Tillval & tillbehör

Nu börjar det roliga – att välja design och funktioner som gör fönstren till de bästa för varje hus, rum och familj. Här bör du lägga tankemödan för ditt fönsterköp för att få fönster som är perfekta under mycket lång tid framöver.


Eftersom vi enbart erbjuder vackra, hållbara och högkvalitativa fönster så har du kommit långt i de viktiga fönstervalen bara genom att välja våra fönster.

Design med kulörer, spröjs och poster

Du får själv välja kulör på insidan och utsidan av dina nya fönster. Vi har ett brett grundutbud av kulörer som passar till de flesta hus, men du kan också välja en unik färgkod. Du kan även välja att addera spröjs och poster som en accessoar till dina fönster och ditt hus. De kan bidra till att addera ytterligare personlighet, stil och en bearbetad känsla till huset. 

Handtag och hakar

Olika hem har olika behov av handtag för funktion, personsäkerhet och inbrottssäkerhet. Se vårt utbud med olika vridhandtag, digitalt kodhandtag och klassiska fönsterhakar till fönster och fönsterdörrar.

img_9672

Rätt glastillval gör stor skillnad på dina nya fönster

Extra energieffektivt, skydd mot solvärme eller självrengörande glas? Med rätt glastillval till dina nya fönster blir livet hemma ännu behagligare. 

Insektsnät till fönster och altandörrar

Ordentliga insektsskydd kan göra din vardag mycket behagligare under den varma årstiden. Våra har rullgardinsfunktion och tillverkas av vit aluminium med glasfibernät och finns till fönster och fönsterdörrar som öppnas utåt.

sigvardsson_180515_0466.jpeg

Snygga sol- och insynsskydd

För mycket av det goda? Det finns trots allt tillfällen då du faktiskt inte vill släppa in ljuset i dina rum. Ibland är dämpat ljus vilsamt och det du bäst behöver. Vi har ett brett sortiment med funktionella och hållbara solskydd som även är bra som insynsskydd.

Vädra tryggt med våra tillval för god ventilation

Bra ventilation är avgörande för ett friskt och hälsosamt inomhusklimat. I vårt sortiment finns ventiler och vädringsbeslag som släpper in frisk luft. 

sigvardsson_180515_0891.jpeg

Miljömärkt med Svanen

Vill du göra ett bättre val för miljön och klimatet och samtidigt spara pengar på sikt? Då ska du välja Svanenmärkt som tillval när du köper nya fönster och altandörrar.

shutterstock_1935021560
JW_230202_210412_print-2

Få svaren på de vanligaste frågorna

Här ser du svaren på de vanligaste frågorna vi får. 

Hur hittar jag en bra montör?

Fråga gärna din återförsäljare av fönstren. De har daglig kontakt med snickare i området och kan rekommendera snickare som är erfarna och duktiga på att montera fönster. Prata gärna med snickaren om hur denne monterar fönster och försäkra dig om att denne kommer att följa vår monteringsanvisning. Det är viktigt för garantin.

Hitta dina närmaste återförsäljare

Hur mycket sparar man på att byta fönster?

Det kan finnas mycket pengar att spara i minskade uppvärmningskostnader genom att byta från dåliga fönster till moderna och energieffektiva. Men hur mycket beror på vad du har för fönster idag, vilka fönster du byter till och vad du har för uppvärmning. Du kan snabbt och enkelt räkna ut din möjliga besparing i Energibesparingskalkylatorn, https://energibesparingskalkylatorn.svenskafonster.se/.

Vad menas med energieffektiva fönster?

Energieffektiva fönster har ett U-värde för hela produkten på 1,2 eller lägre. U-värdet är ett mått på energieffektivitet och ju lägre U-värde desto bättre isolerar produkten.

Ett energieffektivt fönster har:

  • En tät konstruktion
  • Flera glasrutor varav minst ett energiglas

Enligt Boverket ska energieffektiva fönster användas vid fönsterbyten och nybyggnation av bostäder som används under hela året.

Hur vet jag om mina fönster behöver bytas ut?

Ett välgjort fönster kan hålla under mycket lång tid, förutsatt att det har tagits omhand ordentligt. Men är det i dåligt skick behöver du göra något åt det.   

Moderna fönster och dörrar har många fördelar som äldre saknar. De är mycket bättre på att isolera mot kyla på vintern, mot värme på sommaren och stänger ute mer ljud utifrån. De är bra på att hålla värmen inne i huset, vilket minskar behovet av uppvärmning och tydligt sänker husets värmekostnader. De har även flera funktioner som försvårar för tjuvar och ger dig ett bättre skydd mot inbrott. Väljer du att köpa nya fönster kan du dessutom, så som de flesta andra, välja aluminiumbeklädda fönster som är så gott som underhållsfria. 


 

Vad ska man tänka på när man köper fönster?

När du ska köpa fönster bör du tänka på:

  •  Välj energieffektiva fönster för din ekonomi och klimatets skull.
  • Välj rätt material i fönstrets karm och båge utifrån miljöhänsyn och livslängd.
  • Du kan designa dina fönster utefter egna behov, välj det du vill ha.
  • Det finns många bra tillval till fönster, som solskydds- och självrengörande glas, undersök möjligheterna och se vad du behöver.

Vilka fönster är Svanenmärkta?

De flesta av våra fönster går att få miljömärkta med Svanen genom att du väljer till ett extra energiglas och varmkant. Det kostar inte mycket extra och är en engångskostnad som du sparar igen på sikt i minskad energiförbrukning. 
Här kan du läsa mer om Svanenmärkta fönster. 

4-5_sektion_05

Du bestämmer designen

Har du testat Fönsterväljaren?

Fönsterväljaren är ett planeringsverktyg där du designar dina fönster själv, men även kan få stöd av en expert. När du är klar får du en offert från en av våra återförsäljare.