Guider

Beställa reservdelar

Guide, Fönster, Hållbarhet

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Beställa reservdelar</span>

Vi på Svenska Fönster tillverkar och säljer hållbara kvalitetsfönster och vill att de ska vara till glädje för våra kunder under mycket lång tid framöver. Vi uppmuntrar därför våra kunder till att underhålla sina fönster och reparera dem, istället för att köpa nya, genom att bland annat tillhandahålla ett stort utbud av reservdelar.

Vissa delar kan slitas ut

Våra fönster har båge och karm i trä av högsta kvalitet. Det gör att fönstret är hållbart och har en mycket lång livslängd. Hur lång vet vi inte ens. Men det blir visst slitage när fönstret åldras och funktionerna används. Dessutom finns det plast i vissa fönsterdetaljer. Det gör att vissa fönsterdelar kan slitas ut snabbare än fönstret i helhet.
4-3_sektion_18

Många återförsäljare har vanliga reservdelar i sin butik

De vanligaste reservdelarna som behövs till våra fönster är handtag, bromsar, clips till utanpåliggande spröjs, olika beslag och delar till persienner. För att det ska vara lätt för dig som kund att köpa dessa när du behöver dem har vi satt ihop paket med alla olika fönsterdelar som finns hos många av våra återförsäljare.

Din återförsäljare beställer hem mer ovanliga reservdelar

Även om det är något mer ovanligt som har gått sönder på ditt fönster så ska du vända dig till din återförsäljare, så hjälper denna dig att beställa hem en reservdel. Vi har nämligen alla delar till alla fönster som är upp till tio år på lager hos oss. Och även gott om fönsterdelar till äldre fönster. När din återförsäljare har gjort beställningen levereras den på en vecka.

Så vet du vad du har för fönster

Det är inte lätt att ha koll på vad man har för fönster i huset, vilket år det är tillverkat och vilken modell det är. Därför sätter vi en etikett på insidan av fönsterkarmen med den informationen. På fasta fönster sitter den synligt och på öppningsbara är den dold när fönstret är stängt. Du måste alltså öppna fönstret för att se etiketten. På nyare fönster har etiketten en QR-kod som leder till information om fönstret och på äldre fönster står informationen direkt på etiketten. Visa informationen för din återförsäljare så hjälper denne dig att beställa rätt reservdel till det aktuella fönstret.

Rätt underhåll är viktigt för lång livslängd

En annan anledning till att man behöver reservdelar är att man har missat det årliga underhållet av sina fönster, som finns beskrivet i vår monteringsanvisning och skötselråd.

Det löpande underhållet som ger dina fönster lång livslängd innebär:
Att ytbehandlingen av trä ska ses över. Om det finns sprickor, blåsor, flagning eller liknande så ska detta åtgärdas.
Att eventuell aluminiumbeklädnad rengörs.
Att beslagens rörliga delar (vid nitarna), spanjoletter, låshus, kolvar och bromsöverföring ska smörjas med smörjolja. Lämpligt smörjmedel är Assa låsspray.

Montera fönster
Montera fönsterdörrar
Läs skötselråden