Våra skjutdörrar

Skjutdörrar i trä och med aluminiumbeklädnad

Skjutdörrar har stora glasytor som låter omgivningen bli en del av ditt hem på bästa sätt oavsett årstid. På vintern ger de en stor vy mot omvärlden samtidigt som de håller all kyla utanför. Men allra bäst är de på sommaren då du kan öppna skjutdörren helt och uppleva att du har tagit bort en del av väggen i ditt hus. En mångsidig och vacker produkt som ger en lyxig känsla till livet hemma.

 

Våra kulörer

Kulör insida

Kulör utsida

Öppningssätt

Riktning

Funktion

Material

Utsida

Insida

Glas

Glaspaket

Glasegenskaper

Design

Spröjs

Poster

Invändig profil

För den medvetne

Svanenmärkt

U-värde


Solskyddsglas ger skjutpartiet dolda superkrafter

Vill du ha dina skjutdörrar i en vägg där solen ofta värmer? Då är det ett smart drag att välja till solskyddsglas som minskar behovet av ventilation och kylning. Ett solskyddsglas nästintill klart och ger nästan lika mycket ljus som vanligt glas, men tar bort två tredjedelar av solvärmen.

4-3_sektion_20

U-värdet talar om hur isolerande skjutdörren är

Skjutdörrar har stora glasytor, något som gör det extra viktigt att de är välisolerade, annars kommer de att släppa in mycket kyla i ditt hem under vintern. Fönster och olika fönsterdörrars isoleringsförmåga mäts i U-värde, där varje decimaltal gör stor skillnad och ett lågt U-värde visar att produkten är välisolerat. Det är vanligt att äldre fönster har ett U-värde på 2-3 eller mer, vilket är långt över det högsta U-värde på 1,2 som Boverket rekommenderar till bostäder som används under alla årstider. 

 

 

4-3_sektion_21

Ska jag välja altandörr eller skjutdörr?

Vill du ha en stor, glasad dörröppning så kan du välja mellan en dubbel altandörr, en så kallad pardörr, och en skjutdörr. Båda är vackra, har bra isolering och är lätta att matcha med fönster.

Den stora skillnaden är funktionen då en dubbeldörr har två dörrblad som ställs upp och tar plats. Beroende på hur ditt hem är byggt kan dörrbladen vara i vägen. Då är det istället bra med en skjutdörr som öppnas på in- eller utsidan om den fasta delen och på så sätt inte tar någon plats. 

21-9_sektion_03

Se de vanligaste frågorna

Få svaren på de vanligaste frågorna som ställs till oss.

Hur hittar jag en bra montör?

Fråga gärna din återförsäljare av fönstren. De har daglig kontakt med snickare i området och kan rekommendera snickare som är erfarna och duktiga på att montera fönster. Prata gärna med snickaren om hur denne monterar fönster och försäkra dig om att denne kommer att följa vår monteringsanvisning. Det är viktigt för garantin.

Hitta dina närmaste återförsäljare

Hur mycket sparar man på att byta fönster?

Det kan finnas mycket pengar att spara i minskade uppvärmningskostnader genom att byta från dåliga fönster till moderna och energieffektiva. Men hur mycket beror på vad du har för fönster idag, vilka fönster du byter till och vad du har för uppvärmning. Du kan snabbt och enkelt räkna ut din möjliga besparing i Energibesparingskalkylatorn, https://energibesparingskalkylatorn.svenskafonster.se/.

Vad menas med energieffektiva fönster?

Energieffektiva fönster har ett U-värde för hela produkten på 1,2 eller lägre. U-värdet är ett mått på energieffektivitet och ju lägre U-värde desto bättre isolerar produkten.

Ett energieffektivt fönster har:

  • En tät konstruktion
  • Flera glasrutor varav minst ett energiglas

Enligt Boverket ska energieffektiva fönster användas vid fönsterbyten och nybyggnation av bostäder som används under hela året.

Hur vet jag om mina fönster behöver bytas ut?

Ett välgjort fönster kan hålla under mycket lång tid, förutsatt att det har tagits omhand ordentligt. Men är det i dåligt skick behöver du göra något åt det.   

Moderna fönster och dörrar har många fördelar som äldre saknar. De är mycket bättre på att isolera mot kyla på vintern, mot värme på sommaren och stänger ute mer ljud utifrån. De är bra på att hålla värmen inne i huset, vilket minskar behovet av uppvärmning och tydligt sänker husets värmekostnader. De har även flera funktioner som försvårar för tjuvar och ger dig ett bättre skydd mot inbrott. Väljer du att köpa nya fönster kan du dessutom, så som de flesta andra, välja aluminiumbeklädda fönster som är så gott som underhållsfria. 


 

Vad ska man tänka på när man köper fönster?

När du ska köpa fönster bör du tänka på:

  •  Välj energieffektiva fönster för din ekonomi och klimatets skull.
  • Välj rätt material i fönstrets karm och båge utifrån miljöhänsyn och livslängd.
  • Du kan designa dina fönster utefter egna behov, välj det du vill ha.
  • Det finns många bra tillval till fönster, som solskydds- och självrengörande glas, undersök möjligheterna och se vad du behöver.
4-5_sektion_05

Du bestämmer designen

Har du testat Fönsterväljaren?

Fönsterväljaren är ett planeringsverktyg där du designar dina fönster själv, men även kan få stöd av en expert. När du är klar får du en offert från en av våra återförsäljare.