tra_fd_ut_3glas_HERO

Altandörr trä utåtgående – 3-glas

  • Av den finaste furun
  • Förhöjd inbrottssäkerhet
  • Dörrbroms som standard

En fönsterdörr som är både inbrottssäker och energieffektiv

Matcha dina nya fönster med en altandörr, så kallad fönsterdörr, som går utåt när den öppnas. Den  har samma höga kvalitet som fönstren och fyrpunktslåsning som försvårar vid eventuella inbrottsförsök.

Välj mellan enkel- och pardörrar. Du får så klart välja om du vill ha din fönsterdörr som helglasad eller om du vill ha fyllning i den nedre delen av dörren, så kallad bröstning.

FÖNSTERDÖRREN I DETALJ

Miljösmart färg som inte spricker

Vi använder vattenburen impregnering och färg som är snäll mot naturen och våra medarbetare. Det är också bra för dig som kund som får en sund inomhusmiljö då våra fönster inte avger farliga ämnen. Färgen har dessutom två fina egenskaper som annan färg saknar – den spricker inte och om du väljer en vit kulör så kommer den inte att gulna.  

Hur kommer det sig då att andra inte har motsvarande ytbehandling? Jo, man måste vara riktigt bra på att hyvla virket för att undvika att träfibrerna reser sig när de kommer i kontakt med vatten. Och det är vi tack vare att vi har hållit på med trähantverk i över 85 år.

Tillverkas i Sverige

Vi började tillverka fönster i Sverige åt 1935 och för oss är det självklart att vi fortsätter att investera och utveckla vår produktion i Hälsingland i Sveriges mitt. För här har våra produktutvecklare nära till både produktion och kunder, vi har kontroll över kvaliteten och genom att vi är en stor arbetsgivare bidrar vi med många arbetstillfällen i vårt närområde. Vi kan dessutom göra bättre val för människor och miljö då vi ser till att erbjuda en god arbetsmiljö, har kortare transportsträckor till alla våra kunder i Sverige och vi använder enbart fossilfri el. 

Finns som Svanenmärkt

Svanen finns för att hjälpa dig att göra bra val för klimatet, naturen och människor. Det här fönstret klarar i grunden de flesta av Svanens hårda krav, så som att ha låg miljöpåverkan och lång livslängd. Genom att addera ett extra energiglas och varmkant blir produkten extra energieffektiv och får då bära miljömärkningen Svanen. Det kostar inte mycket extra och är en engångskostnads som du kommer att spara igen på sikt i minskad energiförbrukning. 

Utforska produkterna på djupet

Personsäkra glas är viktiga i många fönsterdörrar

Om du vill ha en helglasad dörr, en dörr med glas i bröstningen eller en dörr med låg bröstning så ska dörren ha personsäkert glas på både in- och utsidan. Det är viktigt för att ingen ska kunna skära sig på vassa glasbitar om glaset i dörren utsätts för något som gör att det går sönder.

Våra helglasade fönsterdörrar har härdat, personsäkert glas som standard. Men du kan även välja laminerat glas. Det kostar endast lite extra och har bättre ljudreducering, högre inbrottssäkerhet och tar bort det UV-ljus som bleker inredning.

Att välja rätt höjd på bröstningen

Väljer du en fönsterdörr med fyllning så är det snyggt om glasrutans nedre kant linjerar med fönster som sitter i anslutning till dörren. Du kan därför välja om bröstningen ska matcha med fasta eller öppningsbara fönster. Du kan även välja om du vill ha glas eller fyllning i bröstningen.

Dörrhandtag som kan öppnas med armbågen

Fönsterdörrarna har spanjolett med fallkolv, vilket innebär att du öppnar och stänger dem på samma sätt som vanliga dörrar. Handtaget fjädrar alltså tillbaka när du släpper det. Detta betyder till exempel att du enkelt kan öppna dörren med armbågen när du har händerna fulla, vilket är bra när kaffebrickan ska ut på altanen.

Handtaget är dessutom förberett för cylinderlåsning, så du kan enkelt komplettera din fönsterdörr med låscylinder på in- och utsidan om du vill.

Extra energieffektivitet ger en Svanenmärkt dörr

Denna dörr har 3-glas isolerruta, varav ett glas är ett energiglas. Det innebär att detta fönster i grunden är bra på att sänka husets energiförbrukning.

Men väljer du att lägga till ett extra energiglas och varmkant blir dörrens U-värde lägre och den blir miljömärkt med Svanen tack vare bland annat dess goda energiegenskaper.

Denna dörr finns i utvalda storlekar och utföranden i vårt lagersortiment med kortare leveranstid.

tra_fd_ut_3glas_01

För dig som vill veta mer

Teknisk specifikation – gå på djupet

Behöver du en mer detaljerad beskrivning av produkten? I vår tekniska specifikation hittar du bland annat mått, kulörval och vilka tillval som är möjliga.

4-3_sektion_26

Vårt namn säger allt. Med en hantverkstradition som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal erbjuder vi dig genuina svensktillverkade fönster. Välj Svenska Fönster om du vill ha kvalitativa fönster som håller riktigt länge.

Ta nästa steg

puff_02

Bestäm själv hur dina fönster ska se ut

I Fönsterväljaren är det du som står för designen.

puff_01

Samlad teknisk specifikation

Här hittar du mått, U-värde och annan teknisk specifikation.