tra_sido_ut_2glas_HERO

Sidohängt fönster trä – 2 glas fönster utåtgående

  • Tillverkas i Sverige
  • Lång hållbarhet
  • Smäcker karm och båge ger mer dagsljus

Kvalitetsfönster i äldre stil till ett lägre pris

Vill du ha ett klassiskt, vackert och högkvalitativt träfönster till sommarhuset, farstun eller något annat rum där du inte behöver energisnåla fönster? Då är 2-glasfönster perfekt. Isolerrutan ger bättre värmeisolering än äldre fönster, men är inte lika energieffektivt som 3-glasfönster. Det lite enklare utförandet med endast två glas i glaskassetten ger ett lägre pris.

Fönstret i detalj

Inga synliga kvistar på insidan

Kvistar är en del av furu, men de kan påverka hållfastheten och synas genom färgen. Därför förädlar vi vårt virke genom att kapa bort kvistar och limma ihop träämnena med perfekta fingerskarvar. Tack vare det kan vi lova dig att dina nya fönster och altandörrar inte kommer att ha några synliga kvistar på insidan.

Miljösmart färg som inte spricker

Vi använder vattenburen impregnering och färg som är snäll mot naturen och våra medarbetare. Det är också bra för dig som kund som får en sund inomhusmiljö då våra fönster inte avger farliga ämnen. Färgen har dessutom två fina egenskaper som annan färg saknar – den spricker inte och om du väljer en vit kulör så kommer den inte att gulna.  

Hur kommer det sig då att andra inte har motsvarande ytbehandling? Jo, man måste vara riktigt bra på att hyvla virket för att undvika att träfibrerna reser sig när de kommer i kontakt med vatten. Och det är vi tack vare att vi har hållit på med trähantverk i över 85 år.

Av den finaste furun

Våra fönster och altandörrar har karm och båge i högkvalitativ furu. Vi väljer virke som är hållbarhetsmärkt och kommer från skogsbruk i vårt närområde som bedrivs med hänsyn till människor och miljö. 

Utforska produkterna på djupet

Allmogestil med rund profil och hakar

Våra träfönster med 2-glas har alltid klassiska fönsterhakar, stormhasp och rund profil på insidan, en design som ofta väljs till hus i allmogestil. Att de är sidohängda innebär att gångjärnen sitter i sidan och fönstret öppnas utåt på traditionellt manér. Fönstret har enkelbåge, kan inte delas och behöver alltså bara putsas på två sidor.  

Vackert, praktiskt och längre inköpspris, så kan man enklast sammanfatta våra 2-glasfönster.

Vill du ha flera 2-glasfönster i samma fönsterkarm? Det går så klart bra. Denna produkt går förutom som 1-luft, även att få som 2-luft och 3-luft. Denna produkt finns i utvalda storlekar i vårt lagersortiment med kort leveranstid.

tra_sido_ut_2glas_01

För dig som vill veta mer

Teknisk specifikation – gå på djupet

Behöver du en mer detaljerad beskrivning av produkten? I vår tekniska specifikation hittar du bland annat mått, kulörval och vilka tillval som är möjliga.

4-3_sektion_26

Vårt namn säger allt. Med en hantverkstradition som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal erbjuder vi dig genuina svensktillverkade fönster. Välj Svenska Fönster om du vill ha kvalitativa fönster som håller riktigt länge.

Ta nästa steg

puff_02

Bestäm själv hur dina fönster ska se ut

I Fönsterväljaren är det du som står för designen.

puff_01

Samlad teknisk specifikation

Här hittar du mått, U-värde och annan teknisk specifikation.