Artiklar & Inspiration

Svarta fönster - en trend som är här för att stanna

Artikel, Fönster

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Svarta fönster - en trend som är här för att stanna</span>

Svarta fönster blir ett kontrastfullt inslag som snabbt sätter stilen i rummet. Byggnader med svarta fönsterkarmar är en relativt ny och spännande trend som har kammat hem hängivna förespråkare – och är en stil som är här för att stanna.

Vi erbjuder alla våra fönster i svart.  Vilka väljer du till ditt hem?

Svarta fönsterkarmar är här för att stanna

Svarta fönsterkarmar är här för att stanna

Anpassa dina fönster i svarta och mörka färger

Svarta aluminiumfönster adderar en stilren och minimalistisk känsla till ditt hem. Och bland våra svarta aluminiumfönster och fönster i trä finns mycket att välja bland. Till exempel vridfönster, fasta fönster och sidohängda sorter.

Våra fönster kommer i flera olika former och färger. Vi har en svart nyans som standard för utsidan av fönstren och svart lasyr som standard för insidan. Önskar du en annan kulör kan vi ordna det mot pristillägg.

Du har också valfrihet vad gäller material: du kan välja en fönsterkarm i trä eller aluminiumbeklätt trä. Något som får vårt materialval att sticka ut är att inga kvistar är synliga på insidan. Samtliga svarta fönsterkarmar har en vattenburen ytbehandling som är mer miljövänlig än alternativen. Behandlingen hjälper träet att motstå effekter av väder och vind, som röta och färgförändringar.

Svarta fönster eller mörka spröjs?

Ett omtyckt alternativ är att lägga till svarta, mörka eller grå spröjs på fönster i samma färg. De små detaljerna som rutar upp fönstret ger ett karaktäristiskt utseende. I mörka toner andas spröjsen minimalism och industridesign. Svarta fönster med spröjs passar i både moderna och vissa äldre byggnader.

Med oss kan du välja mellan flera typer av spröjs för dina fönster. Genomgående poster delar upp glasrutan i mindre sektioner, medan utanpåliggande spröjs enbart är dekoration. Demonterbara varianter kan flyttas enligt tycke och smak, för svarta spröjsade fönster i din egen design.

Läs även: Sunkigt och slitet förädlades till industriromantiskt och modernt

Inspiration: Hus med svarta fönster

Mörka och grå hus med svarta fönster

Svarta Svenska Fönster Optimal med naturen inpå knuten

Svarta Svenska Fönster med naturen inpå knuten

Mörka och grå hus med svarta fönster ger ett sobert och modernt intryck. Färgvalet gör det möjligt för byggnaden att enkelt smälta in i omgivningen. Dessutom låter det naturen runtomkring och trädgården stå i rampljuset, vilket kan ses på bilden ovanför. En svart eller grå byggnad med svarta fönster riktar dessutom strålkastarljuset på fönsterdekorationer utan att ta över.

Svarta Svenska Fönster Optimal

Svarta Svenska Fönster 3-glas, aluminiumbeklätt

Ljusa och vita hus med svarta fönster

Svarta Svenska Fönster Optimal på vitt hus

Svarta Svenska Fönster på vitt hus

Svart fönster och skjutparti med dubbeldörrar och sidoljus från Svenska Fönster.

Svarta fönster och skjutparti med dubbeldörrar och sidoljus från Svenska Fönster.

Ljusa eller vita hus med svarta fönster är en lek med kontraster. Som bilden visar framhävs fönstren som tavlor mot den ljusa fasaden. Vita hus får ett maffigt uttryck som väcker associationer till herrgårdar och slott. Säkra en tidlös stil med svarta fönster till ditt vita hus!

Tegelhus med svarta fönster

Svarta fönster på tegelhus väcker associationer till funkis och art deco. Inte minst när hus i rött tegel ges svarta fönster. Byggnaden får en känsla av industrialism och avskalad minimalism som står sig genom tiderna. Det är därför ett smart inredningsdrag som samtidigt sticker ut ur mängden.

Svarta fönster inomhus

Svenska Fönster Optimal stora svarta fönster mot ljusa väggar

Svenska Fönster  stora svarta fönster mot ljusa väggar

Svarta fönster är en trend som har hittat hem till många. Som bilden visar ger svarta fönsterkarmar inomhus en intressant inredningskontrast till ljusa väggar. Många väljer svart som en accentfärg som återspeglas i möbler och bryts av med ljusare pasteller och metallmaterial. Svarta fönsterkarmar har blivit en lika tidlös och självklar skönhet som den lilla svarta i garderoben!

Köp dina svarta fönster hos oss – med garanti

Visste du att vi erbjuder samma garantier på svarta fönster som på vita? Det kan låta konstigt, men det gör faktiskt inte alla aktörer. Med oss får du en av marknadens mest generösa garantier oavsett fönsterfärg.

Använd vårt praktiska verktyg Fönsterväljaren för att hitta rätt alternativ för dig utifrån behov och preferenser. Direkt från verktyget online kan du sedan beställa en offert för att köpa fönster.

Om du vill se våra fönster i verkligheten rekommenderar vi att du tar dig till en av våra återförsäljare, som finns på många håll i Sverige. Se alla butiker.