Aluminiumfönster

Aluminiumbeklädda träfönster

Våra aluminiumfönster är byggda av gedigen och kvalitativ furu och har en aluminiumbeklädd utsida som skyddar mot alla typer av väder. De är ett mycket bra alternativ till dig som vill ha ett lättskött boende. Vill du ha nästintill underhållsfria fönster så bör du välja aluminiumbeklädda träfönster.

Våra kulörer

Kulör insida

Kulör utsida

Öppningssätt

Riktning

Funktion

Material

Utsida

Insida

Glas

Glaspaket

Glasegenskaper

Design

Spröjs

Poster

Invändig profil

För den medvetne

Svanenmärkt

U-värde


Vi har 100 % materialåtervinning av vår aluminium. Det spill av aluminium som uppstår i vår fabrik återvinns alltså och blir till nya aluminiumprodukter.

Aluminium som ser ut som trä

Våra fönster har två avgörande detaljer som gör att aluminiumbeklädnaden att är förvillande lik trä och gör att du måste komma riktigt nära för att se att det är inte är trä. Det handlar om att de är mattlackerade, med glansvärde 30, och designen med gerade hörn - alltså samma design som på träfönster.

Englandsgården Svenskafönster 20230203-6

Aluminiumfönster med spröjs

Spröjs är en självklar accessoar till många hus. De adderar huset personlighet, stil och en bearbetad känsla. Du kan välja mellan flera olika sorters spröjs i olika bredder och oändligt många kombinationer av spröjs till aluminiumbeklädda träfönster.

usp-10_2

Tio standardkulörer till aluminium på fönster

Vill du ha aluminiumbeklädda träfönster kan du välja mellan hela tio standardkulörer som samtliga ingår i grundpriset. Från vitaste vit till svart och däremellan hittar du brunröd, brun och flera olika nyanser av grå.

Englandsgården Svenskafönster 20230203-8
Svenska Fönster 202201206744

Fönster från Sverige

Vi är övertygade om att du har höga förväntningar på ett varumärke som heter Svenska Fönster. Kanske har du krav på en viss kvalitet, design, miljöansvar eller hur de fungerar? Här är några krav vi ställer på våra produkter och oss själva.

De är skapade av genuint hantverkskunnande

Vår historia sträcker sig tillbaka till 1900-talets första hälft till två små snickerier grundade av människor med känsla genuint trähantverk. På varsitt håll, i Edsbyn i Hälsingland och i Traryd i Småland, växte de under årtiondena till stora och omtyckta tillverkare av kvalitetsfönster.  

De tillverkas i Sverige

Idag har vi vår tillverkning i Hälsingland, ett landskap med lång tradition av träindustri och med det bästa virket för fönsterhantverk runt knuten. Det handlar om senvuxen tall, så kallad furu, som förädlas i vår egen komponentfabrik med perfekta fingerskarvar. Därefter hyvlas virket till perfektion för att undvika resningar när träet sedan behandlas med miljösmart, vattenburna ytbehandling. Det är inte bara ett hållbart val för miljön. Den kommer inte att spricka när fönstren åldras och väljer du en vit kulör så kommer den inte att gulna.

De har moderna funktioner och passar vårt omväxlande väder

Det är inte konstigt att svenskar alltid pratar om vädret, för varje år får vi uppleva alla sorters väder. Och det kan svänga fort mellan gassande solvärme, iskyla, snösmockor, och vårsol med takdropp. Det ställer höga krav på våra hus och fönster, både för att vi alltid ska ha det skönt inomhus och för att minska husets behov av uppvärmning på vintern och kyla på sommaren.

De släpper in hälsosamt dagsljus

Solen är källa till allt liv på jorden och att få dagsljus bidrar varje dygn till bättre sömn, att du känner dig mer vaken på dagen, det mildrar depressioner och stärker din tankeförmåga. Då vi tillbringar mer än 90 procent av vår tid inomhus är det viktigt att vi gör det i rum med fönster. Därför behöver vi på Svenska Fönster ha ett sortiment med fönster till alla sorters rum och placeringar.

Få svar på de vanligaste frågorna

Här kan du få svar på de vanligaste frågorna vi får. 

Hur hittar jag en bra montör?

Fråga gärna din återförsäljare av fönstren. De har daglig kontakt med snickare i området och kan rekommendera snickare som är erfarna och duktiga på att montera fönster. Prata gärna med snickaren om hur denne monterar fönster och försäkra dig om att denne kommer att följa vår monteringsanvisning. Det är viktigt för garantin.

Hitta dina närmaste återförsäljare

Hur mycket sparar man på att byta fönster?

Det kan finnas mycket pengar att spara i minskade uppvärmningskostnader genom att byta från dåliga fönster till moderna och energieffektiva. Men hur mycket beror på vad du har för fönster idag, vilka fönster du byter till och vad du har för uppvärmning. Du kan snabbt och enkelt räkna ut din möjliga besparing i Energibesparingskalkylatorn, https://energibesparingskalkylatorn.svenskafonster.se/.

Vad menas med energieffektiva fönster?

Energieffektiva fönster har ett U-värde för hela produkten på 1,2 eller lägre. U-värdet är ett mått på energieffektivitet och ju lägre U-värde desto bättre isolerar produkten.

Ett energieffektivt fönster har:

  • En tät konstruktion
  • Flera glasrutor varav minst ett energiglas

Enligt Boverket ska energieffektiva fönster användas vid fönsterbyten och nybyggnation av bostäder som används under hela året.

Hur vet jag om mina fönster behöver bytas ut?

Ett välgjort fönster kan hålla under mycket lång tid, förutsatt att det har tagits omhand ordentligt. Men är det i dåligt skick behöver du göra något åt det.   

Moderna fönster och dörrar har många fördelar som äldre saknar. De är mycket bättre på att isolera mot kyla på vintern, mot värme på sommaren och stänger ute mer ljud utifrån. De är bra på att hålla värmen inne i huset, vilket minskar behovet av uppvärmning och tydligt sänker husets värmekostnader. De har även flera funktioner som försvårar för tjuvar och ger dig ett bättre skydd mot inbrott. Väljer du att köpa nya fönster kan du dessutom, så som de flesta andra, välja aluminiumbeklädda fönster som är så gott som underhållsfria. 


 

Vad ska man tänka på när man köper fönster?

När du ska köpa fönster bör du tänka på:

  •  Välj energieffektiva fönster för din ekonomi och klimatets skull.
  • Välj rätt material i fönstrets karm och båge utifrån miljöhänsyn och livslängd.
  • Du kan designa dina fönster utefter egna behov, välj det du vill ha.
  • Det finns många bra tillval till fönster, som solskydds- och självrengörande glas, undersök möjligheterna och se vad du behöver.
4-5_sektion_05

Du bestämmer designen

Har du testat Fönsterväljaren?

Fönsterväljaren är ett planeringsverktyg där du designar dina fönster själv, men även kan få stöd av en expert. När du är klar får du en offert från en av våra återförsäljare.