tra_fast_fri-form_3glas_HERO

Träfönster i fria former – 3-glasfönster utåtgående och fasta

  • Stora valmöjligheter med design
  • Lång hållbarhet
  • Tillverkas i Sverige

Runda eller halvmåneformade träfönster? Du bestämmer formen

Fönstret i detalj

Inga synliga kvistar på insidan

Kvistar är en del av furu, men de kan påverka hållfastheten och synas genom färgen. Därför förädlar vi vårt virke genom att kapa bort kvistar och limma ihop träämnena med perfekta fingerskarvar. Tack vare det kan vi lova dig att dina nya fönster och altandörrar inte kommer att ha några synliga kvistar på insidan.

Förhöjd inbrottssäkerhet

Alla våra treglasfönster har säkerhetsspanjoletter och utåtgående varianter har inbrottssäkrare gångjärn. Som tillval erbjuder vi förankrat glas och fyllning. Det är en starkare limning som gör det svårare för tjuven att lyfta ut glaset eller fyllningen. Om man vill göra det ännu svårare för tjuven är laminerade fönsterglas ett alternativ, eftersom dessa är svårare att krossa.

Av den finaste furun

Våra fönster och altandörrar har karm och båge i högkvalitativ furu. Vi väljer virke som är hållbarhetsmärkt och kommer från skogsbruk i vårt närområde som bedrivs med hänsyn till människor och miljö. 

Utforska produkterna på djupet

Fönster med sneda överstycken

Vi har ett brett utbud av fönster i fria former med lutande överstycken som både öppningsbara och fasta. 
De öppningsbara fönstren finns med 4, 5 och 6 sidor. Medan de fasta finns som triangulära, alltså med 3 sidor, samt med 4, 5, 6 och 8 sidor.

Öppningsbara runda fönster och halvmånefönster

Vill du ha runda eller halvrunda, så kallade halvmånefönster, så finns de som öppningsbara modeller i vår serie med träfönster med 3-glas. Och självklart kan du beställa spröjs till runda och halvrunda fönster.

Våra fönster i fria former har en 3-glas isolerruta, varav ett glas är ett energiglas. Det innebär att detta fönster i grunden är bra på att sänka husets förbrukning av energi för uppvärmning på vintern och kylning på sommaren. 

tra_fast_fri-form_3glas_01

För dig som vill veta mer

Teknisk specifikation – gå på djupet

Behöver du en mer detaljerad beskrivning av produkten? I vår tekniska specifikation hittar du bland annat mått, kulörval och vilka tillval som är möjliga.

4-3_sektion_26

Vårt namn säger allt. Med en hantverkstradition som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal erbjuder vi dig genuina svensktillverkade fönster. Välj Svenska Fönster om du vill ha kvalitativa fönster som håller riktigt länge.

Lägg till det lilla extra

Ta nästa steg

puff_02

Bestäm själv hur dina fönster ska se ut

I Fönsterväljaren är det du som står för designen.

puff_01

Samlad teknisk specifikation

Här hittar du mått, U-värde och annan teknisk specifikation.