tra_kombination_ut_3glas_HERO

Kombinationsfönster trä – 3-glasfönster utåtgående

  • Lång hållbarhet
  • Smäcker karm och båge ger mer dagsljus
  • Förhöjd inbrottssäkerhet

Kombinera olika träfönster i samma karm

Att kombinera olika modeller i samma fönsterkarm är ett smart och snyggt sätt att skapa en fönsterlösning som har exakt det utseende och den funktion som du önskar.

Du har möjligheten att kombinera olika typer av fönster, så som fasta med sidohängda eller vridfönster i samma karm. De kan sitta bredvid eller över varandra.

Fönstret i detalj

Miljösmart färg som inte spricker

Vi använder vattenburen impregnering och färg som är snäll mot naturen och våra medarbetare. Det är också bra för dig som kund som får en sund inomhusmiljö då våra fönster inte avger farliga ämnen. Färgen har dessutom två fina egenskaper som annan färg saknar – den spricker inte och om du väljer en vit kulör så kommer den inte att gulna.  

Hur kommer det sig då att andra inte har motsvarande ytbehandling? Jo, man måste vara riktigt bra på att hyvla virket för att undvika att träfibrerna reser sig när de kommer i kontakt med vatten. Och det är vi tack vare att vi har hållit på med trähantverk i över 85 år.

Av den finaste furun

Våra fönster och altandörrar har karm och båge i högkvalitativ furu. Vi väljer virke som är hållbarhetsmärkt och kommer från skogsbruk i vårt närområde som bedrivs med hänsyn till människor och miljö. 

Inga synliga kvistar på insidan

Kvistar är en del av furu, men de kan påverka hållfastheten och synas genom färgen. Därför förädlar vi vårt virke genom att kapa bort kvistar och limma ihop träämnena med perfekta fingerskarvar. Tack vare det kan vi lova dig att dina nya fönster och altandörrar inte kommer att ha några synliga kvistar på insidan.

Utforska produkterna på djupet

Tips för kombinationsfönster

Ett populärt val för kombinationsfönster är att skapa en flerluftare med ett större fast fönster och ett litet öppningsbart. Det ger i många placeringar möjlighet att vädra, utan att till exempel en inbrottstjuv kan ta sig in genom den lilla fönsteröppningen. Kombinationsfönster kan därför vara ett perfekt val för sovrummet eller badrummet där du med fördel kan ha till exempel en större, fast, nedre del med insynsskyddande glas och en mindre, övre del som är öppningsbar.

Hög energieffektivitet med olika fönster

Våra kombinationsfönster har 3-glas isolerruta, varav ett glas är ett energiglas. Det innebär att de i grunden är bra på att sänka husets förbrukning av energi för uppvärmning på vintern och nedkylning på sommaren.

tra_kombination_ut_3glas_01

För dig som vill veta mer

Teknisk specifikation – gå på djupet

Behöver du en mer detaljerad beskrivning av produkten? I vår tekniska specifikation hittar du bland annat mått, kulörval och vilka tillval som är möjliga.

4-3_sektion_26

Vårt namn säger allt. Med en hantverkstradition som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal erbjuder vi dig genuina svensktillverkade fönster. Välj Svenska Fönster om du vill ha kvalitativa fönster som håller riktigt länge.

Ta nästa steg

puff_02

Bestäm själv hur dina fönster ska se ut

I Fönsterväljaren är det du som står för designen.

puff_01

Samlad teknisk specifikation

Här hittar du mått, U-värde och annan teknisk specifikation.