alu_fast_fri-form_3glas_HERO

Fönster i valfria former – 3-glasfönster utåtgående och fasta

  • Aluminiumbeklätt trä
  • Tillverkas i Sverige
  • Stora valmöjligheter med design

Välj mellan runda fönster, halvmånefönster och andra former

Fönstret i detalj

Inga synliga kvistar på insidan

Kvistar är en del av furu, men de kan påverka hållfastheten och synas genom färgen. Därför förädlar vi vårt virke genom att kapa bort kvistar och limma ihop träämnena med perfekta fingerskarvar. Tack vare det kan vi lova dig att dina nya fönster och altandörrar inte kommer att ha några synliga kvistar på insidan.

Underhållsfri utsida i trästil

Det är två detaljer som gör att vår aluminiumbeklädnad är förvillande lik trä och gör att du måste komma nära för att se att det är just aluminium och inte trä. Det handlar om att den är mattlackerad, med glansvärde 30, och har gerade hörn, vilket är samma design som på träfönster.

Av den finaste furun

Våra fönster och altandörrar har karm och båge i högkvalitativ furu. Vi väljer virke som är hållbarhetsmärkt och kommer från skogsbruk i vårt närområde som bedrivs med hänsyn till människor och miljö. 

Utforska produkterna på djupet

Fönster med sneda överstycken

Vi har ett brett utbud av fönster i fria former med sneda överstycken som både öppningsbara och fasta. Lutande överstycken är populära för att låta fönstren matcha väggens form i till exempel gavlar under ryggåstak. De öppningsbara fönstren finns med 4, 5 och 6 sidor. Medan de fasta finns som triangulära, alltså med 3 sidor, men även med 4, 5, 6 och 8 sidor.

Fasta runda fönster och halvmånefönster

Vill du ha runda eller halvrunda, så kallade halvmånefönster, så finns de som fasta modeller i vår serie med aluminiumbeklädda träfönster. Och självklart kan du beställa spröjs till runda och halvrunda fönster.

Energieffektivt fönster med energiglas

Våra fönster i fria former har en 3-glas isolerruta, varav ett glas är ett energiglas. Det innebär att detta fönster i grunden är bra på att sänka ditt hus förbrukning av energi för uppvärmning på vintern och kylning på sommaren. 
Tack vare den yttre aluminiumbeklädnaden så är de här fönstren så gott som underhållsfria. Du behöver endast smörja beslagen och torka av aluminiumutsidan då och då.

alu_fast_fri-form_3glas_01

För dig som vill veta mer

Teknisk specifikation – gå på djupet

Behöver du en mer detaljerad beskrivning av produkten? I vår tekniska specifikation hittar du bland annat mått, kulörval och vilka tillval som är möjliga.

4-3_sektion_26

Vårt namn säger allt. Med en hantverkstradition som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal erbjuder vi dig genuina svensktillverkade fönster. Välj Svenska Fönster om du vill ha kvalitativa fönster som håller riktigt länge.

Ta nästa steg

puff_02

Bestäm själv hur dina fönster ska se ut

I Fönsterväljaren är det du som står för designen.

puff_01

Samlad teknisk specifikation

Här hittar du mått, U-värde och annan teknisk specifikation.