alu_sido_ut_3glas_HERO

Sidohängt fönster med utsida i aluminium - 3-glasfönster utåtgående

  • Tillverkas i Sverige
  • Aluminiumbeklätt trä
  • Finns med klassiska fönsterhakar

Sidohängt fönster som öppnas på klassiskt manér

Sidohängda fönster är en av våra mest lättanvända modeller. Gångjärnen sitter i sidan och fönstret öppnas utåt på traditionellt manér. Detta gör alltså att du enkelt kan öppna fönstret för vädring utan att behöva flytta det du har på fönsterbänken.

Våra sidohängda fönster har som standard ett vridhandtag med ett integrerat vädringsbeslag som gör att fönstret inte blåser igen när du vill få in frisk luft.

4-3_handtag_4

Vill du ha ett fönster i allmogestil?

Välj då rund profil på insidan av det här fönstret och klassiska fönsterhakar och vädringsbeslag. Resultatet blir ett vackert, tryggt och energieffektivt fönster i äldre stil.

Fönstret i detalj

Miljösmart färg som inte spricker

Vi använder vattenburen impregnering och färg som är snäll mot naturen och våra medarbetare. Det är också bra för dig som kund som får en sund inomhusmiljö då våra fönster inte avger farliga ämnen. Färgen har dessutom två fina egenskaper som annan färg saknar – den spricker inte och om du väljer en vit kulör så kommer den inte att gulna.  

Hur kommer det sig då att andra inte har motsvarande ytbehandling? Jo, man måste vara riktigt bra på att hyvla virket för att undvika att träfibrerna reser sig när de kommer i kontakt med vatten. Och det är vi tack vare att vi har hållit på med trähantverk i över 85 år.

Nätt karm och båge ger mer dagsljus

Våra produkter har karm och båge i trä och en genomarbetad konstruktion. Det gör att vi kan ha mycket smäckra karmar och bågar på våra produkter. Det ger dig en stor glasyta som släpper in mycket hälsosamt dagsljus. Och det är väldigt snyggt tycker vi. Jämför gärna med fönster med bredare karmar. Vi tror du kommer att hålla med oss om att varje millimeter gör skillnad för helhetsintrycket. 

Underhållsfri utsida i trästil

Det är två detaljer som gör att vår aluminiumbeklädnad är förvillande lik trä och gör att du måste komma nära för att se att det är just aluminium och inte trä. Det handlar om att den är mattlackerad, med glansvärde 30, och har gerade hörn, vilket är samma design som på träfönster.

Utforska produkterna på djupet

Går att få i allmogestil med rund profil och klassiska fönsterhakar

Linjerna och det enkla uttrycket passar hos våra sidohängda fönster passar både på både äldre och moderna hus. Precis som på alla våra 3-glasfönster kan du välja mellan om du vill ha rund och rak invändig profil. Väljer du rund profil, som ofta väljs till hus i allmogestil, kan du välja att matcha den med klassiska fönsterhakar och vädringsbeslag och får då ett modernt och funktionellt fönster i äldre stil.

Dessa fönster har karm och båge i trä och en yttre aluminiumbeklädnad. Det gör att fönstret är så gott som underhållsfritt, samtidigt som det ser ut som ett klassiskt träfönster tack vare aluminiumbeklädnadens matta färg och design.  

Fönster som sparar energi

Fönstret har en 3-glas isolerruta, varav ett glas är ett energiglas. Det innebär att detta fönster i grunden är bra på att sänka ditt hus förbrukning av energi för uppvärmning på vintern och nedkylning på sommaren. Men väljer du till ett extra energiglas och varmkant blir fönstrets U-värde lägre och fönstret blir miljömärkt med Svanen tack vare bland annat dess goda energiegenskaper.

Fler valmöjligheter med sidohängda fönster

De sidohängda aluminiumbeklädda träfönstren finns i många olika former och storlekar och du kan enkelt kombinera dem med våra fönsterdörrar. Vill du kanske ha flera sidohängda fönster i samma fönsterkarm? Det går såklart bra. Denna produkt går förutom att få som 1-luft, även som 2-luft och 3-luft. Våra sidohängda fönster finns också i utvalda storlekar i vårt lagersortiment med kort leveranstid. 

alu_sido_ut_3glas_02

För dig som vill veta mer

Teknisk specifikation – gå på djupet

Behöver du en mer detaljerad beskrivning av produkten? I vår tekniska specifikation hittar du bland annat mått, kulörval och vilka tillval som är möjliga.

4-3_sektion_26

Vårt namn säger allt. Med en hantverkstradition som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal erbjuder vi dig genuina svensktillverkade fönster. Välj Svenska Fönster om du vill ha kvalitativa fönster som håller riktigt länge.

Ta nästa steg

puff_02

Bestäm själv hur dina fönster ska se ut

I Fönsterväljaren är det du som står för designen.

puff_01

Samlad teknisk specifikation

Här hittar du mått, U-värde och annan teknisk specifikation.