Tillval & tillbehör

Nu börjar det roliga – att välja design och funktioner som gör fönstren till de bästa för varje hus, rum och familj. Här bör du lägga tankemödan för ditt fönsterköp för att få fönster som är perfekta under mycket lång tid framöver.


Eftersom vi enbart erbjuder vackra, hållbara och högkvalitativa fönster så har du kommit långt i de viktiga fönstervalen bara genom att välja våra fönster.

Design med kulörer, spröjs och poster

Du får själv välja kulör på insidan och utsidan av dina nya fönster. Vi har ett brett grundutbud av kulörer som passar till de flesta hus, men du kan också välja en unik färgkod. Du kan även välja att addera spröjs och poster som en accessoar till dina fönster och ditt hus. De kan bidra till att addera ytterligare personlighet, stil och en bearbetad känsla till huset. 

Handtag och hakar

Olika hem har olika behov av handtag för funktion, personsäkerhet och inbrottssäkerhet. Se vårt utbud med olika vridhandtag, digitalt kodhandtag och klassiska fönsterhakar till fönster och fönsterdörrar.

img_9672

Rätt glastillval gör stor skillnad på dina nya fönster

Extra energieffektivt, skydd mot solvärme eller självrengörande glas? Med rätt glastillval till dina nya fönster blir livet hemma ännu behagligare. 

Insektsnät till fönster och altandörrar

Ordentliga insektsskydd kan göra din vardag mycket behagligare under den varma årstiden. Våra har rullgardinsfunktion och tillverkas av vit aluminium med glasfibernät och finns till fönster och fönsterdörrar som öppnas utåt.

sigvardsson_180515_0466.jpeg

Snygga sol- och insynsskydd

För mycket av det goda? Det finns trots allt tillfällen då du faktiskt inte vill släppa in ljuset i dina rum. Ibland är dämpat ljus vilsamt och det du bäst behöver. Vi har ett brett sortiment med funktionella och hållbara solskydd som även är bra som insynsskydd.

Vädra tryggt med våra tillval för god ventilation

Bra ventilation är avgörande för ett friskt och hälsosamt inomhusklimat. I vårt sortiment finns ventiler och vädringsbeslag som släpper in frisk luft. 

sigvardsson_180515_0891.jpeg

Miljömärkt med Svanen

Vill du göra ett bättre val för miljön och klimatet och samtidigt spara pengar på sikt? Då ska du välja Svanenmärkt som tillval när du köper nya fönster och altandörrar.

shutterstock_1935021560
JW_230202_210412_print-2

Få svaren på de vanligaste frågorna

Här ser du svaren på de vanligaste frågorna vi får. 

Kan jag köpa mina nya fönster direkt från Svenska Fönster?

Nej, vi säljer endast via våra återförsäljare. Våra återförsäljare finns över hela landet och hjälper dig att välja rätt fönster och tillbehör till ditt hus. 

Använder du fönsterväljaren så kan du gör en prisförfrågan så skickas ditt projekt vidare till en av dig utvald återförsäljare. Du kan välja upp till tre återförsäljare som tar fram en offert.

Hitta våra återförsäljare här

Gå till Fönsterväljaren här

Hur hittar jag en bra montör?

Fråga gärna din återförsäljare av fönstren. De har daglig kontakt med snickare i området och kan rekommendera snickare som är erfarna och duktiga på att montera fönster. Prata gärna med snickaren om hur denne monterar fönster och försäkra dig om att denne kommer att följa vår monteringsanvisning. Det är viktigt för garantin.

Hitta dina närmaste återförsäljare

Hur lång tid tar det?  Och hur går leveransen till? 

Om du väljer att beställa fönster tar det omkring sex till åtta veckor innan dina nya fönster levereras till din återförsäljare och du kan hämta dem där.

Många återförsäljare lånar ut släpvagnar gratis till sina kunder eller hjälpa till med hemleverans. Om du anlitar en snickare för att montera fönstren kan troligen även denna hjälpa dig att hämta fönstren om du önskar det. Fönstren ska vara väl emballerade och fixerade mot underlaget när de transporteras.

Vi rekommenderar alltid att man är minst två personer när man hanterar fönstren.

Hur vet jag om mina fönster behöver bytas ut?

Ett välgjort fönster kan hålla under mycket lång tid, förutsatt att du har tagit hand om det ordentligt. Men är det i dåligt skick behöver du göra något åt det.   
Moderna fönster och dörrar har många fördelar som äldre saknar. De är mycket bättre på att isolera mot kyla på vintern, mot värme på sommaren och stänger ute mer ljud utifrån. De är bra på att hålla värmen inne i huset, vilket minskar ditt behov av uppvärmning och tydligt sänker dina värmekostnader. De har även flera funktioner som försvårar för tjuvar och ger dig ett bättre skydd mot inbrott. Väljer du att köpa nya fönster kan du dessutom, så som de flesta andra, välja aluminiumbeklädda fönster som är så gott som underhållsfria. 


 

Hur mäter jag mina befintliga fönster?  

När du gör din fönsterplanering är det bra att veta hur stora dina nuvarande fönster är. För att göra jobbet enkelt har vi gjort en film som illustrerar detta.  

Här kan du se en film om hur man mäter:   

Så mäter du dina fönster 

Kom ihåg att ange måtten med bredden x höjden, alltså bredden först och höjden sen. 

Tips: Känner du dig osäker så kontakta ett företag som är vana att byta fönster som en snickare eller annan fackman som kan hjälpa dig att mäta upp dina fönster och beställa nya.

Vilka fönster är Svanenmärkta?

Svenska Fönster erbjuder ett av marknaden miljömässigt bästa fönster och självklart märkta med Svanen. Vill du läsa mer om svanen och vad svana innebär? Då har vi en artikel här.

4-5_sektion_05

Du bestämmer designen

Har du testat Fönsterväljaren?

Fönsterväljaren är ett planeringsverktyg där du designar dina fönster själv, men även kan få stöd av en expert. När du är klar får du en offert från en av våra återförsäljare.