alu_sideswing_ut_3glas_HERO

Sideswing fönster – vertikalt vändbart 3-glasfönster

  • Aluminiumbeklätt trä
  • Bra som utrymningsväg
  • Av den finaste furun

Upplev enkelheten med våra vändbara sideswingfönster

Sideswingfönstrets moderna konstruktion gör att det är säkert och enkelt att putsa. De öppnas vertikalt runt sin egen lodaxel, och är alltså vändbara.

Med andra ord är det ingen match att sköta fönsterputsningen inifrån, till skillnad från till exempel ett sidohängt fönster. 

Fönstret i detalj

Underhållsfri utsida i trästil

Det är två detaljer som gör att vår aluminiumbeklädnad är förvillande lik trä och gör att du måste komma nära för att se att det är just aluminium och inte trä. Det handlar om att den är mattlackerad, med glansvärde 30, och har gerade hörn, vilket är samma design som på träfönster.

Miljösmart färg som inte spricker

Vi använder vattenburen impregnering och färg som är snäll mot naturen och våra medarbetare. Det är också bra för dig som kund som får en sund inomhusmiljö då våra fönster inte avger farliga ämnen. Färgen har dessutom två fina egenskaper som annan färg saknar – den spricker inte och om du väljer en vit kulör så kommer den inte att gulna.  

Hur kommer det sig då att andra inte har motsvarande ytbehandling? Jo, man måste vara riktigt bra på att hyvla virket för att undvika att träfibrerna reser sig när de kommer i kontakt med vatten. Och det är vi tack vare att vi har hållit på med trähantverk i över 85 år.

Nätt karm och båge ger mer dagsljus

Våra produkter har karm och båge i trä och en genomarbetad konstruktion. Det gör att vi kan ha mycket smäckra karmar och bågar på våra produkter. Det ger dig en stor glasyta som släpper in mycket hälsosamt dagsljus. Och det är väldigt snyggt tycker vi. Jämför gärna med fönster med bredare karmar. Vi tror du kommer att hålla med oss om att varje millimeter gör skillnad för helhetsintrycket. 

Utforska produkterna på djupet

Putsas från insidan

Sideswingfönstrets moderna konstruktion gör att det är säkert och enkelt att putsa. De öppnas vertikalt runt sin egen lodaxel, och är alltså vändbara. Med andra ord är det ingen match att sköta fönsterputsningen inifrån, till skillnad från till exempel ett sidohängt fönster.

Hög säkerhet med sideswingfönster

Låsanordningen hos våra sideswingfönster har hög säkerhet och en speciell öppningsspärr gör att det krävs två händer för att öppna det. Denna produkt har även en integrerad vädringsspärr och den stora fönsteröppningen hos ett sideswingfönster gör att det är bra som utrymningsväg redan i relativt små storlekar.

Fönster med extra energieffektivitet

Som standard har det här fönstret en glaskassett med tre glas - två klarglas och ett energiglas, vilket gör att det är bra för att sänka ditt hus energiförbrukning. Du har också möjligheten att göra ditt fönster extra energieffektivt genom att byta ut ett klarglas mot ytterligare ett energiglas och välja till varmkant, som är en mer isolerande distanslist. Då blir fönstret miljömärkt med Svanen.

Sideswingfönster är de så gott som underhållsfria då de har karm och båge i trä och en yttre aluminiumbeklädnad. Du behöver endast smörja beslagen och torka av aluminiumutsidan då och då.
Våra sideswingfönster går att få med flera fönsterbågar i samma karm.

alu_sideswing_ut_3glas_01

För dig som vill veta mer

Teknisk specifikation – gå på djupet

Behöver du en mer detaljerad beskrivning av produkten? I vår tekniska specifikation hittar du bland annat mått, kulörval och vilka tillval som är möjliga.

4-3_sektion_26

Vårt namn säger allt. Med en hantverkstradition som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal erbjuder vi dig genuina svensktillverkade fönster. Välj Svenska Fönster om du vill ha kvalitativa fönster som håller riktigt länge.

Ta nästa steg

puff_02

Bestäm själv hur dina fönster ska se ut

I Fönsterväljaren är det du som står för designen.

puff_01

Samlad teknisk specifikation

Här hittar du mått, U-värde och annan teknisk specifikation.