skjutdorr_3glas_fasta-partier_HERO

Fasta fönster som kompletterar ditt nya skjutparti

  • Av gediget trä
  • Tillverkade i Sverige
  • Energieffektivt

Tillför mer glas och öka ljusinsläppet med fasta partier

Vill du att ditt nya skjutparti, som består av en rörlig del och en fast, ska omges med ännu mera glas? Då kan du välja att lägga till ytterligare fönster, så kallade fasta partier, som kompletterar skjutpartiet. Fasta partier sitter i samma karm som skjutpartier och går inte att öppna.

De kan placeras både på sidorna och ovanför skjutpartiet. De fönster som sitter på sidan av skjutpartiet kallas sidoljus och de som sitter ovanför kallas överljus. Både sidoljus och överljus kan fås med såväl raka som sneda kanter för att kunna matchas med väggens form. 

SKJUTDÖRREN I DETALJ

Nätt karm och båge ger mer dagsljus

Våra produkter har karm och båge i trä och en genomarbetad konstruktion. Det gör att vi kan ha mycket smäckra karmar och bågar på våra produkter. Det ger dig en stor glasyta som släpper in mycket hälsosamt dagsljus. Och det är väldigt snyggt tycker vi. Jämför gärna med fönster med bredare karmar. Vi tror du kommer att hålla med oss om att varje millimeter gör skillnad för helhetsintrycket. 

Lång hållbarhet

Det finns fönster som har hållit i flera hundra år. Och precis som de så har våra fönster en genomarbetad konstruktion och material som genom tester har visat sig ha mycket lång hållbarhet. Och skulle någon del ändå gå sönder så tillhandahåller vi ett stort utbud med reservdelar. 

Personsäkert glas på in- och utsidan

Den här produkten har personsäkert, härdat, glas på in- och utsidan som standard. Om ett härdat fönsterglas går sönder splittras det i många små glasbitar utan vassa kanter.

Utforska produkterna på djupet

Hög energieffektivitet och personsäkerhet

De fasta partierna har 3-glas isolerruta och har hög energieffektivitet i sitt standardutförande. Personsäkert glas in- och utvändigt är standard i sidoljusen, men inte i överljusen. Överljusen kan förses med linjerade poster, så kallade rutavdelare.

Sido- och överljus finns till våra skjutpartier med rörlig del på insidan – både de som är helt i trä och de med aluminiumbeklädd utsida. De fasta partierna har samma material och kulör som skjutpartiet. 

skjutdorr_3glas_fasta-partier_01

För dig som vill veta mer

Teknisk specifikation – gå på djupet

Behöver du en mer detaljerad beskrivning av produkten? I vår tekniska specifikation hittar du bland annat mått, kulörval och vilka tillval som är möjliga.

4-3_sektion_26

Vårt namn säger allt. Med en hantverkstradition som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal erbjuder vi dig genuina svensktillverkade fönster. Välj Svenska Fönster om du vill ha kvalitativa fönster som håller riktigt länge.

Ta nästa steg

puff_02

Bestäm själv hur dina fönster ska se ut

I Fönsterväljaren är det du som står för designen.

puff_01

Samlad teknisk specifikation

Här hittar du mått, U-värde och annan teknisk specifikation.