Om oss

Vi är vad vi heter - Svenska Fönster

Svenska Fönster är en av Sveriges ledande och mest hållbara tillverkare av kvalitetsfönster. Vår produktion finns i Hälsingland och här jobbar majoriteten av våra omkring 600 medarbetare. Våra produkter finns hos flera hundra bygghandlare i hela Sverige.
usp-10_2

Vi strävar efter ansvarsfullhet och trygghet

Våra kunder ska kunna lita på vår höga kompetens och de mervärden vi förmedlar i varje affär. Vi bemöter våra kunder, medarbetare, leverantörer och andra intressenter med ärlighet och respekt. Vi håller det vi lovar, står för våra misstag, sätter människans värde högst, samt följer lagar och förordningar.

För oss är det viktigt att förstå och hitta lösningar på kundens behov i dag och i framtiden. Vi ligger därför steget före i vårt arbetsmiljö- och hållbarhetsarbete, samt i vår omvärldsbevakning. Vi har mod att hitta nya vägar – vilket innebär att vi ställer höga krav på såväl oss själva som våra intressenter.

4-3_sektion_17

Vi bygger fönster, men också förtroende och högre livskvalitet. Varje dag bidrar vi till mer dagsljus och större trygghet i människors vardag.

För oss går arbetet med kvalitet och miljö hand i hand

En produkt kan inte vara miljövänlig om den inte har riktigt lång hållbarhet. Och en produktion kan inte vara hållbar om det förekommer slöserier. Så resonerar vi. 

Därför väljer vi att tillverka gedigna produkter som håller riktigt länge. Vi väljer ut våra material ur både miljö- och kvalitetssynpunkt. Och vi har en produktionsprocess med fokus på säkerhet, kvalitet, leverans och effektivitet. Vi ser till att undvika alla former av slöserier - som att inte  slösa tid, undvika transporter som inte behövs och att utnyttja allt material maximalt.

4-3_sektion_23

En stor arbetsgivares roll i samhället

Att bidra till samhället är viktigt för oss på Svenska Fönster och vi sponsrar årligen många föreningar runt om i Hälsingland för att vi vill bidra till att främst barn och ungdomar ska ha både en meningsfull fritid och hälsosam framtid. Du kan söka sponsring till din förening direkt här på hemsidan.

Genom våra ägares medarbetarfond ger vi även stöd stöd till allmännyttiga och välgörande ändamål i vårt närområde. Och även det kan du söka om här. 

Medarbetare_(3)

Vår historia

Svenska Fönster uppstod när två anrika fönstertillverkare från Hälsingland och Småland förenades. Tillsammans har vi förvaltat vårt arv av genuint trähantverk från tidigt 1900-tal och utvecklats till en av Sveriges ledande och mest hållbara fönstertillverkare.

Snickeriprodukter_1947_WebbSF
historia_2020_02

Karriär

Nyfiken på att jobba hos oss?

Vi har en inkluderande och hjärtlig arbetsplats där vi har roligt tillsammans. Varje dag strävar vi efter att bli bättre, tänka effektivt och bli lite miljövänligare. Känns det intressant?