MicrosoftTeams-image (9)

Miljö & kvalitet

Våra certifieringar och märkningar

Vi erbjuder produkter med flera miljöcertifieringar och kvalitetsmärkningar, vilket betyder att de är funktionstestade för miljön och uppfyller vissa krav. Vad innebär det mer? Här är bevisen för fönstrens höga hållbarhet. 

Miljöfönster och kvalitetsfönster – flera olika märkningar

Den medvetna konsumenten ställer krav, det tycker vi är bra! För att du ska kunna försäkra dig om att du gör ett bra val vad gäller kvalitet och hållbarhet innehar vi flera märkningar och certifieringar. Våra märkningar gör att du kan känna dig trygg med att du köper fönster av god klass, lämpade för framtiden. Vi på Svenska Fönster erbjuder klimatsmarta fönster av hög kvalitet och alla våra fönster är hållbarhets- och miljöcertifierade på något vis. 

Att byta till miljöcertifierade och kvalitetsmärkta fönster är en god investering för både ekonomi och klimat. Allt vi kan göra för att leva mer hållbart kommer att göra skillnaden för framtiden. Faktum är att du som husägare kan spara en hel del varje år – bara genom att byta till energieffektiva och hållbara miljöfönster från Svenska Fönster.

Miljöfönster och kvalitetsfönster — flera olika märkningar

Miljömärkningen Svanen

När du väljer Svanenmärkta fönster får du fönster som är extra väl värmeisolerade för att minska energiåtgången. De har även bra g-värde, vilket betyder att de släpper in en anpassad mängd solvärme. Dessa fönster måste dessutom hålla hög kvalitet och funktionstestas för att få märkningen. Svanen ställer även krav på träråvara, produktion, energieffektivitet, återvinningsbarhet och kemiska produkter. De flesta av våra fönster går att få som Svanenmärkta genom att du väljer till ett extra energiglas och varmkant. 

Läs mer om Svanenmärkningen

CE-märkning

Alla dörrar och fönster som säljs inom EU måste vara CE-märkta. Märkningen visar att produkten är tillverkad, testad och godkänd enligt gällande europeisk standard. 

Byggvarubedömningen

Byggvarubedömningen är en förening som jobbar för en hållbar byggbransch, stödjer produktutveckling och tillverkning av giftfria produkter, samt har bedömt flera av våra produkter.

Läs mer om byggvarubedömningen

BASTA

BASTA-systemet bidrar till att uppnå Sveriges nationella miljömål ”Giftfri miljö” genom att fasa ut ämnen med farliga egenskaper från bygg- och anläggningsprodukter. Vi är anslutna till Basta-systemet, i vilket man öppet kan söka upp vad olika produkter innehåller.

Läs mer om BASTA

Sunda Hus

Sunda Hus värnar om hållbart byggande och genom deras bedömning kan vi säkerställa att vi arbetar effektivt med medvetna materialval.
Läs mer om Sunda hus

FSC & PEFC

Vårt fönstervirke är certifierat enligt antingen FSC eller PEFC. Det innebär att virket kommer från hållbara skogsbruk som bedrivs med hänsyn till människor och miljö.

ISO 14001 & 9001

Vår organisation har ett miljöledningssystem och ett kvalitetsledningssystem som är certifierade enligt ISO 14001 och ISO 9001. De visar att vi arbetar systematiskt med att minska vår miljöbelastning, samt ständigt förbättrar vår verksamhet för att möta kundernas behov.

P-märkt produktion

Vår produktionsprocess är certifierad enligt  P-märkt Produktion. Det garanterar att våra  produkter är tillverkade i standardiserade processer, håller en hög grundprestanda och bra kvalitet.

Naturskyddsföreningen – Top ten

Toptensverige.se är Naturskyddsföreningens konsumentsajt med topplistor över de energieffektivaste produkterna i Sverige. Den har tagits fram eftersom en produkts energianvändning ofta står för en stor del av dess totala miljöpåverkan. På deras hemsida presenteras det absoluta toppskiktet på den svenska marknaden och där hittar du våra produkter med extra lågt energivärde.
Till Naturskyddsföreningens TopTen

Våra fönster är till för alla

Vi på Svenska Fönster tycker att miljöcertifierade fönster med hög kvalitet ska vara till för alla, och erbjuder därför ett stort utbud av fönster som passar olika hus och behov. Välkommen att kolla in sortimentet för att se vad som passar dig.

Våra ägare VKR

År 2000 köptes alla aktier i Svenska Fönster AB av den danska koncernen VKR. Namnet står för Villum Kann Rasmussen som grundade Velux takfönster – ett företag som också ingår i VKR.

Englandsgården Svenskafönster 20230203-7
4-5_sektion_02
4-3_sektion_24-1
4-5_sektion_05

Du bestämmer designen

Har du testat Fönsterväljaren?

Fönsterväljaren är ett planeringsverktyg där du designar dina fönster själv, men även kan få stöd av en expert. När du är klar får du en offert från en av våra återförsäljare.