tra_skjutdorr_3glas_skjutbar-insida_HERO

Skjutdörr i trä med 3-glas – skjutbar del på insidan

  • Miljösmarta färger
  • Personsäkert glas på in- och utsidan
  • Lång hållbarhet

Skjutdörrar öppnar ditt hem upp mot omgivningen

Ett vackert skjutparti i gediget trä som har 3-glas isolerruta, hög energieffektivitet och är vinterisolerat.

Som tillval kan skjutpartiet ges en extra energieffektiv glaskassett, vilket ger ett lägre U-värde och hjälper till ytterligare att minska husets uppvärmningsbehov.

SKJUTDÖRREN I DETALJ

Miljösmart färg som inte spricker

Vi använder vattenburen impregnering och färg som är snäll mot naturen och våra medarbetare. Det är också bra för dig som kund som får en sund inomhusmiljö då våra fönster inte avger farliga ämnen. Färgen har dessutom två fina egenskaper som annan färg saknar – den spricker inte och om du väljer en vit kulör så kommer den inte att gulna.  

Hur kommer det sig då att andra inte har motsvarande ytbehandling? Jo, man måste vara riktigt bra på att hyvla virket för att undvika att träfibrerna reser sig när de kommer i kontakt med vatten. Och det är vi tack vare att vi har hållit på med trähantverk i över 85 år.

Personsäkert glas på in- och utsidan

Den här produkten har personsäkert, härdat, glas på in- och utsidan som standard. Om ett härdat fönsterglas går sönder splittras det i många små glasbitar utan vassa kanter.

Lång hållbarhet

Det finns fönster som har hållit i flera hundra år. Och precis som de så har våra fönster en genomarbetad konstruktion och material som genom tester har visat sig ha mycket lång hållbarhet. Och skulle någon del ändå gå sönder så tillhandahåller vi ett stort utbud med reservdelar. 

Utforska produkterna på djupet

Lättare städning med rörlig del på insidan

Skjutdörren öppnas på insidan av det fasta partiet. Det gör att glidskenan finns på insidan, skyddad från löv och andra skräp vilket underlättar städningen.

Designa skjutdörren med kulörer och spröjs

Som standard är skjutdörren vit på insidan och den har flera utvalda kulörer som du kan välja mellan till utsidan. Du kan även välja till glasdelande bågposter och löstagbara spröjs.

Låg tröskel och personsäkra glas

Detta skjutparti har så kallad tillgänglighetströskel som standard. Alltså en låg tröskel som är lätt att passera för till exempel rullstolar och barnvagnar. Det har även personsäkert, härdat, glas på både in- och utsidan som standard. 

Du kan matcha skjutpartier med sido- och överljus, med både raka och sneda kanter. Det finns även med aluminiumbeklädd utsida om du önskar det. 

Finns som enkelt och dubbelt

Skjutpartiet består av två delar - en fast och en rörlig där den rörliga delen går att öppna helt genom att den skjuts innanför den fasta delen.

Skjutpartiet går även att få som dubbelt med fyra delar - två fasta på sidorna och två rörliga delar i mitten som öppnas åt varsitt håll. Ett skjutparti är alltid symmetriskt. Den rörliga delen och den fasta delen har alltså alltid samma form och storlek.

tra_skjutdorr_3glas_skjutbar-insida_01

För dig som vill veta mer

Teknisk specifikation – gå på djupet

Behöver du en mer detaljerad beskrivning av produkten? I vår tekniska specifikation hittar du bland annat mått, kulörval och vilka tillval som är möjliga.

4-3_sektion_26

Vårt namn säger allt. Med en hantverkstradition som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal erbjuder vi dig genuina svensktillverkade fönster. Välj Svenska Fönster om du vill ha kvalitativa fönster som håller riktigt länge.

Ta nästa steg

puff_02

Bestäm själv hur dina fönster ska se ut

I Fönsterväljaren är det du som står för designen.

puff_01

Samlad teknisk specifikation

Här hittar du mått, U-värde och annan teknisk specifikation.