alu_sido_in_2-1glas_HERO

Sidohängt fönster - 2+1-glasfönster inåtgående

  • Passar i bullriga miljöer
  • Aluminiumbeklätt trä
  • Finns med mötesbåge för 2-luft

Robust och säkert fönster som gör det lätt att vädra

Ett sidohängt fönster i gediget trä och aluminiumbeklädd utsida som öppnas inåt – motståndskraftigt mot väder, vind och slitage. Fönstret har 2+1-glas och är väl anpassat för höga hus och bullriga miljöer.

Den inåtgående konstruktionen minskar olycksrisken, eftersom man inte behöver luta sig ut för att öppna eller stänga fönstren. De inåtgående fönstren passar naturligtvis också bra i markplan. Detta fönster har barnsäkert handtag och låsanordning, med fönsterbroms som tillval.

Fönstret i detalj

Underhållsfri utsida i trästil

Det är två detaljer som gör att vår aluminiumbeklädnad är förvillande lik trä och gör att du måste komma nära för att se att det är just aluminium och inte trä. Det handlar om att den är mattlackerad, med glansvärde 30, och har gerade hörn, vilket är samma design som på träfönster.

Av den finaste furun

Våra fönster och altandörrar har karm och båge i högkvalitativ furu. Vi väljer virke som är hållbarhetsmärkt och kommer från skogsbruk i vårt närområde som bedrivs med hänsyn till människor och miljö. 

Miljösmart färg som inte spricker

Vi använder vattenburen impregnering och färg som är snäll mot naturen och våra medarbetare. Det är också bra för dig som kund som får en sund inomhusmiljö då våra fönster inte avger farliga ämnen. Färgen har dessutom två fina egenskaper som annan färg saknar – den spricker inte och om du väljer en vit kulör så kommer den inte att gulna.  

Hur kommer det sig då att andra inte har motsvarande ytbehandling? Jo, man måste vara riktigt bra på att hyvla virket för att undvika att träfibrerna reser sig när de kommer i kontakt med vatten. Och det är vi tack vare att vi har hållit på med trähantverk i över 85 år.

Utforska produkterna på djupet

Flera valmöjligheter för att få in frisk luft

Som tillval kan du även få fönstret med så kallad Kipp-dreh-funktion, en smart lösning som gör att fönstret kan öppnas både horisontellt och vertikalt. Detta gör det möjligt att öppna fönstret upptill för vädring. Fönstret kan förses med spaltventil för ventilation eller en vädringslucka med insektsnät och tvättbart dammfilter.

Kombinations-, design och tillvalsmöjligheter

Vill du kanske ha flera inåtgående fönster i samma karm? Det går så klart bra. Denna produkt går förutom att få som 1-luft, även som 2-luft och 3-luft. Väljer du en 2-luftare så finns den med mötesbåge som ger en extra stor fönsteröppning. Fönstret kan fås mellanglasspröjs i isolerrutan och persienn mellan glasen

Ett fönster som sänker husets energiförbrukning

Fönstret har ett glaspaket med en 2-glas isolerruta och ett enkelglas. De två fönsterbågarna är kopplade och kan delas vid putsning. Ett av glasen är energiglas och det här fönstret är i grunden bra på att sänka ditt hus energiförbrukning för uppvärmning på vintern och nedkylning på sommaren. Men väljer du till ett extra energiglas och varmkant blir fönstrets U-värde lägre och fönstret blir miljömärkt med Svanen tack vare bland annat dess goda energiegenskaper.

I denna serie finns även inåtgående sidohängda fönster med 3-glas och flera varianter av fönsterdörrar, både inåt- och utåtgående med olika glaspaket.

Tack vare att dessa sidohängda fönster  har karm och båge i trä och en yttre aluminiumbeklädnad är de så gott som underhållsfria. Du behöver endast smörja beslagen och torka av aluminiumutsidan då och då.

alu_sido_in_2-1glas_02

För dig som vill veta mer

Teknisk specifikation – gå på djupet

Behöver du en mer detaljerad beskrivning av produkten? I vår tekniska specifikation hittar du bland annat mått, kulörval och vilka tillval som är möjliga.

4-3_sektion_26

Vårt namn säger allt. Med en hantverkstradition som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal erbjuder vi dig genuina svensktillverkade fönster. Välj Svenska Fönster om du vill ha kvalitativa fönster som håller riktigt länge.

Ta nästa steg

puff_02

Bestäm själv hur dina fönster ska se ut

I Fönsterväljaren är det du som står för designen.

puff_01

Samlad teknisk specifikation

Här hittar du mått, U-värde och annan teknisk specifikation.