Våra träfönster

Vackra och energisnåla träfönster med lång livslängd

Våra träfönster har det vackra utseendet från ett klassiskt fönster och samtidigt alla funktioner från moderna fönster. De har lång livslängd och går att designa på det sätt som du önskar med kulörer, poster och spröjs. 

Våra kulörer

Kulör insida

Kulör utsida

Öppningssätt

Riktning

Funktion

Material

Utsida

Insida

Glas

Glaspaket

Glasegenskaper

Design

Spröjs

Poster

Invändig profil

För den medvetne

Svanenmärkt

U-värde


Vi bygger fönster — men också tillit och förtroende. Varje dag bidrar vi till att göra människors vardag ljusare, vackrare och mer harmonisk

Energieffektiva fönster

Alla våra fönster med 3-glas isolerruta är energieffektiva och bra på att sänka ditt hus förbrukning av energi för kyla på sommaren och värme på vintern. Med energieffektiviteten kommer också fler sköna fördelar, som bättre reducering av ljud utifrån och varmare golv under vinterhalvåret. 

Finns som miljömärkta med Svanen

Hela vårt utbud av fönster med 3-glas går att få som miljömärkta med Svanen. Det tack vare att de lever upp till Svanens hårda krav på bland annat lång livslängd, material och tillverkning, samt hög energieffektivitet. Att välja Svanenmärkta fönster kostar endast lite extra, en engångskostnad som du sparar igen på sikt i minskad energiförbrukning.

1-1_sektion_15

Virke från hållbara skogsbruk

Våra fönster har karm och båge i högkvalitativ furu. Ett fantastiskt och förnybart material som binder koldioxid, även när det har blivit ett fönster. Men alla träd bör inte bli fönster. Av hänsyn till våra skogar använder vi virke som är certifierat och kommer från hållbara skogsbruk som bedrivs med hänsyn till människor och miljö.

4-3_sektion_23

De vanligaste frågorna

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna vi får. 

Kan jag köpa mina nya fönster direkt från Svenska Fönster?

Nej, vi säljer endast via våra återförsäljare. Våra återförsäljare finns över hela landet och hjälper dig att välja rätt fönster och tillbehör till ditt hus. 

Använder du fönsterväljaren så kan du gör en prisförfrågan så skickas ditt projekt vidare till en av dig utvald återförsäljare. Du kan välja upp till tre återförsäljare som tar fram en offert.

Hitta våra återförsäljare här

Gå till Fönsterväljaren här

Hur hittar jag en bra montör?

Fråga gärna din återförsäljare av fönstren. De har daglig kontakt med snickare i området och kan rekommendera snickare som är erfarna och duktiga på att montera fönster. Prata gärna med snickaren om hur denne monterar fönster och försäkra dig om att denne kommer att följa vår monteringsanvisning. Det är viktigt för garantin.

Hitta dina närmaste återförsäljare

Hur lång tid tar det?  Och hur går leveransen till? 

Om du väljer att beställa fönster tar det omkring sex till åtta veckor innan dina nya fönster levereras till din återförsäljare och du kan hämta dem där.

Många återförsäljare lånar ut släpvagnar gratis till sina kunder eller hjälpa till med hemleverans. Om du anlitar en snickare för att montera fönstren kan troligen även denna hjälpa dig att hämta fönstren om du önskar det. Fönstren ska vara väl emballerade och fixerade mot underlaget när de transporteras.

Vi rekommenderar alltid att man är minst två personer när man hanterar fönstren.

Hur vet jag om mina fönster behöver bytas ut?

Ett välgjort fönster kan hålla under mycket lång tid, förutsatt att du har tagit hand om det ordentligt. Men är det i dåligt skick behöver du göra något åt det.   
Moderna fönster och dörrar har många fördelar som äldre saknar. De är mycket bättre på att isolera mot kyla på vintern, mot värme på sommaren och stänger ute mer ljud utifrån. De är bra på att hålla värmen inne i huset, vilket minskar ditt behov av uppvärmning och tydligt sänker dina värmekostnader. De har även flera funktioner som försvårar för tjuvar och ger dig ett bättre skydd mot inbrott. Väljer du att köpa nya fönster kan du dessutom, så som de flesta andra, välja aluminiumbeklädda fönster som är så gott som underhållsfria. 


 

Hur mäter jag mina befintliga fönster?  

När du gör din fönsterplanering är det bra att veta hur stora dina nuvarande fönster är. För att göra jobbet enkelt har vi gjort en film som illustrerar detta.  

Här kan du se en film om hur man mäter:   

Så mäter du dina fönster 

Kom ihåg att ange måtten med bredden x höjden, alltså bredden först och höjden sen. 

Tips: Känner du dig osäker så kontakta ett företag som är vana att byta fönster som en snickare eller annan fackman som kan hjälpa dig att mäta upp dina fönster och beställa nya.

4-5_sektion_05

Du bestämmer designen

Har du testat Fönsterväljaren?

Fönsterväljaren är ett planeringsverktyg där du designar dina fönster själv, men även kan få stöd av en expert. När du är klar får du en offert från en av våra återförsäljare.