alu_vrid_ut_3glas_HERO

Vridfönster – utåtgående 3-glasfönster i aluminiumbeklätt trä

  • Dolda vridbeslag
  • Aluminiumbeklätt trä
  • Finns som Svanenmärkt

Populära vridfönster med hög bekvämlighet och säkerhet

Vridfönster i trä med skyddande aluminiumbeklädnad är vår mest sålda modell. Ett vridfönster har nämligen speciella beslag som gör att det kan vändas runt sin vågräta axel, så att utsidan vetter inåt i rummet. Detta gör att du enkelt, och framför allt säkert, kan putsa fönstrets utsida inifrån rummet.

Våra vridfönster har dolda vridbeslag, vilket ger en stilren utsida som du gärna får jämföra med vridfönster från andra tillverkare.

Fönstret i detalj

Finns som Svanenmärkt

Vill du spara extra mycket energi och göra det bästa valet för klimatet? Ett enkelt och ekonomiskt sätt är då att välja den här produkten som miljömärkt med Svanen. Det enda du behöver göra är ett par tillval för högre energieffektivitet. För alla andra hårda miljökrav på bland annat material och produktion klarar nämligen alla våra produkter. Tillvalen för Svanenmärkningen kostar inte mycket extra och du sparar igen kostnaden på några år i minskad energiförbrukning. 

Intressant, berätta mer

Underhållsfri utsida i trästil

Det är två detaljer som gör att vår aluminiumbeklädnad är förvillande lik trä och gör att du måste komma nära för att se att det är just aluminium och inte trä. Det handlar om att den är mattlackerad, med glansvärde 30, och har gerade hörn, vilket är samma design som på träfönster.

Förhöjd inbrottssäkerhet

Alla våra treglasfönster har säkerhetsspanjoletter och utåtgående varianter har inbrottssäkrare gångjärn. Som tillval erbjuder vi förankrat glas och fyllning. Det är en starkare limning som gör det svårare för tjuven att lyfta ut glaset eller fyllningen. Om man vill göra det ännu svårare för tjuven är laminerade fönsterglas ett alternativ, eftersom dessa är svårare att krossa.

Utforska produkterna på djupet

Hög säkerhet som standard

Våra vridfönster har flera smarta detaljer som ökar skyddet vid inbrottsförsök, såsom kraftiga vridbeslag, säkerhetsspärr och spanjolett. Vridfönster har även en speciell öppningsspärr som gör att det krävs två händer för att öppna fönstret i mer än vädringsläge.

Sänker ditt hus energiförbrukning

Fönstret har en 3-glas isolerruta, varav ett glas är ett energiglas. Det innebär att detta fönster i grunden är bra på att sänka ditt hus förbrukning av energi för uppvärmning på vintern och nedkylning på sommaren. Men väljer du till ett extra energiglas och varmkant blir fönstrets U-värde lägre och fönstret blir miljömärkt med Svanen tack vare bland annat dess goda energiegenskaper.

Eftersom dessa vridfönster har karm och båge i trä och en yttre aluminiumbeklädnad är de så gott som underhållsfria. Du behöver endast smörja beslagen och torka av aluminiumutsidan då och då.

Vill du ha flera vridfönster i samma fönsterkarm? Det går så klart bra. Denna produkt finns förutom med 1-luft, även som 2-luft och 3-luft. 

Denna produkt finns i utvalda storlekar i vårt lagersortiment med kort leveranstid.

alu_vrid_ut_3glas_02

För dig som vill veta mer

Teknisk specifikation – gå på djupet

Behöver du en mer detaljerad beskrivning av produkten? I vår tekniska specifikation hittar du bland annat mått, kulörval och vilka tillval som är möjliga.

4-3_sektion_26

Vårt namn säger allt. Med en hantverkstradition som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal erbjuder vi dig genuina svensktillverkade fönster. Välj Svenska Fönster om du vill ha kvalitativa fönster som håller riktigt länge.

Ta nästa steg

puff_02

Bestäm själv hur dina fönster ska se ut

I Fönsterväljaren är det du som står för designen.

puff_01

Samlad teknisk specifikation

Här hittar du mått, U-värde och annan teknisk specifikation.