Karriär

Våra avdelningar och roller

Hos Svenska Fönster arbetar omkring 800 personer inom en stor bredd av yrkesgrupper. Här finns bland annat en avdelningar för systemutveckling, marknadsavdelning och produktutveckling. Många av våra medarbetare har arbetat hos oss under många år, men då vi är ett företag i utveckling finns här ofta lediga tjänster. Våra lediga tjänster hittar du genom att klicka på knappen nedan.
SvFonsterAB_1138-webb

Vår bredd av yrkesroller

Hos Svenska Fönster finns en stor bredd av yrkesområden. I vår fabrik kan du till exempel arbeta som Elektriker, Driftledare. Kvalitetsansvarig, Operatör, Avdelningschef, Serviceman, Truckförare och med Underhåll.

I kontoren inom: Design och produktutveckling, ekonomi, försäljning, IT och systemutveckling, kvalitet, logistik, marknad, miljö, arbetsmiljö, projektledning och teknik.

Här kan du ta del av hur det är att arbeta inom några av dessa områden.

Våra yrkesroller

SvFonsterAB_0887-webb

Tekniker

I vår fönsterfabrik arbetar hantverkskunniga operatörer sida vid sida med avancerade maskiner i mångmiljonklassen. Maskinerna köps in och optimeras av vår Teknikavdelning, med bland andra Joel Häggblom, ett gäng med genuint teknikintresse. Så kan du till exempel fundera över vilken hållfasthet en skruv har skulle du kunna passa här. Men som Tekniker måste man också vara lyhörd och bra på att samarbeta, då det är ett stort lagspel att optimera maskinerna utifrån nya produkter och höga krav på kvalitet och arbetsmiljö.

4-5_sektion_25

Avdelningschef

Hos Svenska Fönster har vi 16 Avdelningschefer i produktionen, som Stefan ”Skuggan” Nilsson. Var och en av dem har två uppdrag – att utveckla alla medarbetare som man har personalansvar för och utveckla arbetsprocesserna. Uppdraget påminner om att vara tränare för ett idrottslag. Man ska se alla och skapa förutsättningar för att personalgruppen ska prestera så bra som möjligt. För att passa i rollen gäller det att vara intresserad av människor och brinna för utveckling.

SvFonsterAB_1367-webb

Teamledare

Hur vet personalen på Glasavdelningen vilka glaskassetter som ska tillverkas och i vilken ordning? Jo, det berättar Teamledaren, som Karl Åsberg. En Teamledare är nämligen den arbetsledare för teamet som bestämmer vad som ska produceras och ser till att allt fungerar som det ska. Teamledaren kommer oftast från teamet, har goda kunskaper om hur allt fungerar på avdelningen och har både vilja och fallenhet för att arbetsleda.

SvFonsterAB_0832-webb

Innesäljare

Som Innesäljare hos Svenska Fönster kan du arbeta med inkommande order eller som Annika Petersson – bereda offerter och ta fram den bästa lösningen på kundens utmaningar gällande fönster. Det kan vara en optimal och snygg lösning som lever upp till höga krav gällande till exempel energieffektivitet eller ljudreducering. Ett jobb som passar dig som är strukturerad, bygger goda relationer och som vill överträffa kundens förväntan.

SvFonsterAB_1348-webb

Serviceman/kvinna

Att vara Serviceman, som Lukas Karsbo, är en nyckelroll i vår fabrik. De har som uppdrag att se till att flödet av material till monteringslinjerna fungerar perfekt. För att passa till uppdraget gäller det att kunna planera, samarbeta med andra avdelningar och kunna fatta rätt beslut. Att gå från att vara Operatör till Serviceman är ett naturligt utvecklingssteg i vår produktion.

SvFonsterAB_0976-webb

Systemutvecklare

Hur många kodspråk kan du? Vårt team med Systemutvecklare, där Peter Wallin ingår, kan så många att vi inte har räknat dem. För en stor och avancerad verksamhet som vår kräver välfungerande IT-system som hela tiden utvecklas och anpassas. Då verksamhetens behov styr Systemutvecklarnas jobb har de ett spännande uppdrag där ingen vecka är den andra lik. Och även om en Systemutvecklare behöver kunna jobba självständigt så är de inga enstöringar – här finns bara lagspelare som förstår alla kollegors behov.  

SvFonsterAB_1377-webb-1

Avropare

I genomsnitt kommer det åtta långtradare med material till vår fabrik i Edsbyn varje dag, tack vare våra Avropare – som Oskar Lindsmyr. Avroparna ser till att köpa in allt material som behövs för att tillverka fönster. I Oskars fall handlar det om till exempel glas och distanslister. Ett jobb som innebär mycket internationella kontakter, då allt material till vår glastillverkning köps in från andra länder. 

SvFonsterAB_1425-webb

Operatör

När du jobbar som Operatör på våra monteringslinjer, som Yonas Teklehaimanot, ingår det också att vara delaktig i vårt förbättringsarbete, främst inom områdena arbetsmiljö, kvalitet och effektivitet.

Lediga tjänster

Du kan också skicka en spontanansökan

Produktionen

I produktionen arbetar du med allt i från att montera fönster till att ta fram fönsterämnen i toppklass.

Innesälj

Arbeta med ett sammansvetsat team med att bygga ordrar och offerter för kundrelationer i världsklass.

Tjänstemanna­roller

Vi har ca 170 tjänstemannaroller i allt från system- och produktutveckling, ekonomi till arbetsmiljö.

Våra kontor

Stockholm

Tornvägen 17A
190 60 Stockholm

Hitta hit

Söderhamn

Flygstaden Byggnad 34
826 70 Söderhamn

Hitta hit

Edsbyn

Snickarvägen 12
828 30 Edsbyn

Hitta hit