Våra träfönster

Vackra och energisnåla träfönster med lång livslängd

Våra träfönster har det vackra utseendet från ett klassiskt fönster och samtidigt alla funktioner från moderna fönster. De har lång livslängd och går att designa på det sätt som du önskar med kulörer, poster och spröjs. 

Våra kulörer

Kulör insida

Kulör utsida

Öppningssätt

Riktning

Funktion

Material

Utsida

Insida

Glas

Glaspaket

Glasegenskaper

Design

Spröjs

Poster

Invändig profil

För den medvetne

Svanenmärkt

U-värde


Vi bygger fönster — men också tillit och förtroende. Varje dag bidrar vi till att göra människors vardag ljusare, vackrare och mer harmonisk

Energieffektiva fönster

Alla våra fönster med 3-glas isolerruta är energieffektiva och bra på att sänka ditt hus förbrukning av energi för kyla på sommaren och värme på vintern. Med energieffektiviteten kommer också fler sköna fördelar, som bättre reducering av ljud utifrån och varmare golv under vinterhalvåret. 

Finns som miljömärkta med Svanen

Hela vårt utbud av fönster med 3-glas går att få som miljömärkta med Svanen. Det tack vare att de lever upp till Svanens hårda krav på bland annat lång livslängd, material och tillverkning, samt hög energieffektivitet. Att välja Svanenmärkta fönster kostar endast lite extra, en engångskostnad som du sparar igen på sikt i minskad energiförbrukning.

1-1_sektion_15

Virke från hållbara skogsbruk

Våra fönster har karm och båge i högkvalitativ furu. Ett fantastiskt och förnybart material som binder koldioxid, även när det har blivit ett fönster. Men alla träd bör inte bli fönster. Av hänsyn till våra skogar använder vi virke som är certifierat och kommer från hållbara skogsbruk som bedrivs med hänsyn till människor och miljö.

4-3_sektion_23

De vanligaste frågorna

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna vi får. 

Kan jag få en offert på era produkter?

Vi har tyvärr inga priset att lämna ut utan detta administreras av våra lokala återförsäljare runt om i landet så vänligen kontakta en av dessa för att få ett pris på det produkter du behöver. Du kan också bygga upp och designa dina fönster i våra Fönsterväljare. 

Här hittar du alla våra återförsäljare. 

Till Fönsterväljaren

Kan jag se era produkter fysikt någonstans?

Våra återförsäljare har utställningar i sina butiker där man kan titta på våra produkter. Vissa har större montrar andra mindre. Vi rekommenderar att du kontaktar dem om det är en specifik produkt du vill titta närmare på. 

Här hittar du alla våra återförsäljare

Kan jag köpa mina nya fönster direkt från Svenska Fönster?

Nej, vi säljer endast via våra återförsäljare. Våra återförsäljare finns över hela landet och hjälper dig att välja rätt fönster och tillbehör till ditt hus. 

Använder du fönsterväljaren så kan du gör en prisförfrågan så skickas ditt projekt vidare till en av dig utvald återförsäljare. Du kan välja upp till tre återförsäljare som tar fram en offert.

Hitta våra återförsäljare här

Gå till Fönsterväljaren här

Hur hittar jag en bra montör?

Fråga gärna din återförsäljare av fönstren. De har daglig kontakt med snickare i området och kan rekommendera snickare som är erfarna och duktiga på att montera fönster. Prata gärna med snickaren om hur denne monterar fönster och försäkra dig om att denne kommer att följa vår monteringsanvisning. Det är viktigt för garantin.

Hitta dina närmaste återförsäljare

Hur lång tid tar det?  Och hur går leveransen till? 

Om du väljer att beställa fönster tar det omkring sex till åtta veckor innan dina nya fönster levereras till din återförsäljare och du kan hämta dem där.

Många återförsäljare lånar ut släpvagnar gratis till sina kunder eller hjälpa till med hemleverans. Om du anlitar en snickare för att montera fönstren kan troligen även denna hjälpa dig att hämta fönstren om du önskar det. Fönstren ska vara väl emballerade och fixerade mot underlaget när de transporteras.

Vi rekommenderar alltid att man är minst två personer när man hanterar fönstren.

4-5_sektion_05

Du bestämmer designen

Har du testat Fönsterväljaren?

Fönsterväljaren är ett planeringsverktyg där du designar dina fönster själv, men även kan få stöd av en expert. När du är klar får du en offert från en av våra återförsäljare.