Hur kan vi hjälpa dig?

Som konsument kontaktar du en återförsäljare i första hand

Om du är konsument och vill köpa våra produkter vänder du dig till en återförsäljare. Har du frågor om en produkt som du redan har köpt ska du i första hand kontakta din återförsäljare av produkten. De kommer att kunna ge dig fantastisk hjälp.

Återförsäljare? Kontakta oss i Kundportalen

I Kundportalen hittar du allt som hjälper dig i din fönsterförsäljning och kan chatta med våra kunniga innesäljare. Om du behöver mer hjälp vänder du dig till din utesäljare från oss.

Vill du bli en av oss?

Vad kul! Du hittar allt om att jobba hos oss på Svenska Fönster och ansökningsformulär på vår karriärsida.

Har du andra frågor?

Då är du varmt välkommen att fylla i formuläret, så återkommer vi till dig.

Kom i kontakt med oss

Vi har samlat massor av vanliga frågor i vår FAQ, kanske finns svaret på din fråga där?

Våra kontaktuppgifter

Edsbyn

Besöksadress

Snickarvägen 12
828 30 Edsbyn

Hitta hit

Postadress

Svenska Fönster AB
828 81 Edsbyn

Telefon

0271-290 00

Stockholm

Besöksadress

Tornvägen 17A
190 60 Stockholm

Hitta hit

Postadress

Svenska Fönster AB
828 81 Edsbyn

Telefon

0271-290 00

Söderhamn

Besöksadress

Flygstaden Byggnad 34
826 70 Söderhamn

Hitta hit

Postadress

Svenska Fönster AB
828 81 Edsbyn

Telefon

0271-290 00

Få svar på dina frågor direkt i vår FAQ

Kan jag köpa mina nya fönster direkt från Svenska Fönster?

Nej, vi säljer endast via våra återförsäljare. Våra återförsäljare finns över hela landet och hjälper dig att välja rätt fönster och tillbehör till ditt hus. 

Använder du fönsterväljaren så kan du gör en prisförfrågan så skickas ditt projekt vidare till en av dig utvald återförsäljare. Du kan välja upp till tre återförsäljare som tar fram en offert.

Hitta våra återförsäljare här

Gå till Fönsterväljaren här

Hur hittar jag en bra montör?

Fråga gärna din återförsäljare av fönstren. De har daglig kontakt med snickare i området och kan rekommendera snickare som är erfarna och duktiga på att montera fönster. Prata gärna med snickaren om hur denne monterar fönster och försäkra dig om att denne kommer att följa vår monteringsanvisning. Det är viktigt för garantin.

Hitta dina närmaste återförsäljare

Hur lång tid tar det?  Och hur går leveransen till? 

Om du väljer att beställa fönster tar det omkring sex till åtta veckor innan dina nya fönster levereras till din återförsäljare och du kan hämta dem där.

Många återförsäljare lånar ut släpvagnar gratis till sina kunder eller hjälpa till med hemleverans. Om du anlitar en snickare för att montera fönstren kan troligen även denna hjälpa dig att hämta fönstren om du önskar det. Fönstren ska vara väl emballerade och fixerade mot underlaget när de transporteras.

Vi rekommenderar alltid att man är minst två personer när man hanterar fönstren.

Hur vet jag om mina fönster behöver bytas ut?

Ett välgjort fönster kan hålla under mycket lång tid, förutsatt att du har tagit hand om det ordentligt. Men är det i dåligt skick behöver du göra något åt det.   
Moderna fönster och dörrar har många fördelar som äldre saknar. De är mycket bättre på att isolera mot kyla på vintern, mot värme på sommaren och stänger ute mer ljud utifrån. De är bra på att hålla värmen inne i huset, vilket minskar ditt behov av uppvärmning och tydligt sänker dina värmekostnader. De har även flera funktioner som försvårar för tjuvar och ger dig ett bättre skydd mot inbrott. Väljer du att köpa nya fönster kan du dessutom, så som de flesta andra, välja aluminiumbeklädda fönster som är så gott som underhållsfria. 


 

Hur mäter jag mina befintliga fönster?  

När du gör din fönsterplanering är det bra att veta hur stora dina nuvarande fönster är. För att göra jobbet enkelt har vi gjort en film som illustrerar detta.  

Här kan du se en film om hur man mäter:   

Så mäter du dina fönster 

Kom ihåg att ange måtten med bredden x höjden, alltså bredden först och höjden sen. 

Tips: Känner du dig osäker så kontakta ett företag som är vana att byta fönster som en snickare eller annan fackman som kan hjälpa dig att mäta upp dina fönster och beställa nya.

Ledningsgruppen på Svenska Fönster

Elin Persson

Director People & Culture, Sweden/Denmark

Kontakta Elin

Mattias Andersson

Senior Director Commercial, Sweden