alu_skjutdorr_3glas_skjutbar-insida_HERO

Skjutdörr 3-glas Aluminium skjutbar del insida

  • Låg tröskel som standard
  • Aluminiumbeklätt trä
  • Personsäkert glas på in- och utsidan

Skjutdörrar ger en storslagen öppning mellan inne och ute

Ett skjutparti med karm och båge i massivt trä och med skyddande beklädnad av aluminium på utsidan.  Med en 3-glas isolerruta har skjutpartiet hög energieffektivitet och är vinterisolerat.

Som tillval kan skjutpartiet ges en extra energieffektiv glaskassett, vilket ger ett lägre U-värde och hjälper till ytterligare att minska husets energiförbrukning.

SKJUTDÖRREN I DETALJ

Låg tröskel som standard

En tröskel till med lägre profil än standardutförande underlättar för bland annat rullstolar, rullatorer och barnvagnar. 

Underhållsfri utsida i trästil

Det är två detaljer som gör att vår aluminiumbeklädnad är förvillande lik trä och gör att du måste komma nära för att se att det är just aluminium och inte trä. Det handlar om att den är mattlackerad, med glansvärde 30, och har gerade hörn, vilket är samma design som på träfönster.

Personsäkert glas på in- och utsidan

Den här produkten har personsäkert, härdat, glas på in- och utsidan som standard. Om ett härdat fönsterglas går sönder splittras det i många små glasbitar utan vassa kanter.

Utforska produkterna på djupet

Rejält skjutparti - finns som enkelt och dubbelt

Ett rejält och tvådelat skjutparti som består av en fast del och en rörlig del där den rörliga delen går att öppna helt genom att den glider innanför den fasta delen.

Du kan även välja ett dubbelt skjutparti. Då består skjutpartiet av fyra delar, med två fasta delar på sidorna och två rörliga delar i mitten som öppnas åt varsitt håll. Skjutpartier är alltid symmetriska, vilket innebär att den rörliga delen och den fasta delen har samma form och storlek.

Funktion som underlättar städningen

Denna skjutdörr öppnas på insidan av det fasta partiet. Det gör att glidskenan finns på insidan och det inte finns någon risk för att löv och annat skräp utifrån landar på den, vilket underlättar städningen.

Ge skjutdörren det utseende du önskar

Som standard är skjutdörren vit på insidan och den har flera utvalda kulörer som du kan välja mellan till utsidan. Du kan även välja att smycka den med glasdelande bågpost och löstagbara spröjs.

Hög tillgänglighet och personsäkerhet

Detta skjutparti har så kallad tillgänglighetströskel som standard. Alltså en låg tröskel som är lätt att passera för såväl rullstolar och barnvagnar. Det har även personsäkert, härdat, glas på både in- och utsidan som standard. 

Du kan matcha skjutpartier med sido- och överljus, med både raka och sneda kanter. Det finns även med utsida i trä om du önskar det.

alu_skjutdorr_3glas_skjutbar-insida_01

För dig som vill veta mer

Teknisk specifikation – gå på djupet

Behöver du en mer detaljerad beskrivning av produkten? I vår tekniska specifikation hittar du bland annat mått, kulörval och vilka tillval som är möjliga.

4-3_sektion_26

Vårt namn säger allt. Med en hantverkstradition som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal erbjuder vi dig genuina svensktillverkade fönster. Välj Svenska Fönster om du vill ha kvalitativa fönster som håller riktigt länge.

Ta nästa steg

puff_02

Bestäm själv hur dina fönster ska se ut

I Fönsterväljaren är det du som står för designen.

puff_01

Samlad teknisk specifikation

Här hittar du mått, U-värde och annan teknisk specifikation.