alu_fd_in_2-1glas_HERO

Altandörr aluminium inåtgående – 2+1-glas

  • Passar i bullriga miljöer
  • Aluminiumbeklätt trä
  • Finns som Svanenmärkt

Sänk energiförbrukningen med en fönsterdörr som är lätt att underhålla

Denna balkong- eller altandörr, en så kallad fönsterdörr, passar extra bra i höga hus och bullriga miljöer. Fönsterdörren har en beklädnad av aluminium på utsidan och går inåt när den öppnas.

Välj mellan enkel- och pardörrar. Du får så klart även välja om du vill ha din fönsterdörr som helglasad eller om du vill ha fyllning i den nedre delen av dörren, så kallad bröstning.

FÖNSTERDÖRREN I DETALJ

Inga synliga kvistar på insidan

Kvistar är en del av furu, men de kan påverka hållfastheten och synas genom färgen. Därför förädlar vi vårt virke genom att kapa bort kvistar och limma ihop träämnena med perfekta fingerskarvar. Tack vare det kan vi lova dig att dina nya fönster och altandörrar inte kommer att ha några synliga kvistar på insidan.

Förhöjd inbrottssäkerhet

Alla våra treglasfönster har säkerhetsspanjoletter och utåtgående varianter har inbrottssäkrare gångjärn. Som tillval erbjuder vi förankrat glas och fyllning. Det är en starkare limning som gör det svårare för tjuven att lyfta ut glaset eller fyllningen. Om man vill göra det ännu svårare för tjuven är laminerade fönsterglas ett alternativ, eftersom dessa är svårare att krossa.

Miljösmart färg som inte spricker

Vi använder vattenburen impregnering och färg som är snäll mot naturen och våra medarbetare. Det är också bra för dig som kund som får en sund inomhusmiljö då våra fönster inte avger farliga ämnen. Färgen har dessutom två fina egenskaper som annan färg saknar – den spricker inte och om du väljer en vit kulör så kommer den inte att gulna.  

Hur kommer det sig då att andra inte har motsvarande ytbehandling? Jo, man måste vara riktigt bra på att hyvla virket för att undvika att träfibrerna reser sig när de kommer i kontakt med vatten. Och det är vi tack vare att vi har hållit på med trähantverk i över 85 år.

Utforska produkterna på djupet

Hög energieffektivitet som standard - Svanenmärkt som tillval

Fönsterdörren har en kopplad båge med 2+1 glas, varav ett glas är ett energiglas. Det innebär att den i grunden är bra på att sänka husets energiförbrukning för uppvärmning på vintern och nedkylning på sommaren. Men väljer du till ett extra energiglas och varmkant blir fönsterdörrens U-värde lägre och den blir miljömärkt med Svanen tack vare bland annat dess goda energiegenskaper.

Personsäkerhet för dörrar med stora glasytor

Om du vill ha en helglasad dörr, en dörr med glas i bröstningen eller en dörr med låg bröstning så ska dörren ha personsäkert glas på både in- och utsidan. Det är viktigt för att ingen ska kunna skada sig på vassa glasbitar om glaset på något sätt går sönder.

Våra helglasade fönsterdörrar har härdat, personsäkert glas som standard. Men du kan även välja laminerat glas. Det kostar lite extra, men ger många fördelar som bättre ljudreducering, högre inbrottssäkerhet och det tar bort det UV-ljus som bleker inredning.

Närliggande fönster styr höjden på bröstningen

Väljer du en fönsterdörr med fyllning så är det snyggt om glasrutans nedre kant linjerar med eventuella fönster som sitter i anslutning till dörren. Du kan därför välja om bröstningen ska matcha med fasta eller öppningsbara fönster. Du kan även välja om du vill ha glas eller fyllning i bröstningen.

I den här serien finns matchande sidohängda och underkantshängda fönster med 2+1-glas och med 3-glas.

Tack vare att dessa fönsterdörrar har karm och båge i trä och en yttre aluminiumbeklädnad är de så gott som underhållsfria. Du behöver endast smörja beslagen och torka av utsidan någon gång ibland.

alu_fd_in_2-1glas_02

För dig som vill veta mer

Teknisk specifikation – gå på djupet

Behöver du en mer detaljerad beskrivning av produkten? I vår tekniska specifikation hittar du bland annat mått, kulörval och vilka tillval som är möjliga.

4-3_sektion_26

Vårt namn säger allt. Med en hantverkstradition som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal erbjuder vi dig genuina svensktillverkade fönster. Välj Svenska Fönster om du vill ha kvalitativa fönster som håller riktigt länge.

Ta nästa steg

puff_02

Bestäm själv hur dina fönster ska se ut

I Fönsterväljaren är det du som står för designen.

puff_01

Samlad teknisk specifikation

Här hittar du mått, U-värde och annan teknisk specifikation.