alu_sido_in_3glas_HERO

Sidohängt fönster – 3-glasfönster inåtgående

  • Aluminiumbeklätt trä
  • Finns som Svanenmärkt
  • Finns med mötesbåge för 2-luft

Flexibelt och säkert fönster som passar i höghus

Ett sidohängt fönster i högkvalitativt trä med aluminiumbeklädd utsida som öppnas inåt. Fönstret är bra anpassat för höga hus. Tack vare utsidan i aluminium är det motståndskraftigt mot väder, vind och slitage.

Den inåtgående konstruktionen minskar olycksrisken, eftersom man inte behöver luta sig ut för att stänga fönstren. Inåtgående fönster passar naturligtvis också bra på bottenvåningen. Detta fönster har barnsäkert handtag och låsanordning, fönsterbroms som tillval.
Fönstret har 3-glas isolerruta och behöver alltså bara putsas på två sidor. 

Fönstret i detalj

Inga synliga kvistar på insidan

Kvistar är en del av furu, men de kan påverka hållfastheten och synas genom färgen. Därför förädlar vi vårt virke genom att kapa bort kvistar och limma ihop träämnena med perfekta fingerskarvar. Tack vare det kan vi lova dig att dina nya fönster och altandörrar inte kommer att ha några synliga kvistar på insidan.

Förhöjd inbrottssäkerhet

Alla våra treglasfönster har säkerhetsspanjoletter och utåtgående varianter har inbrottssäkrare gångjärn. Som tillval erbjuder vi förankrat glas och fyllning. Det är en starkare limning som gör det svårare för tjuven att lyfta ut glaset eller fyllningen. Om man vill göra det ännu svårare för tjuven är laminerade fönsterglas ett alternativ, eftersom dessa är svårare att krossa.

Miljösmart färg som inte spricker

Vi använder vattenburen impregnering och färg som är snäll mot naturen och våra medarbetare. Det är också bra för dig som kund som får en sund inomhusmiljö då våra fönster inte avger farliga ämnen. Färgen har dessutom två fina egenskaper som annan färg saknar – den spricker inte och om du väljer en vit kulör så kommer den inte att gulna.  

Hur kommer det sig då att andra inte har motsvarande ytbehandling? Jo, man måste vara riktigt bra på att hyvla virket för att undvika att träfibrerna reser sig när de kommer i kontakt med vatten. Och det är vi tack vare att vi har hållit på med trähantverk i över 85 år.

Utforska produkterna på djupet

Flera valmöjligheter för ventilation

Som tillval kan du även få fönstret med så kallad kipp-dreh-funktion, en smart lösning som gör att fönstret kan öppnas både horisontellt och vertikalt. Detta gör det möjligt att öppna fönstret upptill för vädring, utan att behöva tömma fönsterbrädan eller riskera att katten smiter ut. Fönstret kan förses med spaltventil för friskluft eller en vädringslucka med insektsnät och tvättbart dammfilter.

Kombinera och designa inåtgående fönster

Vill du kanske ha flera inåtgående fönster i samma karm? Det fixar vi. Denna produkt går förutom att få som 1-luft, även som 2-luft och 3-luft. Väljer du en 2-luftare så finns den med mötesbåge som ger en extra stor fönsteröppning. Fönstret kan även fås mellanglasspröjs i isolerrutan och persienn mellan glasen.

Ett fönster som ger lägre energiförbrukning i huset

Fönstret har en 3-glas isolerruta med ett energiglas och det här fönstret är i grunden bra på att sänka husets förbrukning av energi för uppvärmning på vintern och nedkylning på sommaren. Men väljer du till ett extra energiglas och varmkant blir fönstrets U-värde lägre och fönstret blir miljömärkt med Svanen tack vare bland annat dess goda energiegenskaper.

I den här serien finns även inåtgående sidohängda fönster med 2+1-glas och flera varianter av fönsterdörrar, både inåt- och utåtgående med olika glaspaket.

Tack vare att fönstren har en yttre aluminiumbeklädnad är de så gott som underhållsfria. Du behöver endast smörja beslagen och torka av utsidan då och då.

alu_sido_in_3glas_02

För dig som vill veta mer

Teknisk specifikation – gå på djupet

Behöver du en mer detaljerad beskrivning av produkten? I vår tekniska specifikation hittar du bland annat mått, kulörval och vilka tillval som är möjliga.

4-3_sektion_26

Vårt namn säger allt. Med en hantverkstradition som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal erbjuder vi dig genuina svensktillverkade fönster. Välj Svenska Fönster om du vill ha kvalitativa fönster som håller riktigt länge.

Ta nästa steg

puff_02

Bestäm själv hur dina fönster ska se ut

I Fönsterväljaren är det du som står för designen.

puff_01

Samlad teknisk specifikation

Här hittar du mått, U-värde och annan teknisk specifikation.