tra_vrid_ut_3glas_HERO

Vridfönster i trä – 3-glas fönster utåtgående

  • Dolda vridbeslag
  • Enkelt att putsa och vädra
  • Finns som Svanenmärkt

Stilrent, säkert vridfönster som är lätt att putsa

Vridfönster i trä är en populär modell tack vare dess speciella beslag som gör att de kan vridas runt sin vågräta axel. Det gör att utsidan kan vändas in i rummet, så att du enkelt och säkert kan putsa fönstrets utsida när du står inne i huset.

De kraftiga vridbeslagen är helt dolda från utsidan, vilket ger ett vackert utseende och du får gärna jämföra det med vridfönster från andra tillverkare. 

Fönstret i detalj

Förhöjd inbrottssäkerhet

Alla våra treglasfönster har säkerhetsspanjoletter och utåtgående varianter har inbrottssäkrare gångjärn. Som tillval erbjuder vi förankrat glas och fyllning. Det är en starkare limning som gör det svårare för tjuven att lyfta ut glaset eller fyllningen. Om man vill göra det ännu svårare för tjuven är laminerade fönsterglas ett alternativ, eftersom dessa är svårare att krossa.

Nätt karm och båge ger mer dagsljus

Våra produkter har karm och båge i trä och en genomarbetad konstruktion. Det gör att vi kan ha mycket smäckra karmar och bågar på våra produkter. Det ger dig en stor glasyta som släpper in mycket hälsosamt dagsljus. Och det är väldigt snyggt tycker vi. Jämför gärna med fönster med bredare karmar. Vi tror du kommer att hålla med oss om att varje millimeter gör skillnad för helhetsintrycket. 

Miljösmart färg som inte spricker

Vi använder vattenburen impregnering och färg som är snäll mot naturen och våra medarbetare. Det är också bra för dig som kund som får en sund inomhusmiljö då våra fönster inte avger farliga ämnen. Färgen har dessutom två fina egenskaper som annan färg saknar – den spricker inte och om du väljer en vit kulör så kommer den inte att gulna.  

Hur kommer det sig då att andra inte har motsvarande ytbehandling? Jo, man måste vara riktigt bra på att hyvla virket för att undvika att träfibrerna reser sig när de kommer i kontakt med vatten. Och det är vi tack vare att vi har hållit på med trähantverk i över 85 år.

Utforska produkterna på djupet

Hög inbrottssäkerhet som standard

Våra vridfönster har ett flertal finurliga detaljer som ökar skyddet vid inbrottsförsök, till exempel en låsfunktion som låser åt två håll, kraftiga vridbeslag och bakkantssäkring. Det här fönstret har dessutom en öppningsspärr som gör att det krävs fler än en hand för att öppna fönstret i mer än vädringsläge, vilket ökar säkerheten.

Isolerruta med energiglas

Våra vridfönster i trä har 3-glas isolerruta i vilken ett av glasen är ett energiglas. Tack vare konstruktionen och materialen är det här fönstret bra på att sänka husets energiförbrukning för både uppvärmning på vintern och nedkylning på sommaren. Men det går att göra extra energieffektivt genom att du väljer att fönstret ska ha två energiglas och varmkant. Då blir fönstret så energieffektivt att det, tillsammans med sina sunda material och schyssta tillverkning, får bära miljömärkningen Svanen. 

Förutom att du kan få detta fönster med 1-luft kan du självklart också får det som 2-luft eller 3-luft.

Denna produkt finns i utvalda storlekar i vårt lagersortiment med kort leveranstid.

tra_vrid_ut_3glas_02

För dig som vill veta mer

Teknisk specifikation – gå på djupet

Behöver du en mer detaljerad beskrivning av produkten? I vår tekniska specifikation hittar du bland annat mått, kulörval och vilka tillval som är möjliga.

4-3_sektion_26

Vårt namn säger allt. Med en hantverkstradition som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal erbjuder vi dig genuina svensktillverkade fönster. Välj Svenska Fönster om du vill ha kvalitativa fönster som håller riktigt länge.

Ta nästa steg

puff_02

Bestäm själv hur dina fönster ska se ut

I Fönsterväljaren är det du som står för designen.

puff_01

Samlad teknisk specifikation

Här hittar du mått, U-värde och annan teknisk specifikation.