alu_underkant_in_3glas_HERO

Underkantshängt fönster – 3 glas fönster inåtgående

  • Lång hållbarhet
  • Aluminiumbeklätt trä
  • Finns som Svanenmärkt

Ett smart val när du vill placera fönstret högt upp

Underkantshängda fönster är ett populärt val för fönster som placeras högt, som ovanför andra fönster. De gör sig också bra i sovrum, badrum eller vardagsrum där du vill släppa in dagsljus och kunna vädra men också vill undvika insyn alternativt ha en möblerbar yta under fönstret, som ovanför sänggaveln eller soffan. Ett underkantshängt fönster öppnas nämligen upptill och inåt, en praktisk lösning för att släppa in frisk luft utan att behöva flytta något på fönsterbräda eller riskera att katten smiter ut.

Fönstret har en kärna av trä och aluminiumbeklädd utsida, 3-glas isolerruta och är väl anpassat för höga hus. Det har handtag med barnspärr och fönsterbroms finns som tillval. Fönstret kan även köpas med spaltventil för ett jämnt flöde av frisk luft in i hemmet.

Fönstret i detalj

Inga synliga kvistar på insidan

Kvistar är en del av furu, men de kan påverka hållfastheten och synas genom färgen. Därför förädlar vi vårt virke genom att kapa bort kvistar och limma ihop träämnena med perfekta fingerskarvar. Tack vare det kan vi lova dig att dina nya fönster och altandörrar inte kommer att ha några synliga kvistar på insidan.

Förhöjd inbrottssäkerhet

Alla våra treglasfönster har säkerhetsspanjoletter och utåtgående varianter har inbrottssäkrare gångjärn. Som tillval erbjuder vi förankrat glas och fyllning. Det är en starkare limning som gör det svårare för tjuven att lyfta ut glaset eller fyllningen. Om man vill göra det ännu svårare för tjuven är laminerade fönsterglas ett alternativ, eftersom dessa är svårare att krossa.

Miljösmart färg som inte spricker

Vi använder vattenburen impregnering och färg som är snäll mot naturen och våra medarbetare. Det är också bra för dig som kund som får en sund inomhusmiljö då våra fönster inte avger farliga ämnen. Färgen har dessutom två fina egenskaper som annan färg saknar – den spricker inte och om du väljer en vit kulör så kommer den inte att gulna.  

Hur kommer det sig då att andra inte har motsvarande ytbehandling? Jo, man måste vara riktigt bra på att hyvla virket för att undvika att träfibrerna reser sig när de kommer i kontakt med vatten. Och det är vi tack vare att vi har hållit på med trähantverk i över 85 år.

Utforska produkterna på djupet

Finns som miljömärkt med Svanen

Fönstret har ett glaspaket med 3-glas isolerruta. Ett glas i glaspaket är ett energiglas och det gör att fönstret i grunden är bra på att sänka energiförbrukningen för värme på vintern och kyla när det är varmt ute. Men väljer du att lägga till ett extra energiglas och varmkant blir fönstrets U-värde ännu lägre och fönstret blir miljömärkt med Svanen tack vare bland annat dess fina energiegenskaper.

I den här serien finns även inåtgående underkantshängda fönster med 2+1-glas och flera varianter av fönsterdörrar, både inåt- och utåtgående med olika val av glaspaket.

Tack vare att dessa sidohängda fönster har aluminiumbeklädnad på utsidan är de motståndskraftiga mot alla väder och de är så gott som underhållsfria. Du behöver endast smörja beslagen och torka av aluminiumutsidan i samband med att du putsar fönstret. 

alu_underkant_in_3glas_01

För dig som vill veta mer

Teknisk specifikation – gå på djupet

Behöver du en mer detaljerad beskrivning av produkten? I vår tekniska specifikation hittar du bland annat mått, kulörval och vilka tillval som är möjliga.

4-3_sektion_26

Vårt namn säger allt. Med en hantverkstradition som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal erbjuder vi dig genuina svensktillverkade fönster. Välj Svenska Fönster om du vill ha kvalitativa fönster som håller riktigt länge.

Ta nästa steg

puff_02

Bestäm själv hur dina fönster ska se ut

I Fönsterväljaren är det du som står för designen.

puff_01

Samlad teknisk specifikation

Här hittar du mått, U-värde och annan teknisk specifikation.