Support

Vanliga frågor och svar

Här finns några av dom frågor som ställs till oss. Har en fråga som inte besvaras är du välkommen att kontakta oss. Vi har dessutom samlat ännu fler frågor i länken "Läs fler av frågor och svar". Där kan du söka och hitta ytterligare information som inte ryms här.
SvFonsterAB_0955-PRINT_WebbSF

Våra vanligaste frågor och svar

Kan jag reklamera en produkt?

Om det är något fel på din produkt vänder du dig till din återförsäljare som har sålt produkten till dig, så hjälper hen dig. Om du upptäcker något fel på produkten eller i leveransen ska du anmäla inom en vecka efter leverans och innan produkten har hunnit monteras. Har något gått snett under transporten eller vid leverans? Då behöver du anmäla felet omedelbart till fraktföraren vid leverans. 

Förutom att vända sig till sin återförsäljare eller transportören behöver du ta bilder på skadan. Ta flera närbilder och ett par bilder på längre avstånd, förslagsvis någon meter samt 2-3 meter. Det ska framgå tydligt skadans omfattning och vilka produkter som skadan avser. 

Du kan med fördel göra din felanmälan till din återförsäljare digitalt via en QR-kod som sitter i fönsterkarmen. Genom att scanna koden kommer du till ett formulär där du får beskriva och skicka in bilder, medan övriga uppgifter om produkten är förifyllda. När du har skickat in formuläret hanteras det av din återförsäljare, som återkommer till dig med besked om hur din felanmälan hanteras. 

Kan jag få en offert på era produkter?

Vi har tyvärr inga priset att lämna ut utan detta administreras av våra lokala återförsäljare runt om i landet så vänligen kontakta en av dessa för att få ett pris på det produkter du behöver. Du kan också bygga upp och designa dina fönster i våra Fönsterväljare. 

Här hittar du alla våra återförsäljare. 

Till Fönsterväljaren

Frågor om jobb? Jag vill söka jobb hos er.

På vår karriärssida kan du hitta allt du behöver vet om att jobba för Svenska Fönster. Här kan du båda hitta tjänster som vi just nu söker och göra en spontanansökan. 

Till karriär

Kan jag se era produkter fysikt någonstans?

Våra återförsäljare har utställningar i sina butiker där man kan titta på våra produkter. Vissa har större montrar andra mindre. Vi rekommenderar att du kontaktar dem om det är en specifik produkt du vill titta närmare på. 

Här hittar du alla våra återförsäljare

Var kan jag läsa era skötselråd?

Underhåll av dina fönster är viktiga för både dess funktion och för att ni ska uppfylld garantin. Vi har samlat våra bästa här.

Hur funkar Svenska Fönsters garantier?

Vi har samlat all information om våra garantier på en samma plats. Vi rekommenderar alltid att första kontakten i ett garantiärende sker med er återförsäljare eller hustillverkare. Till garanti sidan: https://svenskafonster.se/support/garanti

Var finns era monteringsanvisningar?

Alla våra fönster kommer med en QR-kod som du kan scana av för att komma till våra monteringsanvisningar. Dessa kan även hittas under våra produkter. Äldre produkters monteringsanvisningar kan våra supportavdelning mejla till dig om du skulle ha behov för dessa.

Kan jag beställa spröjs till äldre fönster?

Ja, man kan beställa spröjs även till äldre produkter. Alla tillbehör och efterbeställningar även till äldre fönster sker genom våra återförsäljare. Här nedanför kan du ladda ner dokumentet, fylla i detta och ta med det till din närmaste återförsäljare

Ladda ner underlaget för spröjs beställningar här

Jag har era fönster idag och vill lägga till spröjs, går det?

Ja, det går att lägga till utanpåliggande spröjs på din befintliga fönster.

Gör så här:

  1. Ladda ner beställningsunderlaget och skriv ut detta.
  2. Kolla om dina fönster har en QR-kod i karmen, på öppningsbara fönster så måste du öppna fönstret. QR-koden scannar du med din telefon för att få mer information om ditt fönster.
  3. Fyll i dokumentet och ta med detta til din närmaste återförsäljare.

När på året kan man sätta in nya fönster? 

Till skillnad från en del andra renoveringar i husets skal kan fönsterbyten genomföras under hela året. Det är tack vare att man byter ett fönster åt gången och hållet i väggen därmed är tomt under endast någon timme. Huset hinner därmed inte bli utkylt. Men vill du montera fönstren själv och inte vet hur snabbt du kan göra det kan det vara skönt att göra jobbet när det är behaglig temperatur utomhus.

Kan jag köpa mina nya fönster direkt från Svenska Fönster?

Nej, vi säljer endast via våra återförsäljare. Våra återförsäljare finns över hela landet och hjälper dig att välja rätt fönster och tillbehör till ditt hus. 

Använder du fönsterväljaren så kan du gör en prisförfrågan så skickas ditt projekt vidare till en av dig utvald återförsäljare. Du kan välja upp till tre återförsäljare som tar fram en offert.

Hitta våra återförsäljare här

Gå till Fönsterväljaren här

Hur hittar jag en bra montör?

Fråga gärna din återförsäljare av fönstren. De har daglig kontakt med snickare i området och kan rekommendera snickare som är erfarna och duktiga på att montera fönster. Prata gärna med snickaren om hur denne monterar fönster och försäkra dig om att denne kommer att följa vår monteringsanvisning. Det är viktigt för garantin.

Hitta dina närmaste återförsäljare

Hur lång tid tar det?  Och hur går leveransen till? 

Om du väljer att beställa fönster tar det omkring sex till åtta veckor innan dina nya fönster levereras till din återförsäljare och du kan hämta dem där.

Många återförsäljare lånar ut släpvagnar gratis till sina kunder eller hjälpa till med hemleverans. Om du anlitar en snickare för att montera fönstren kan troligen även denna hjälpa dig att hämta fönstren om du önskar det. Fönstren ska vara väl emballerade och fixerade mot underlaget när de transporteras.

Vi rekommenderar alltid att man är minst två personer när man hanterar fönstren.

Hur vet jag om mina fönster behöver bytas ut?

Ett välgjort fönster kan hålla under mycket lång tid, förutsatt att du har tagit hand om det ordentligt. Men är det i dåligt skick behöver du göra något åt det.   
Moderna fönster och dörrar har många fördelar som äldre saknar. De är mycket bättre på att isolera mot kyla på vintern, mot värme på sommaren och stänger ute mer ljud utifrån. De är bra på att hålla värmen inne i huset, vilket minskar ditt behov av uppvärmning och tydligt sänker dina värmekostnader. De har även flera funktioner som försvårar för tjuvar och ger dig ett bättre skydd mot inbrott. Väljer du att köpa nya fönster kan du dessutom, så som de flesta andra, välja aluminiumbeklädda fönster som är så gott som underhållsfria. 


 

Hur mäter jag mina befintliga fönster?  

När du gör din fönsterplanering är det bra att veta hur stora dina nuvarande fönster är. För att göra jobbet enkelt har vi gjort en film som illustrerar detta.  

Här kan du se en film om hur man mäter:   

Så mäter du dina fönster 

Kom ihåg att ange måtten med bredden x höjden, alltså bredden först och höjden sen. 

Tips: Känner du dig osäker så kontakta ett företag som är vana att byta fönster som en snickare eller annan fackman som kan hjälpa dig att mäta upp dina fönster och beställa nya.

Vilka fönster är Svanenmärkta?

Svenska Fönster erbjuder ett av marknaden miljömässigt bästa fönster och självklart märkta med Svanen. Vill du läsa mer om svanen och vad svana innebär? Då har vi en artikel här.