Om oss

Ett nytt varumärke med långt arv

I april 2023 slog bolaget Svenska Fönster ihop sina två anrika varumärken SP Fönster och Traryd Fönster och började sälja dem som det nya varumärket Svenska Fönster. Bolaget och varumärket fick alltså samma namn.

js-strandvik-0271

Hur SP Fönster och Traryd Fönster blev Svenska Fönster

SP Fönster och Traryd Fönster var båda två anrika varumärken, grundade under 1900-talets första hälft som små lokala snickerier av människor med känsla för både entreprenörskap och genuint trähantverk. På varsitt håll, i Edsbyn i Hälsingland och i Traryd i Småland, växte de under årtiondena till två av landets största och mest omtyckta varumärken för kvalitetsfönster.  

År 1997 bildades bolaget Svenska Fönster som sålde produkter under två varumärken – SP Fönster och Traryd Fönster.

Mellan åren 2002 och 2023 tillverkades båda varumärkenas produkter i Svenska Fönsters fabrik i Edsbyn. Här utvecklades de bästa fönstren för vår tid – hållbart tillverkade, med gedigen kärna av furu från certifierade skogsbruk och moderna funktioner för hög energieffektivitet, trygghet och bra inomhusklimat.

Receptet blev så bra att det användes till både SP Fönster och Traryd Fönster. Till slut var det endast designen som skiljde de båda varumärkena åt. Då var det dags att låta all tradition och kunskap från SP Fönster och Traryd Fönster växa tillsammans i ett nytt varumärke – Svenska Fönster.  

Svenska Fönster finns, så klart, i hela Sverige

Varumärket Svenska Fönster fick inte bara bolagets namn, utan det bygger vidare på mycket av det som länge har varit självklart för alla medarbetare. Det genuina hantverket, den höga kvalitén och att vi är en trygg partner för alla kunder.  
 
Vi som är Svenska Fönster är omkring 600 medarbetare. De flesta av oss arbetar i vår fönsterfabrik i Edsbyn och i vår komponentfabrik i Söderhamn, men vi finns representerade i hela Sverige – från vårt showroom och utbildningslokal i Helsingborg till säljare med ansvar för norr – för att alltid ha nära till våra kunder. Gemensamt för oss alla är att vi alltid tänker på våra kunder och arbetar för att hela tiden bli bättre på att möta deras behov.

4-3_sektion_06

Varför namnet Svenska Fönster?

Svenska Fönster var redan ett etablerat bolag och våra återförsäljare och många byggföretag hade redan en relation med Svenska Fönster. Dessutom tyckte vi att det är ett väldigt bra namn som kort och gott förklarar vad vår produkt är – Svenska Fönster. Vi tror att det förenklar för alla våra kunder – Sveriges husägare, byggvaruhandlare, husbyggare och byggföretag – stora som små. För att få de bästa fönstren behöver de helt enkelt bara välja Svenska Fönster.

4-5_sektion_21
21-9_sektion_02

Bakom kulisserna är allt sig likt

Ett nytt namn och ett nytt visuellt manér är en stor förändring. Men bakom det är allt sig likt. Våra fina produkter och sortiment har inte förändras, utan vi på Svenska Fönster erbjuder, precis som tidigare, högkvalitativa träfönster som är tillverkade i Sverige: in- och utåtgående, med eller utan aluminiumbeklädnad och med rund eller rak profil på insidan. 

Svenska Fönster 202201206715
historia_2020_02

Följ oss i sociala medier

Om du önskar hänga med på allt vi gör är du mer än välkommen att hänga med oss i sociala medier. Vi finns såklart på Facebook, Instagram och Linkedin.