tra_fast_3glas_HERO

Fast fönster trä – 3-glas-fönster

  • Prisvärt val
  • Lågt U-värde
  • Smäcker karm ger mer dagsljus

Fasta 3-glasfönster minskar husets uppvärmningskostnader

Ett karmfast fönster kan inte öppnas då glaset sitter fast monterat i karmen. Det gör att ett fast fönster har en större glasyta än öppningsbara fönster och ger mer ljusinsläpp. Fasta fönster är extra lämpliga för stora glasade väggpartier, burspråk, inglasade altaner och liknande.

Kombinera gärna med ett öppningsbart fönster så att du kan vädra och se till att det finns utrymningsvägar hur huset. 

Fönstret i detalj

Miljösmart färg som inte spricker

Vi använder vattenburen impregnering och färg som är snäll mot naturen och våra medarbetare. Det är också bra för dig som kund som får en sund inomhusmiljö då våra fönster inte avger farliga ämnen. Färgen har dessutom två fina egenskaper som annan färg saknar – den spricker inte och om du väljer en vit kulör så kommer den inte att gulna.  

Hur kommer det sig då att andra inte har motsvarande ytbehandling? Jo, man måste vara riktigt bra på att hyvla virket för att undvika att träfibrerna reser sig när de kommer i kontakt med vatten. Och det är vi tack vare att vi har hållit på med trähantverk i över 85 år.

Inga synliga kvistar på insidan

Kvistar är en del av furu, men de kan påverka hållfastheten och synas genom färgen. Därför förädlar vi vårt virke genom att kapa bort kvistar och limma ihop träämnena med perfekta fingerskarvar. Tack vare det kan vi lova dig att dina nya fönster och altandörrar inte kommer att ha några synliga kvistar på insidan.

Av den finaste furun

Våra fönster och altandörrar har karm och båge i högkvalitativ furu. Vi väljer virke som är hållbarhetsmärkt och kommer från skogsbruk i vårt närområde som bedrivs med hänsyn till människor och miljö. 

Utforska produkterna på djupet

Fördelar med fasta fönster

Ett fast fönster har en enklare konstruktion än ett öppningsbart fönster, vilket ger fler fördelar som:

- Ett betydligt lägre pris
- Ännu bättre reducering av ljud utifrån

Extra energieffektivt

Fönstret har en 3-glas isolerruta, varav ett glas är ett energiglas, vilket ger en god energieffektivitet och snäppet bättre än våra öppningsbara fönster. Det innebär att detta fönster i grunden är bra på att sänka husets förbrukning av energi för uppvärmning på vintern och nedkylning på sommaren. Men väljer du till ett extra energiglas och varmkant får du ett riktigt lågt U-värde och fönstret blir miljömärkt med Svanen tack vare bland annat dess goda energiegenskaper.

Många möjligheter med fasta fönster

De karmfasta träfönstren finns i många olika former och storlekar och du kan enkelt kombinera dem med alla våra fönster och fönsterdörrar. Vill du kanske ha flera fasta fönster i samma fönsterkarm? Det går så klart bra. Denna produkt går förutom att få som 1-luft, även som 2-luft och 3-luft. Våra fasta fönster finns också i utvalda storlekar i vårt lagersortiment med kort leveranstid.

fönsterbild-01-komprimerad

För dig som vill veta mer

Teknisk specifikation – gå på djupet

Behöver du en mer detaljerad beskrivning av produkten? I vår tekniska specifikation hittar du bland annat mått, kulörval och vilka tillval som är möjliga.

4-3_sektion_26

Vårt namn säger allt. Med en hantverkstradition som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal erbjuder vi dig genuina svensktillverkade fönster. Välj Svenska Fönster om du vill ha kvalitativa fönster som håller riktigt länge.

Ta nästa steg

puff_02

Bestäm själv hur dina fönster ska se ut

I Fönsterväljaren är det du som står för designen.

puff_01

Samlad teknisk specifikation

Här hittar du mått, U-värde och annan teknisk specifikation.