alu_fast_ut_3glas_HERO

Fast fönster aluminium – 3-glasfönster

  • Prisvärt val
  • Aluminiumbeklätt trä
  • Lågt U-värde

Energieffektiva fasta 3-glasfönster

Ett karmfast fönster kan inte öppnas då glaset sitter fast monterat i karmen. Det gör att ett fast fönster har en större glasyta än öppningsbara fönster och ger mer ljusinsläpp.

Fasta fönster är extra lämpliga för stora glasade väggpartier, burspråk, inglasade altaner och liknande.Kombinera gärna med ett öppningsbart fönster så du kan vädra och att det finns utrymningsvägar.

Fönstret i detalj

Nätt karm och båge ger mer dagsljus

Våra produkter har karm och båge i trä och en genomarbetad konstruktion. Det gör att vi kan ha mycket smäckra karmar och bågar på våra produkter. Det ger dig en stor glasyta som släpper in mycket hälsosamt dagsljus. Och det är väldigt snyggt tycker vi. Jämför gärna med fönster med bredare karmar. Vi tror du kommer att hålla med oss om att varje millimeter gör skillnad för helhetsintrycket. 

Underhållsfri utsida i trästil

Det är två detaljer som gör att vår aluminiumbeklädnad är förvillande lik trä och gör att du måste komma nära för att se att det är just aluminium och inte trä. Det handlar om att den är mattlackerad, med glansvärde 30, och har gerade hörn, vilket är samma design som på träfönster.

Miljösmart färg som inte spricker

Vi använder vattenburen impregnering och färg som är snäll mot naturen och våra medarbetare. Det är också bra för dig som kund som får en sund inomhusmiljö då våra fönster inte avger farliga ämnen. Färgen har dessutom två fina egenskaper som annan färg saknar – den spricker inte och om du väljer en vit kulör så kommer den inte att gulna.  

Hur kommer det sig då att andra inte har motsvarande ytbehandling? Jo, man måste vara riktigt bra på att hyvla virket för att undvika att träfibrerna reser sig när de kommer i kontakt med vatten. Och det är vi tack vare att vi har hållit på med trähantverk i över 85 år.

Utforska produkten på djupet

Flera fördelar med fasta fönster

Ett fast fönster har en enklare konstruktion än ett öppningsbart fönster, vilket ger fler fördelar som:

- Ett betydligt lägre pris
- Ännu bättre reducering av ljud utifrån

Extra energieffektivt

Fönstret har en 3-glas isolerruta, varav ett glas är ett energiglas, vilket ger en god energieffektivitet som är snäppet bättre än våra öppningsbara fönster. Det innebär att detta fönster i grunden är bra på att sänka ditt hus förbrukning av energi för uppvärmning på vintern och nedkylning på sommaren. Men väljer du till ett extra energiglas och varmkant får du ett riktigt lågt U-värde och fönstret blir miljömärkt med Svanen tack vare bland annat dess goda energiegenskaper.

Eftersom detta fönster har karm i trä och en yttre aluminiumbeklädnad är de så gott som underhållsfria. Du behöver endast torka av aluminiumutsidan då och då.

Många möjligheter med fasta fönster

De karmfasta aluminiumbeklädda träfönstren finns i många olika former och storlekar och du kan enkelt kombinera dem med alla våra fönster och fönsterdörrar. Vill du kanske ha flera fasta fönster i samma fönsterkarm? Det går så klart bra. Denna produkt går förutom att få som 1-luft, även som 2-luft och 3-luft. Våra fasta fönster finns också i utvalda storlekar i vårt lagersortiment med kort leveranstid.

alu_fast_ut_3glas_01

För dig som vill veta mer

Teknisk specifikation – gå på djupet

Behöver du en mer detaljerad beskrivning av produkten? I vår tekniska specifikation hittar du bland annat mått, kulörval och vilka tillval som är möjliga.

4-3_sektion_26

Vårt namn säger allt. Med en hantverkstradition som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal erbjuder vi dig genuina svensktillverkade fönster. Välj Svenska Fönster om du vill ha kvalitativa fönster som håller riktigt länge.

Ta nästa steg

puff_02

Bestäm själv hur dina fönster ska se ut

I Fönsterväljaren är det du som står för designen.

puff_01

Samlad teknisk specifikation

Här hittar du mått, U-värde och annan teknisk specifikation.