alu_fd_ut_3-1glas_HERO

Altandörr utåtgående – 3+1-glas

  • Passar i bullriga miljöer
  • Aluminiumbeklätt trä
  • Miljömärkt med Svanen

Energieffektiv fönsterdörr som är så gott som underhållsfri

Ett utåtgående balkong- eller altandörr, vilket vi kallar fönsterdörr, som klarar mycket höga krav på energieffektivitet – både som standard och ännu högre med tillval. Det tack vare en kopplad båge med 3+1-glas isolerruta. Dörren är tillverkad i gediget trä, har motståndskraftig aluminiumbeklädd utsida och går utåt när den öppnas.

Du kan välja mellan enkel- och pardörrar. Du får så klart även välja om du vill ha din fönsterdörr som helglasad eller om du vill ha fyllning i den nedre delen av dörren, så kallad bröstning. 

FÖNSTERDÖRREN I DETALJ

Inga synliga kvistar på insidan

Kvistar är en del av furu, men de kan påverka hållfastheten och synas genom färgen. Därför förädlar vi vårt virke genom att kapa bort kvistar och limma ihop träämnena med perfekta fingerskarvar. Tack vare det kan vi lova dig att dina nya fönster och altandörrar inte kommer att ha några synliga kvistar på insidan.

Förhöjd inbrottssäkerhet

Alla våra treglasfönster har säkerhetsspanjoletter och utåtgående varianter har inbrottssäkrare gångjärn. Som tillval erbjuder vi förankrat glas och fyllning. Det är en starkare limning som gör det svårare för tjuven att lyfta ut glaset eller fyllningen. Om man vill göra det ännu svårare för tjuven är laminerade fönsterglas ett alternativ, eftersom dessa är svårare att krossa.

Miljösmart färg som inte spricker

Vi använder vattenburen impregnering och färg som är snäll mot naturen och våra medarbetare. Det är också bra för dig som kund som får en sund inomhusmiljö då våra fönster inte avger farliga ämnen. Färgen har dessutom två fina egenskaper som annan färg saknar – den spricker inte och om du väljer en vit kulör så kommer den inte att gulna.  

Hur kommer det sig då att andra inte har motsvarande ytbehandling? Jo, man måste vara riktigt bra på att hyvla virket för att undvika att träfibrerna reser sig när de kommer i kontakt med vatten. Och det är vi tack vare att vi har hållit på med trähantverk i över 85 år.

Utforska produkterna på djupet

Mycket hög energieffektivitet och Svanenmärkt som standard

Fönsterdörren har en kopplad båge med 3+1 glas, varav ett glas är ett energiglas. Det innebär att den i grunden är mycket bra på att sänka husets energiförbrukning för uppvärmning på vintern och nedkylning på sommaren. Så bra att den är Svanenmärkt tack vare sina fina energiegenskaper redan som standard. Men väljer du till ett extra energiglas och varmkant blir fönsterdörrens U-värde lägre.

Personsäkerhet för dörrar med stora glasytor

Om du vill ha en helglasad dörr, en dörr med glas i bröstningen eller en dörr med låg bröstning så ska dörren ha personsäkert glas på både in- och utsidan. Det är viktigt för att ingen ska kunna skada sig på vassa glasbitar om glaset på något sätt går sönder.

Våra helglasade fönsterdörrar har som standard härdat, personsäkert glas. Men du kan även välja laminerat glas. Det kostar något extra, men ger flera fina fördelar som ännu bättre ljudreducering, högre inbrottssäkerhet och det tar bort det UV-ljus som bleker inredning.

Närliggande fönster styr bröstningshöjden

Väljer du en fönsterdörr med fyllning så blir det bäst om glasrutans nedre kant linjerar med de fönster som sitter i nära dörren. Du kan därför välja om bröstningen ska matcha med öppningsbara eller fasta. Du kan även välja om du vill ha glas eller fyllning i bröstningen.

I den här serien finns matchande sidohängda och underkantshängda fönster med 2+1-glas, 3+1-glas och med 3-glas.

Tack vare att dessa fönsterdörrar har karm och båge i trä och en yttre aluminiumbeklädnad är de så gott som underhållsfria. Du behöver endast smörja beslagen och torka av utsidan någon gång ibland.

alu_fd_ut_3-1glas_02

För dig som vill veta mer

Teknisk specifikation – gå på djupet

Behöver du en mer detaljerad beskrivning av produkten? I vår tekniska specifikation hittar du bland annat mått, kulörval och vilka tillval som är möjliga.

4-3_sektion_26

Vårt namn säger allt. Med en hantverkstradition som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal erbjuder vi dig genuina svensktillverkade fönster. Välj Svenska Fönster om du vill ha kvalitativa fönster som håller riktigt länge.

Ta nästa steg

puff_02

Bestäm själv hur dina fönster ska se ut

I Fönsterväljaren är det du som står för designen.

puff_01

Samlad teknisk specifikation

Här hittar du mått, U-värde och annan teknisk specifikation.