tra_sido_ut_3glas_HERO

Sidohängt fönster Trä – 3 glas fönster utåtgående

  • Smäcker karm och båge ger mer dagsljus
  • Finns som Svanenmärkt
  • Av den finaste furun

Energieffektiva fönster med många valmöjligheter

Sidohängda fönster är en av våra mest lättanvända modeller. Gångjärnen sitter i sidan och fönstret öppnas utåt på traditionellt manér. Detta gör alltså att du enkelt kan öppna fönstret för vädring utan att behöva flytta det du har på fönsterbänken. Vårt sidohängda träfönster med 3-glas har en så kallad enkelbåge, det vill säga en båge som inte kan delas.

Detta innebär att fönstret bara behöver putsas på två sidor. Våra sidohängda fönster med 3-glas har som standard ett vridhandtag med ett integrerat vädringsbeslag som gör att det inte blåser igen när du vill få in frisk luft. 

Fönstret i detalj

Miljösmart färg som inte spricker

Vi använder vattenburen impregnering och färg som är snäll mot naturen och våra medarbetare. Det är också bra för dig som kund som får en sund inomhusmiljö då våra fönster inte avger farliga ämnen. Färgen har dessutom två fina egenskaper som annan färg saknar – den spricker inte och om du väljer en vit kulör så kommer den inte att gulna.  

Hur kommer det sig då att andra inte har motsvarande ytbehandling? Jo, man måste vara riktigt bra på att hyvla virket för att undvika att träfibrerna reser sig när de kommer i kontakt med vatten. Och det är vi tack vare att vi har hållit på med trähantverk i över 85 år.

Förhöjd inbrottssäkerhet

Alla våra treglasfönster har säkerhetsspanjoletter och utåtgående varianter har inbrottssäkrare gångjärn. Som tillval erbjuder vi förankrat glas och fyllning. Det är en starkare limning som gör det svårare för tjuven att lyfta ut glaset eller fyllningen. Om man vill göra det ännu svårare för tjuven är laminerade fönsterglas ett alternativ, eftersom dessa är svårare att krossa.

Inga synliga kvistar på insidan

Kvistar är en del av furu, men de kan påverka hållfastheten och synas genom färgen. Därför förädlar vi vårt virke genom att kapa bort kvistar och limma ihop träämnena med perfekta fingerskarvar. Tack vare det kan vi lova dig att dina nya fönster och altandörrar inte kommer att ha några synliga kvistar på insidan.

Utforska produkterna på djupet

Fönster som sparar energi

Fönstret har en 3-glas isolerruta, varav ett glas är ett energiglas. Det innebär att detta fönster i grunden är bra på att sänka ditt hus förbrukning av energi för uppvärmning på vintern och nedkylning på sommaren. Men väljer du till ett extra energiglas och varmkant blir fönstrets U-värde lägre och fönstret blir miljömärkt med Svanen tack vare bland annat dess goda energiegenskaper.

Fler valmöjligheter med sidohängda fönster

De sidohängda träfönstren finns i många olika former och storlekar och du kan enkelt kombinera dem med våra fönsterdörrar. Vill du kanske ha flera sidohängda fönster i samma fönsterkarm? Det går såklart bra. Denna produkt går förutom att få som 1-luft, även som 2-luft och 3-luft. Våra sidohängda fönster finns också i utvalda storlekar i vårt lagersortiment med kort leveranstid. 

tra_sido_ut_3glas_02

För dig som vill veta mer

Teknisk specifikation – gå på djupet

Behöver du en mer detaljerad beskrivning av produkten? I vår tekniska specifikation hittar du bland annat mått, kulörval och vilka tillval som är möjliga.

4-3_sektion_26

Vårt namn säger allt. Med en hantverkstradition som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal erbjuder vi dig genuina svensktillverkade fönster. Välj Svenska Fönster om du vill ha kvalitativa fönster som håller riktigt länge.

Ta nästa steg

puff_02

Bestäm själv hur dina fönster ska se ut

I Fönsterväljaren är det du som står för designen.

puff_01

Samlad teknisk specifikation

Här hittar du mått, U-värde och annan teknisk specifikation.