alu_skjutdorr_3glas_skjutbar-utsida_HERO

Skjutdörr 3-glas aluminium skjutbar del utsida

  • Smäcker karm och båge ger mer dagsljus
  • Aluminiumbeklätt trä
  • Låg tröskel som standard

Energisnål skjutdörr som är anpassad för vårt nordiska klimat

Skjutpartiet har karm och båge i högkvalitativ furu och en skyddande beklädnad av aluminium på utsidan. Med hög täthet mot vind och 3-glas isolerruta är skjutpartiet väl anpassat för vårt nordiska klimat.

Redan som standard har de hög energieffektivitet och är vinterisolerade, men de kan fås med extra energieffektivitet som tillval och kan användas i Svanenmärkta hus.

SKJUTDÖRREN I DETALJ

Lång hållbarhet

Det finns fönster som har hållit i flera hundra år. Och precis som de så har våra fönster en genomarbetad konstruktion och material som genom tester har visat sig ha mycket lång hållbarhet. Och skulle någon del ändå gå sönder så tillhandahåller vi ett stort utbud med reservdelar. 

Personsäkert glas på in- och utsidan

Den här produkten har personsäkert, härdat, glas på in- och utsidan som standard. Om ett härdat fönsterglas går sönder splittras det i många små glasbitar utan vassa kanter.

Underhållsfri utsida i trästil

Det är två detaljer som gör att vår aluminiumbeklädnad är förvillande lik trä och gör att du måste komma nära för att se att det är just aluminium och inte trä. Det handlar om att den är mattlackerad, med glansvärde 30, och har gerade hörn, vilket är samma design som på träfönster.

Utforska produkterna på djupet

Välj mellan enkelt och dubbelt skjutparti

Det här är ett tvådelat skjutparti som består av en fast del och en rörlig del där den rörliga delen går att öppna helt genom att den glider på en skena på utsidan av den fasta delen. Du kan även köpa det som ett dubbelt skjutparti. Då består skjutpartiet av fyra delar, med två fasta delar på sidorna och de båda rörliga delarna i mitten. Skjutpartier är alltid symmetriska. Det innebär att den rörliga delen och den fasta delen har samma storlek och form.

Praktisk och snygg design

Vårt skjutparti med rörlig del på insidan har smäckra karmar med rak profil på insidan. Som standard är skjutdörren vit, men den kan mot tillägg fås i valfri kulör. Du kan även välja att smycka den med glasdelande bågpost och löstagbara spröjs. Och den kan med fördel matchas med fönster på sidan från vårt sortiment.

Hög tillgänglighet och personsäkerhet

Detta skjutparti har tilgänglighetströskel som standard. Alltså en låg tröskel som är lätt att passera för såväl till exempel rullstolar och barnvagnar. Det har även personsäkert, härdat, glas på både in- och utsidan som standard. 

alu_skjutdorr_3glas_skjutbar-utsida_01

För dig som vill veta mer

Teknisk specifikation – gå på djupet

Behöver du en mer detaljerad beskrivning av produkten? I vår tekniska specifikation hittar du bland annat mått, kulörval och vilka tillval som är möjliga.

4-3_sektion_26

Vårt namn säger allt. Med en hantverkstradition som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal erbjuder vi dig genuina svensktillverkade fönster. Välj Svenska Fönster om du vill ha kvalitativa fönster som håller riktigt länge.

Ta nästa steg

puff_02

Bestäm själv hur dina fönster ska se ut

I Fönsterväljaren är det du som står för designen.

puff_01

Samlad teknisk specifikation

Här hittar du mått, U-värde och annan teknisk specifikation.