Om oss

Så tar vi på Svenska Fönster socialt ansvar

Det är människorna som är Svenska Fönster. Det är omkring 600 olika individer med familjer som vi vill ska ha ett bra liv och en meningsfull fritid. Många av våra anställda pendlar till sitt arbete – men majoriteten bor i lilla Ovanåkers kommun med sina 11 000 invånare. Vi ger våra medarbetare en god arbetsmiljö, erbjuder friskvård och jobbar för mångfald.
SvFonsterAB_1138-webb
OS_Hero_3

Paris OS 2024

Vi stöttar den svenska OS-truppen i Paris 2024

När den svenska OS-truppen tävlar i Paris under sommar-OS 2024 gör de det med stöd av Svenska Fönster som officiell leverantör till Svenska Olymiska Kommittén.

Sponsring

I Edsbyn är sporten bandy kultur och vi är stolt sponsor av ortens bandyhall och även huvudsponsor för Edsbyns IF Bandy som under de senaste åren vunnit flera SM-guld.

Sponsringen av bandyn är den del av vårt sociala arbete som syns mest – men fokus ligger faktiskt på barn, ungdomar, kommunens föreningsliv och på att gynna en meningsfull och hälsosam framtid.

Medarbetarfonden gör gott

Vi ägs i grunden av en dansk fond som arbetar globalt genom att ge stora bidrag till forskning, miljöinsatser, sociala projekt och kultur. Våra ägare VKR har även en medarbetarfond ur vilken anställda kan söka pengar till flera olika ändamål. Det kan vara händelser med allvarliga konsekvenser, till den anställdes barn slutgiltiga utbildning eller till allmännyttig verksamhet i företagets närområde. 

Med visst stöd från fonden har vi bland annat sett till att det finns ett utegym i Alfta, ett teknikområde för mountainbike-cykling utanför Edsbyn, utrustning i slalombackens lekområde och att frisbeeföreningen har en fin golfbana.

4-5_sektion_26
Svenska Fönster 202201206628
JW_230202_214839_print-2