alu_sido_in_3-1glas_HERO

Sidohängt fönster - inåtgående 3+1-glas

  • Aluminiumbeklätt trä
  • Passar i bullriga miljöer
  • Mycket energieffektivt

Ett mycket energieffektivt inåtgående fönster

Ett inåtgående fönster som klarar mycket höga krav på energieffektivitet, både som standard och ännu högre med tillval, tack vare en kopplad båge med 3+1-glas isolerruta.  Detta är ett sidohängt fönster i gediget trä och aluminiumbeklädd utsida som öppnas inåt, motståndskraftigt mot väder, vind och slitage.

Den inåtgående konstruktionen minskar olycksrisken, eftersom man inte behöver luta sig ut för att öppna eller stänga fönstren. Alla våra inåtgående fönster passar naturligtvis också bra i markplan. Detta fönster har barnsäkert handtag och låsanordning, fönsterbroms som tillval.

Fönstret i detalj

Inga synliga kvistar på insidan

Kvistar är en del av furu, men de kan påverka hållfastheten och synas genom färgen. Därför förädlar vi vårt virke genom att kapa bort kvistar och limma ihop träämnena med perfekta fingerskarvar. Tack vare det kan vi lova dig att dina nya fönster och altandörrar inte kommer att ha några synliga kvistar på insidan.

Förhöjd inbrottssäkerhet

Alla våra treglasfönster har säkerhetsspanjoletter och utåtgående varianter har inbrottssäkrare gångjärn. Som tillval erbjuder vi förankrat glas och fyllning. Det är en starkare limning som gör det svårare för tjuven att lyfta ut glaset eller fyllningen. Om man vill göra det ännu svårare för tjuven är laminerade fönsterglas ett alternativ, eftersom dessa är svårare att krossa.

Miljösmart färg som inte spricker

Vi använder vattenburen impregnering och färg som är snäll mot naturen och våra medarbetare. Det är också bra för dig som kund som får en sund inomhusmiljö då våra fönster inte avger farliga ämnen. Färgen har dessutom två fina egenskaper som annan färg saknar – den spricker inte och om du väljer en vit kulör så kommer den inte att gulna.  

Hur kommer det sig då att andra inte har motsvarande ytbehandling? Jo, man måste vara riktigt bra på att hyvla virket för att undvika att träfibrerna reser sig när de kommer i kontakt med vatten. Och det är vi tack vare att vi har hållit på med trähantverk i över 85 år.

Utforska produkterna på djupet

Öppna både horisontellt och vertikalt som tillval

Som tillval kan du även få fönstret med så kallad Kipp-dreh-funktion, en smart lösning som gör att fönstret kan öppnas både horisontellt och vertikalt. Detta gör det möjligt att öppna fönstret upptill för vädring. Fönstret kan förses med spaltventil för ventilation eller en vädringslucka med insektsnät och tvättbart dammfilter.

Kombinations-, design och tillvalsmöjligheter

Vill du kanske ha flera inåtgående fönster i samma karm? Inga problem! Denna produkt går att få som 1-luft, 2-luft och 3-luft. Väljer du en 2-luftare så finns den med mötesbåge som ger en extra stor fönsteröppning. Fönstret kan dessutom fås mellanglasspröjs i isolerrutan och persienn mellan glasen.

Svanenmärkt redan i standardutförandet

Detta fönster har ett glaspaket med en 3-glas isolerruta och ett extra enkelglas. De två fönsterbågarna är kopplade och kan delas vid putsning. Ett glas i glaspaketet är ett energiglas och därför blir detta fönster mycket bra på att sänka husets energiförbrukning, för uppvärmning på vintern och nedkylning på sommaren. Den höga energieffektiviteten gör att fönstret är miljömärkt med Svanen redan i sitt standardutförande, men för hus med extra höga krav går det att göra ytterligare tillval för ännu högre energieffektivitet.

I den här serien finns också inåtgående sidohängda fönster med 3- och 2+1-glas, samt flera olika altandörrar, både inåt- och utåtgående, med olika glaspaket att välja mellan.

Tack vare att dessa sidohängda fönster har karm och båge i trä och en yttre aluminiumbeklädnad är de så gott som underhållsfria. Du behöver endast smörja beslagen och torka av aluminiumutsidan då och då.

alu_sido_in_3-1glas_02

För dig som vill veta mer

Teknisk specifikation – gå på djupet

Behöver du en mer detaljerad beskrivning av produkten? I vår tekniska specifikation hittar du bland annat mått, kulörval och vilka tillval som är möjliga.

4-3_sektion_26

Vårt namn säger allt. Med en hantverkstradition som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal erbjuder vi dig genuina svensktillverkade fönster. Välj Svenska Fönster om du vill ha kvalitativa fönster som håller riktigt länge.

Ta nästa steg

puff_02

Bestäm själv hur dina fönster ska se ut

I Fönsterväljaren är det du som står för designen.

puff_01

Samlad teknisk specifikation

Här hittar du mått, U-värde och annan teknisk specifikation.