alu_fd_ut_3glas_HERO

Altandörr aluminium utåtgående – 3-glas

  • Enkel handtagsrörelse
  • Aluminiumbeklätt trä
  • Finns som Svanenmärkt

Energieffektiv och nästan underhållsfri altandörr

Matcha dina nya fönster med en altandörr, så kallad fönsterdörr, av samma höga kvalitet och med fyrpunktslåsning som försvårar vid inbrottsförsök. Fönsterdörren har en beklädnad av aluminium på utsidan och går utåt när den öppnas.

Välj mellan enkel- och pardörrar. Du får så klart välja om du vill ha din fönsterdörr som helglasad eller om du vill ha fyllning i den nedre delen av dörren, så kallad bröstning.

FÖNSTERDÖRREN I DETALJ

Underhållsfri utsida i trästil

Det är två detaljer som gör att vår aluminiumbeklädnad är förvillande lik trä och gör att du måste komma nära för att se att det är just aluminium och inte trä. Det handlar om att den är mattlackerad, med glansvärde 30, och har gerade hörn, vilket är samma design som på träfönster.

Av den finaste furun

Våra fönster och altandörrar har karm och båge i högkvalitativ furu. Vi väljer virke som är hållbarhetsmärkt och kommer från skogsbruk i vårt närområde som bedrivs med hänsyn till människor och miljö. 

Miljösmart färg som inte spricker

Vi använder vattenburen impregnering och färg som är snäll mot naturen och våra medarbetare. Det är också bra för dig som kund som får en sund inomhusmiljö då våra fönster inte avger farliga ämnen. Färgen har dessutom två fina egenskaper som annan färg saknar – den spricker inte och om du väljer en vit kulör så kommer den inte att gulna.  

Hur kommer det sig då att andra inte har motsvarande ytbehandling? Jo, man måste vara riktigt bra på att hyvla virket för att undvika att träfibrerna reser sig när de kommer i kontakt med vatten. Och det är vi tack vare att vi har hållit på med trähantverk i över 85 år.

Utforska produkterna på djupet

Personsäkra glas i helglasade dörrar

Om du vill ha en helglasad dörr, en dörr med glas i bröstningen eller en dörr med låg bröstning så ska dörren ha personsäkert glas på både in- och utsidan. Det är viktigt för att ingen ska kunna skära sig på vassa glasbitar om glaset i dörren på något sätt går sönder. 
Våra helglasade fönsterdörrar har härdat, personsäkert glas som standard. Men du kan även välja laminerat glas. Det kostar endast lite extra och har bättre ljudreducering, högre inbrottssäkerhet och tar bort det UV-ljus som bleker inredning.

Att välja rätt höjd på bröstningen

Väljer du en fönsterdörr med fyllning så är det snyggt om glasrutans nedre kant linjerar med eventuella fönster som sitter i anslutning till dörren. Du kan därmed välja om bröstningen ska matcha med fasta eller öppningsbara fönster. Du kan även välja om du vill ha glas eller fyllning i bröstningen.

Praktiska handtag

Fönsterdörrarna har spanjolett med fallkolv, vilket innebär att du öppnar och stänger dem på samma sätt som vanliga dörrar. Handtaget fjädrar alltså tillbaka när du släpper det. Detta betyder till exempel att du enkelt kan öppna dörren med armbågen när du har händerna fulla. Bra när kaffebrickan ska ut på altanen.
Handtaget är dessutom förberett för cylinderlåsning, så du kan enkelt komplettera din fönsterdörr med låscylinder på in- och utsidan om du vill.

Extra energieffektivitet ger en Svanenmärkt dörr

Fönsterdörren har en 3-glas isolerruta, varav ett glas är ett energiglas. Det innebär att detta fönster i grunden är bra på att sänka husets energiförbrukning för uppvärmning på vintern och nedkylning på sommaren. Men väljer du till ett extra energiglas och varmkant blir fönsterdörrens U-värde lägre och den blir miljömärkt med Svanen tack vare bland annat dess goda energiegenskaper.

Tack vare att dessa fönsterdörrar har karm och båge i trä och en yttre aluminiumbeklädnad är de så gott som underhållsfria. Du behöver endast smörja beslagen och torka av utsidan någon gång ibland.

Denna produkt finns i utvalda storlekar och utföranden i vårt lagersortiment med kortare leveranstid.

alu_fd_ut_3glas_03

För dig som vill veta mer

Teknisk specifikation – gå på djupet

Behöver du en mer detaljerad beskrivning av produkten? I vår tekniska specifikation hittar du bland annat mått, kulörval och vilka tillval som är möjliga.

4-3_sektion_26

Vårt namn säger allt. Med en hantverkstradition som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal erbjuder vi dig genuina svensktillverkade fönster. Välj Svenska Fönster om du vill ha kvalitativa fönster som håller riktigt länge.

Ta nästa steg

puff_02

Bestäm själv hur dina fönster ska se ut

I Fönsterväljaren är det du som står för designen.

puff_01

Samlad teknisk specifikation

Här hittar du mått, U-värde och annan teknisk specifikation.