tra_overkant_ut_3glas_HERO

Överkantshängt fönster trä – 3-glasfönster utåtgående

  • Förhöjd inbrottssäkerhet
  • Av den finaste furun
  • Tillverkas i Sverige

Energieffektiva överkantshängda fönster – perfekt för källare

Fönstret i detalj

Miljösmart färg som inte spricker

Vi använder vattenburen impregnering och färg som är snäll mot naturen och våra medarbetare. Det är också bra för dig som kund som får en sund inomhusmiljö då våra fönster inte avger farliga ämnen. Färgen har dessutom två fina egenskaper som annan färg saknar – den spricker inte och om du väljer en vit kulör så kommer den inte att gulna.  

Hur kommer det sig då att andra inte har motsvarande ytbehandling? Jo, man måste vara riktigt bra på att hyvla virket för att undvika att träfibrerna reser sig när de kommer i kontakt med vatten. Och det är vi tack vare att vi har hållit på med trähantverk i över 85 år.

Nätt karm och båge ger mer dagsljus

Våra produkter har karm och båge i trä och en genomarbetad konstruktion. Det gör att vi kan ha mycket smäckra karmar och bågar på våra produkter. Det ger dig en stor glasyta som släpper in mycket hälsosamt dagsljus. Och det är väldigt snyggt tycker vi. Jämför gärna med fönster med bredare karmar. Vi tror du kommer att hålla med oss om att varje millimeter gör skillnad för helhetsintrycket. 

Inga synliga kvistar på insidan

Kvistar är en del av furu, men de kan påverka hållfastheten och synas genom färgen. Därför förädlar vi vårt virke genom att kapa bort kvistar och limma ihop träämnena med perfekta fingerskarvar. Tack vare det kan vi lova dig att dina nya fönster och altandörrar inte kommer att ha några synliga kvistar på insidan.

Utforska produkterna på djupet

Källarfönster med personsäkert glas

Eftersom våra överkantshängda fönster är så populära till källare har de härdat och personsäkert glas på utsidan som standard i de allra flesta storlekar. Att glaset är härdat innebär att om glasrutan krossas så kommer glaset att finfördelas i små delar utan vassa skärvor.

Som tillval finns möjligheten att istället välja laminerat, personsäkert glas. Det kostar inte så mycket extra och har flera fina fördelar som högre skydd vid inbrottsförsök, bättre ljudreducering och att det tar bort UV-ljus som bleker inredning.

Fönster med energiglas

Fönstret har en 3-glas isolerruta, varav ett glas är ett energiglas. Det innebär att detta fönster i grunden är bra på att sänka husets förbrukning av energi för uppvärmning på vintern och nedkylning på sommaren. Men väljer du till ett extra energiglas och varmkant blir fönstrets U-värde lägre och fönstret blir miljömärkt med Svanen tack vare bland annat dess goda energiegenskaper.

tra_overkant_ut_3glas_02

För dig som vill veta mer

Teknisk specifikation – gå på djupet

Behöver du en mer detaljerad beskrivning av produkten? I vår tekniska specifikation hittar du bland annat mått, kulörval och vilka tillval som är möjliga.

4-3_sektion_26

Vårt namn säger allt. Med en hantverkstradition som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal erbjuder vi dig genuina svensktillverkade fönster. Välj Svenska Fönster om du vill ha kvalitativa fönster som håller riktigt länge.

Ta nästa steg

puff_02

Bestäm själv hur dina fönster ska se ut

I Fönsterväljaren är det du som står för designen.

puff_01

Samlad teknisk specifikation

Här hittar du mått, U-värde och annan teknisk specifikation.