Våra träfönster

Vackra och energisnåla träfönster med lång livslängd

Våra träfönster har det vackra utseendet från ett klassiskt fönster och samtidigt alla funktioner från moderna fönster. De har lång livslängd och går att designa på det sätt som du önskar med kulörer, poster och spröjs. 

Våra kulörer

Kulör insida

Kulör utsida

Öppningssätt

Riktning

Funktion

Material

Utsida

Insida

Glas

Glaspaket

Glasegenskaper

Design

Spröjs

Poster

Invändig profil

För den medvetne

Svanenmärkt

U-värde


Vi bygger fönster — men också tillit och förtroende. Varje dag bidrar vi till att göra människors vardag ljusare, vackrare och mer harmonisk

Energieffektiva fönster

Alla våra fönster med 3-glas isolerruta är energieffektiva och bra på att sänka ditt hus förbrukning av energi för kyla på sommaren och värme på vintern. Med energieffektiviteten kommer också fler sköna fördelar, som bättre reducering av ljud utifrån och varmare golv under vinterhalvåret. 

Finns som miljömärkta med Svanen

Hela vårt utbud av fönster med 3-glas går att få som miljömärkta med Svanen. Det tack vare att de lever upp till Svanens hårda krav på bland annat lång livslängd, material och tillverkning, samt hög energieffektivitet. Att välja Svanenmärkta fönster kostar endast lite extra, en engångskostnad som du sparar igen på sikt i minskad energiförbrukning.

1-1_sektion_15

Virke från hållbara skogsbruk

Våra fönster har karm och båge i högkvalitativ furu. Ett fantastiskt och förnybart material som binder koldioxid, även när det har blivit ett fönster. Men alla träd bör inte bli fönster. Av hänsyn till våra skogar använder vi virke som är certifierat och kommer från hållbara skogsbruk som bedrivs med hänsyn till människor och miljö.

4-3_sektion_23

De vanligaste frågorna

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna vi får. 

Hur hittar jag en bra montör?

Fråga gärna din återförsäljare av fönstren. De har daglig kontakt med snickare i området och kan rekommendera snickare som är erfarna och duktiga på att montera fönster. Prata gärna med snickaren om hur denne monterar fönster och försäkra dig om att denne kommer att följa vår monteringsanvisning. Det är viktigt för garantin.

Hitta dina närmaste återförsäljare

Hur mycket sparar man på att byta fönster?

Det kan finnas mycket pengar att spara i minskade uppvärmningskostnader genom att byta från dåliga fönster till moderna och energieffektiva. Men hur mycket beror på vad du har för fönster idag, vilka fönster du byter till och vad du har för uppvärmning. Du kan snabbt och enkelt räkna ut din möjliga besparing i Energibesparingskalkylatorn, https://energibesparingskalkylatorn.svenskafonster.se/.

Vad menas med energieffektiva fönster?

Energieffektiva fönster har ett U-värde för hela produkten på 1,2 eller lägre. U-värdet är ett mått på energieffektivitet och ju lägre U-värde desto bättre isolerar produkten.

Ett energieffektivt fönster har:

  • En tät konstruktion
  • Flera glasrutor varav minst ett energiglas

Enligt Boverket ska energieffektiva fönster användas vid fönsterbyten och nybyggnation av bostäder som används under hela året.

Hur vet jag om mina fönster behöver bytas ut?

Ett välgjort fönster kan hålla under mycket lång tid, förutsatt att det har tagits omhand ordentligt. Men är det i dåligt skick behöver du göra något åt det.   

Moderna fönster och dörrar har många fördelar som äldre saknar. De är mycket bättre på att isolera mot kyla på vintern, mot värme på sommaren och stänger ute mer ljud utifrån. De är bra på att hålla värmen inne i huset, vilket minskar behovet av uppvärmning och tydligt sänker husets värmekostnader. De har även flera funktioner som försvårar för tjuvar och ger dig ett bättre skydd mot inbrott. Väljer du att köpa nya fönster kan du dessutom, så som de flesta andra, välja aluminiumbeklädda fönster som är så gott som underhållsfria. 


 

Vad ska man tänka på när man köper fönster?

När du ska köpa fönster bör du tänka på:

  •  Välj energieffektiva fönster för din ekonomi och klimatets skull.
  • Välj rätt material i fönstrets karm och båge utifrån miljöhänsyn och livslängd.
  • Du kan designa dina fönster utefter egna behov, välj det du vill ha.
  • Det finns många bra tillval till fönster, som solskydds- och självrengörande glas, undersök möjligheterna och se vad du behöver.
4-5_sektion_05

Du bestämmer designen

Har du testat Fönsterväljaren?

Fönsterväljaren är ett planeringsverktyg där du designar dina fönster själv, men även kan få stöd av en expert. När du är klar får du en offert från en av våra återförsäljare.