Altandörrar

Fönsterdörrar i trä och med aluminiumbeklädnad

Matcha dina fönster med en altandörr av samma kvalitet och design som dina fönster. Välj mellan enkel- och dubbeldörr. Du får också välja om du vill ha din fönsterdörr som helglasad eller om du vill ha fyllning i den nedre delen av dörren, så kallad bröstning.

Våra kulörer

Kulör insida

Kulör utsida

Öppningssätt

Riktning

Funktion

Material

Utsida

Insida

Glas

Glaspaket

Glasegenskaper

Design

Spröjs

Poster

Invändig profil

För den medvetne

Svanenmärkt

U-värde


Vi bygger fönster — men också tillit och förtroende. Varje dag bidrar vi till att göra människors vardag ljusare, vackrare och mer harmonisk.

Rätt handtag för din altandörr

Olika hem och altandörrar har olika behov av handtag för funktion, personsäkerhet och inbrottssäkerhet. Till våra utåtgående fönsterdörrar fungerar handtagen på samma sätt som vanliga dörrar, alltså att du trycker ned det och sedan fjädrar det tillbaka när du släpper det. Det gör exempelvis att du enkelt kan öppna dörren med armbågen när du har händerna fulla. Men önskar du ett ett vridhandtag eller ett digitalt kodhandtag så erbjuder vi även det. 

1-1_sektion_13

Helglasad dörr eller med bröstning?

Traditionellt har altandörrar haft bröstning och fyllning i den nedre delen. Det innebär att dörren har glas upptill och fyllning av trä nedtill. Idag är det populärt med helglasade fönsterdörrar. Vilket väljer du? Det är ett beslut om vilket utseende du vill ha på dörren och hur stort ljusinsläpp du vill ha, för dörren har samma energieffektivitet oavsett vad du väljer.

 

1-1_sektion_14

Helglasade dörrar med hög personsäkerhet

Personsäkra glas eliminerar risken för skärskador om olyckan skulle vara framme. Sådant glas ska användas i alla produkter som sitter lågt, till exempel i helglasade altandörrar. Därför är härdade glas, som inte får vassa kanter om det går sönder, standard i våra helglasade dörrar. Som tillval kan du få laminerat glas. Det har en laminering som håller ihop glaset så att det blir starkt och förhindrar att skärvor sprids om glaset skulle spräckas. Lamineringen har också fler fördelar. Den ger ännu bättre ljudreducering och stoppar den UV-strålning som bleker inredning.  

Fönster som ger dig hälsosamt dagsljus i alla rum

Solen är källa till allt liv på jorden och att få dagsljus bidrar varje dygn till bättre sömn, att du känner dig mer vaken på dagen, det mildrar depressioner och stärker din tankeförmåga. Då vi tillbringar mer än 90 procent av vår tid inomhus är det viktigt att vi gör det i rum med fönster. Därför har vi på Svenska Fönster ett sortiment med fönster och fönsterdörrar till alla sorters rum och placeringar.

4-5_sektion_24

Vanliga frågor och svar

Få svar på de vanligaste frågorna vi får. 

Hur hittar jag en bra montör?

Fråga gärna din återförsäljare av fönstren. De har daglig kontakt med snickare i området och kan rekommendera snickare som är erfarna och duktiga på att montera fönster. Prata gärna med snickaren om hur denne monterar fönster och försäkra dig om att denne kommer att följa vår monteringsanvisning. Det är viktigt för garantin.

Hitta dina närmaste återförsäljare

Hur mycket sparar man på att byta fönster?

Det kan finnas mycket pengar att spara i minskade uppvärmningskostnader genom att byta från dåliga fönster till moderna och energieffektiva. Men hur mycket beror på vad du har för fönster idag, vilka fönster du byter till och vad du har för uppvärmning. Du kan snabbt och enkelt räkna ut din möjliga besparing i Energibesparingskalkylatorn, https://energibesparingskalkylatorn.svenskafonster.se/.

Vad menas med energieffektiva fönster?

Energieffektiva fönster har ett U-värde för hela produkten på 1,2 eller lägre. U-värdet är ett mått på energieffektivitet och ju lägre U-värde desto bättre isolerar produkten.

Ett energieffektivt fönster har:

  • En tät konstruktion
  • Flera glasrutor varav minst ett energiglas

Enligt Boverket ska energieffektiva fönster användas vid fönsterbyten och nybyggnation av bostäder som används under hela året.

Hur vet jag om mina fönster behöver bytas ut?

Ett välgjort fönster kan hålla under mycket lång tid, förutsatt att det har tagits omhand ordentligt. Men är det i dåligt skick behöver du göra något åt det.   

Moderna fönster och dörrar har många fördelar som äldre saknar. De är mycket bättre på att isolera mot kyla på vintern, mot värme på sommaren och stänger ute mer ljud utifrån. De är bra på att hålla värmen inne i huset, vilket minskar behovet av uppvärmning och tydligt sänker husets värmekostnader. De har även flera funktioner som försvårar för tjuvar och ger dig ett bättre skydd mot inbrott. Väljer du att köpa nya fönster kan du dessutom, så som de flesta andra, välja aluminiumbeklädda fönster som är så gott som underhållsfria. 


 

Vad ska man tänka på när man köper fönster?

När du ska köpa fönster bör du tänka på:

  •  Välj energieffektiva fönster för din ekonomi och klimatets skull.
  • Välj rätt material i fönstrets karm och båge utifrån miljöhänsyn och livslängd.
  • Du kan designa dina fönster utefter egna behov, välj det du vill ha.
  • Det finns många bra tillval till fönster, som solskydds- och självrengörande glas, undersök möjligheterna och se vad du behöver.
4-5_sektion_05

Du bestämmer designen

Har du testat Fönsterväljaren?

Fönsterväljaren är ett planeringsverktyg där du designar dina fönster själv, men även kan få stöd av en expert. När du är klar får du en offert från en av våra återförsäljare.