tra_topturn_ut_3glas_HERO

Topturnfönster trä – 3-glasfönster utåtgående

  • Av den finaste furun
  • Lång hållbarhet
  • Inga synliga kvistar på insidan

Gör ett långsiktigt val för både miljön och kommande generationer

Fönstret i detalj

Lång hållbarhet

Det finns fönster som har hållit i flera hundra år. Och precis som de så har våra fönster en genomarbetad konstruktion och material som genom tester har visat sig ha mycket lång hållbarhet. Och skulle någon del ändå gå sönder så tillhandahåller vi ett stort utbud med reservdelar. 

Tillverkas i Sverige

Vi började tillverka fönster i Sverige åt 1935 och för oss är det självklart att vi fortsätter att investera och utveckla vår produktion i Hälsingland i Sveriges mitt. För här har våra produktutvecklare nära till både produktion och kunder, vi har kontroll över kvaliteten och genom att vi är en stor arbetsgivare bidrar vi med många arbetstillfällen i vårt närområde. Vi kan dessutom göra bättre val för människor och miljö då vi ser till att erbjuda en god arbetsmiljö, har kortare transportsträckor till alla våra kunder i Sverige och vi använder enbart fossilfri el. 

Förhöjd inbrottssäkerhet

Alla våra treglasfönster har säkerhetsspanjoletter och utåtgående varianter har inbrottssäkrare gångjärn. Som tillval erbjuder vi förankrat glas och fyllning. Det är en starkare limning som gör det svårare för tjuven att lyfta ut glaset eller fyllningen. Om man vill göra det ännu svårare för tjuven är laminerade fönsterglas ett alternativ, eftersom dessa är svårare att krossa.

Utforska produkterna på djupet

Personsäkert glas på utsidan är bra i källare

Eftersom Topturn är så populära till källare har de härdat och personsäkert glas på utsidan som standard i de allra flesta storlekar. Att glaset är härdat innebär att om glasrutan krossas så kommer glaset att finfördelas i små delar utan vassa skärvor.

Som tillval finns möjligheten att istället välja laminerat, personsäkert glas. Det kostar inte mycket extra och har flera fina fördelar som högre skydd vid inbrottsförsök, bättre ljudreducering och att det tar bort UV-ljus som bleker inredning.

Välj Svanen för ett extra energieffektivitet

Fönstret har en 3-glas isolerruta, varav ett glas är ett energiglas. Det innebär att detta fönster i grunden är bra på att sänka husets förbrukning av energi för uppvärmning på vintern och nedkylning på sommaren.

Men väljer du till ett extra energiglas och varmkant blir fönstrets U-värde lägre och fönstret blir miljömärkt med Svanen tack vare bland annat dess goda energiegenskaper.

tra_topturn_ut_3glas_01

För dig som vill veta mer

Teknisk specifikation – gå på djupet

Behöver du en mer detaljerad beskrivning av produkten? I vår tekniska specifikation hittar du bland annat mått, kulörval och vilka tillval som är möjliga.

4-3_sektion_26

Vårt namn säger allt. Med en hantverkstradition som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal erbjuder vi dig genuina svensktillverkade fönster. Välj Svenska Fönster om du vill ha kvalitativa fönster som håller riktigt länge.

Ta nästa steg

puff_02

Bestäm själv hur dina fönster ska se ut

I Fönsterväljaren är det du som står för designen.

puff_01

Samlad teknisk specifikation

Här hittar du mått, U-värde och annan teknisk specifikation.