alu_underkant_in_2-1glas_HERO

Underkantshängt fönster - 2+1-glasfönster inåtgående

  • Aluminiumbeklätt trä
  • Finns som Svanenmärkt
  • Finns med persienn mellan glasen

Extra smidig vädring med underkantshängt fönster

Ett underkantshängt fönster i trä med aluminiumbeklädd utsida som öppnas upptill och inåt, vilket är mycket praktiskt för att släppa in frisk luft. Fönstret är väl anpassat för höga hus och bullriga miljöer.

Detta fönster har barnsäkert handtag och låsanordning, medan fönsterbroms finns som tillval. Fönstret kan även förses med spaltventil för ett konstant flöde av frisk luft in i huset. Som tillval finns även mellanglasspröjs i isolerrutan och persienn mellan glasen.

Fönstret i detalj

Underhållsfri utsida i trästil

Det är två detaljer som gör att vår aluminiumbeklädnad är förvillande lik trä och gör att du måste komma nära för att se att det är just aluminium och inte trä. Det handlar om att den är mattlackerad, med glansvärde 30, och har gerade hörn, vilket är samma design som på träfönster.

Passar i bullriga miljöer

Våra fönster och fönsterdörrar med 2+1-glas har ännu bättre ljudvärden än våra produkter med 3-glas och passar därmed mycket bra i bullriga miljöer, som i hus som ligger nära vägar och järnvägar.

Miljösmart färg som inte spricker

Vi använder vattenburen impregnering och färg som är snäll mot naturen och våra medarbetare. Det är också bra för dig som kund som får en sund inomhusmiljö då våra fönster inte avger farliga ämnen. Färgen har dessutom två fina egenskaper som annan färg saknar – den spricker inte och om du väljer en vit kulör så kommer den inte att gulna.  

Hur kommer det sig då att andra inte har motsvarande ytbehandling? Jo, man måste vara riktigt bra på att hyvla virket för att undvika att träfibrerna reser sig när de kommer i kontakt med vatten. Och det är vi tack vare att vi har hållit på med trähantverk i över 85 år.

Utforska produkterna på djupet

Ett fönster som sänker husets energiförbrukning

Fönstret har ett glaspaket med en 2-glas isolerruta och 1 enkelglas. De två fönsterbågarna är kopplade och kan delas vid putsning. Ett glas i glaspaketet är ett energiglas och det här fönstret är därför  grunden bra på att sänka ditt hems energiförbrukning för uppvärmning på vintern och nedkylning på sommaren. Men väljer du till ett extra energiglas och varmkant blir fönstrets U-värde lägre och fönstret blir miljömärkt med Svanen tack vare bland annat dess goda energiegenskaper.

I denna serie finns även inåtgående underkantshängda fönster med 3-glas och flera varianter av fönsterdörrar, både inåt- och utåtgående med olika glaspaket.

Så gott som underhållsfria

Tack vare att dessa sidohängda fönster har karm och båge i trä och en yttre aluminiumbeklädnad är de motståndskraftiga mot väder, vind och slitage och de så gott som underhållsfria. Du behöver endast smörja beslagen och torka av aluminiumutsidan då och då.

alu_underkant_in_2-1glas_01

För dig som vill veta mer

Teknisk specifikation – gå på djupet

Behöver du en mer detaljerad beskrivning av produkten? I vår tekniska specifikation hittar du bland annat mått, kulörval och vilka tillval som är möjliga.

4-3_sektion_26

Vårt namn säger allt. Med en hantverkstradition som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal erbjuder vi dig genuina svensktillverkade fönster. Välj Svenska Fönster om du vill ha kvalitativa fönster som håller riktigt länge.

Ta nästa steg

puff_02

Bestäm själv hur dina fönster ska se ut

I Fönsterväljaren är det du som står för designen.

puff_01

Samlad teknisk specifikation

Här hittar du mått, U-värde och annan teknisk specifikation.