Våra skjutdörrar

Skjutdörrar i trä och med aluminiumbeklädnad

Skjutdörrar har stora glasytor som låter omgivningen bli en del av ditt hem på bästa sätt oavsett årstid. På vintern ger de en stor vy mot omvärlden samtidigt som de håller all kyla utanför. Men allra bäst är de på sommaren då du kan öppna skjutdörren helt och uppleva att du har tagit bort en del av väggen i ditt hus. En mångsidig och vacker produkt som ger en lyxig känsla till livet hemma.

 

Våra kulörer

Kulör insida

Kulör utsida

Öppningssätt

Riktning

Funktion

Material

Utsida

Insida

Glas

Glaspaket

Glasegenskaper

Design

Spröjs

Poster

Invändig profil

För den medvetne

Svanenmärkt

U-värde


Solskyddsglas ger skjutpartiet dolda superkrafter

Vill du ha dina skjutdörrar i en vägg där solen ofta värmer? Då är det ett smart drag att välja till solskyddsglas som minskar behovet av ventilation och kylning. Ett solskyddsglas nästintill klart och ger nästan lika mycket ljus som vanligt glas, men tar bort två tredjedelar av solvärmen.

4-3_sektion_20

U-värdet talar om hur isolerande skjutdörren är

Skjutdörrar har stora glasytor, något som gör det extra viktigt att de är välisolerade, annars kommer de att släppa in mycket kyla i ditt hem under vintern. Fönster och olika fönsterdörrars isoleringsförmåga mäts i U-värde, där varje decimaltal gör stor skillnad och ett lågt U-värde visar att produkten är välisolerat. Det är vanligt att äldre fönster har ett U-värde på 2-3 eller mer, vilket är långt över det högsta U-värde på 1,2 som Boverket rekommenderar till bostäder som används under alla årstider. 

 

 

4-3_sektion_21

Ska jag välja altandörr eller skjutdörr?

Vill du ha en stor, glasad dörröppning så kan du välja mellan en dubbel altandörr, en så kallad pardörr, och en skjutdörr. Båda är vackra, har bra isolering och är lätta att matcha med fönster.

Den stora skillnaden är funktionen då en dubbeldörr har två dörrblad som ställs upp och tar plats. Beroende på hur ditt hem är byggt kan dörrbladen vara i vägen. Då är det istället bra med en skjutdörr som öppnas på in- eller utsidan om den fasta delen och på så sätt inte tar någon plats. 

21-9_sektion_03

Se de vanligaste frågorna

Få svaren på de vanligaste frågorna som ställs till oss.

Kan jag få en offert på era produkter?

Vi har tyvärr inga priset att lämna ut utan detta administreras av våra lokala återförsäljare runt om i landet så vänligen kontakta en av dessa för att få ett pris på det produkter du behöver. Du kan också bygga upp och designa dina fönster i våra Fönsterväljare. 

Här hittar du alla våra återförsäljare. 

Till Fönsterväljaren

Kan jag se era produkter fysikt någonstans?

Våra återförsäljare har utställningar i sina butiker där man kan titta på våra produkter. Vissa har större montrar andra mindre. Vi rekommenderar att du kontaktar dem om det är en specifik produkt du vill titta närmare på. 

Här hittar du alla våra återförsäljare

Kan jag köpa mina nya fönster direkt från Svenska Fönster?

Nej, vi säljer endast via våra återförsäljare. Våra återförsäljare finns över hela landet och hjälper dig att välja rätt fönster och tillbehör till ditt hus. 

Använder du fönsterväljaren så kan du gör en prisförfrågan så skickas ditt projekt vidare till en av dig utvald återförsäljare. Du kan välja upp till tre återförsäljare som tar fram en offert.

Hitta våra återförsäljare här

Gå till Fönsterväljaren här

Hur hittar jag en bra montör?

Fråga gärna din återförsäljare av fönstren. De har daglig kontakt med snickare i området och kan rekommendera snickare som är erfarna och duktiga på att montera fönster. Prata gärna med snickaren om hur denne monterar fönster och försäkra dig om att denne kommer att följa vår monteringsanvisning. Det är viktigt för garantin.

Hitta dina närmaste återförsäljare

Hur lång tid tar det?  Och hur går leveransen till? 

Om du väljer att beställa fönster tar det omkring sex till åtta veckor innan dina nya fönster levereras till din återförsäljare och du kan hämta dem där.

Många återförsäljare lånar ut släpvagnar gratis till sina kunder eller hjälpa till med hemleverans. Om du anlitar en snickare för att montera fönstren kan troligen även denna hjälpa dig att hämta fönstren om du önskar det. Fönstren ska vara väl emballerade och fixerade mot underlaget när de transporteras.

Vi rekommenderar alltid att man är minst två personer när man hanterar fönstren.

4-5_sektion_05

Du bestämmer designen

Har du testat Fönsterväljaren?

Fönsterväljaren är ett planeringsverktyg där du designar dina fönster själv, men även kan få stöd av en expert. När du är klar får du en offert från en av våra återförsäljare.