hero_full_02

Jobba hos oss på Svenska Fönster

Vi tror på varje medarbetares vilja och kompetens

Det är människorna som är Svenska Fönster, vi är stolta över vår arbetsplats. Vi har en inkluderande och hjärtlig arbetsplats, och vi har dessutom roligt tillsammans. Varje dag strävar vi efter att bli bättre, tänka effektivt och bli lite miljövänligare.

Här värderas varje individ högt. Våra medarbetares säkerhet kommer alltid först och hos oss ska alla gå hel hem efter en arbetsdag och vilja komma tillbaka dagen därpå. Vi arbetar därför aktivt med arbetsmiljö, friskvård och personalfrämjande aktiviteter.

Vi ser engagerade medarbetare som arbetar mot uppsatta mål och har kunden i fokus som en nyckel till att Svenska Fönster är ett framgångsrikt företag. Vi tror på varje medarbetares vilja och kompetens. Att alla bidrar med ständiga förbättringar av sin arbetsprocess är en självklar del i vår verksamhet.

Vi arbetar med mångfald och ser olikheter mellan människor som en styrka. Vår målsättning är att jämställdhet ska uppnås på alla områden inom företagets verksamhet.

Vi strävar efter att attrahera den bästa personalen. Vi arbetar aktivt med att behålla och utveckla nuvarande personal och vill främja lärande i arbetet.

Vill du kunna göra karriär? Här kan du gå vidare i bolaget och internationellt

För att bedriva vår verksamhet krävs många olika befattningar och specialister. Vi har många exempel på där våra medarbetare fortsätter sin karriär och vidareutvecklas inom bolaget, det är vi extra stolta över. Vi har fler bolag och länder inom vår koncern i samma bransch, så gränsen för att gå vidare som medarbetare… Ja var går den? 

Vår bredd av tjänster

Inom produktionen kan du till exempelvis arbeta som Elektriker, Kvalitetsansvarig, Operatör, Produktionsledare, Serviceman, Truckförare och med Underhåll. 

I kontoren inom: Design och produktutveckling, Ekonomi, Försäljning, HR, IT och systemutveckling, Kvalitet, Logistik, Marknad, Miljö och arbetsmiljö, Projektledning, Strategisk inköp och Teknik. 

SvFonsterAB_1338-webb

Möt våra medarbetare

Svenska Fönster har omkring 800 medarbetare inom en stor bredd av yrkesområden. Här får du möta några av dem.
Fanny Nilsson

– Personalen, dess utveckling och mående ligger i mitt fokus, men självklart även att produktionen går som den ska. Det bästa med mitt jobb är att arbeta för personalens välmående och med gruppdynamiker.

Fanny Nilsson, Produktionsledare – Utvecklaren
Erik Persson

– Edsbyn har alltid varit hemma för mig och Svenska Fönster är ett intressant företag som är en del av en stor koncern. Här har man gjort stora framsteg, men det finns alltid förbättringspotential och det motiverar mig i mitt arbete.

Erik Persson, Fastighetschef – Återvändaren
Mikael Nöjd

– Om vi alla ser till att göra vårt bästa för att göra riktigt snyggt fönster kommer vi sälja fler fönster och vi får fortsätta att arbeta här. Så enkelt är det.

Mikael Nöjd, Operatör – Inspiratören
Marina Svässar

– Jag ville se om jag kunde lyckas i ett annat land. Men jag fick kämpa hårt. Till slut fick jag språkpraktik hos Svenska Fönster. Den ledde till en provanställning och fast jobb på Innesälj. Till en början kunde jag inte ta telefon och chatt för min svenska var för dålig. Men nu kan jag det och gillar verkligen att jag har kunskapen att ge kunderna rätt råd och rekommendationer. 

Marina Svässar, Innesäljare – Inflyttaren
Helena Helling

– Att en arbetsgivare erbjuder distansarbete öppnar upp arbetsmarknaden. Det gäller idag att vara en bra arbetsgivare, som är mån om sina medarbetare, ger intressanta arbetsuppgifter och låter medarbetarna utvecklas. För mig känns den här lösningen jättebra. Jag har det bästa av två världar – men det krävs att man är bra på att planera och att driva sig själv. 

Helena Helling, HR Business Partner – Distansarbetaren
Emelie Halstensson

– Det är en upplevelse att byta bransch och jag älskar det. Jag har lärt mig så mycket på kort tid och det finns möjligheter att utvecklas inom det här företaget på ett sätt som jag inte har upplevt tidigare. Dessutom är det bra arbetsmiljö och teamkänsla. 

Emelie Halstensson, Operatör – Branschbytaren
Daniel Välitalo

– Jag har alltid sagt att ”sätt mig i den roll ni vill att jag ska ha”. För mig handlar det om att alla ska bidra till organisationen. Att vi vet vart vi vill, vet vad som krävs för att nå dit och mäter vårt arbete för att se om vi lyckas eller behöver justera vårt arbetssätt. 

Daniel Välitalo, Planeringschef – Lagspelaren
Linn Hansson

– Min resa hos Svenska Fönster började 2007 i produktionen. Sedan dess har jag blivit Driftledare och Avdelningschef. Jag tycker det är viktigt att känna att man hela tiden kan utvecklas i företaget. Jag upplever att Svenska Fönster värnar om sin personal.

Linn Hansson, Avdelningschef
_DSC4178_WebbSF

– Åren rullar lätt iväg på Svenska Fönster, för vi är ett härligt gäng som jobbar här. Dörrlinjen var min första anhalt. Efter några år hamnade jag på Leveranslagret, som framplockare av våra fina produkter och nu har jag fått nya arbetsuppgifter med leveransplanering. Jag tycker det är fränt att ”Byn” har en så fantastisk fönsterfabrik och att Svenska Fönster har en grym inställning till friskvård

Fredrik Lagerkvist, Leveranslagret
Camilla Olsson

– Svenska Fönster är möjligheternas företag där vi medarbetare ges chansen att utvecklas på flera plan! Här har man hög tilltro till sina medarbetare och trots många anställda så känns det ändå familjärt. Själv började jag min resa på Svenska Fönster som Innesäljare men jobbar idag som Miljösamordnare. I min roll upplever jag att det finns ett stort engagemang och en vilja att förändra och förbättra saker. Att omges av drivna kollegor känns inspirerande och motiverande för att kunna fortsätta utveckla vårt hållbarhetsarbete. 

Camilla Olsson, Miljösamordnare
Monica Bonsange, Detaljlagret

– Jag utbildade mig här i Edsbyn där jag bor och fick praktik på Svenska Fönster. Efter att ha jobbat på både ICA, Konsum och ett verktygsföretag ville jag tillbaka hit eftersom jag trivdes så bra. Det är ett lätt jobb och det är ingen stress. Vi skojar mycket på rasterna.

Monica Bonsange, Detaljlagret
Niclas Celin, Avdelningschef

– När jag började jobba här år 2002 var min tanke att jag skulle vara kvar i ett år för att fundera över vad jag ville göra sen. Men jag trivdes väldigt bra och blev Serviceman, Driftledare och sedan Avdelningschef. Under åren som har gått har kulturen i företaget förändrats. Tidigare ville man gärna göra allt på samma sätt som man alltid har gjort. I dag är många öppna för förändringar, vågar testa nya saker och ger förslag på förbättringar. Det är just att få både medarbetare och företaget att utvecklas som driver mig i mitt arbete.

Niclas Celin, Avdelningschef
Sofia Hedberg, Arbetsmiljö- och underhållschef

– Jag flyttade från Uppsala till Edsbyn och började jobba på Svenska Fönster. Idag jobbar jag som arbetsmiljö- och underhållschef. Mitt jobb är väldigt varierande och utmanar mig vilket jag uppskattar, jag har en stödjande roll och ett stort fokus på säkerhetsfrågor. 

Sofia Hedberg, Arbetsmiljö- och underhållschef

Du kan också skicka en spontanansökan

Produktionen

I produktionen arbetar du med allt ifrån att ta fram fönsterämnen i toppklass till att montera fönster och fönsterdörrar.

Innesälj

På Innesäljsavdelningen arbetar du med att bygga order och offerter samt hitta den bästa lösningen för kunden.

Tjänstemanna­roller

Vi har omkring 170 tjänstemannaroller i allt från system- och produktutveckling, ekonomi till arbetsmiljö och miljö.

  1. Översikt av våra förmåner
  2. Arbetstidsförkortning
  3. Fysioterapeut, Naprapat och samtalshjälp
  4. Personalköp av fönster
  5. Preem Mastercard
  6. Föräldralön
  7. Friskvård och aktiviteter
  8. Kollektivavtal
  9. Byggvaror
  10. Medarbetarfonden

Det ska vara bra att vara anställd hos oss — både när du är på jobbet och när du är ledig

01.

Vi är måna om att våra medarbetare ska må bra, inte bara på arbetsplatsen utan också på fritiden. Därför tycker vi att det är viktigt med förmåner. Här har vi listat några av dem du kan ta del av. Förutom förmånerna har vi även olika aktiviteter på fritiden. Exempelvis biobesök eller att delta i Blodomloppet tillsammans med kollegorna. 

02.

Som anställd hos Svenska Fönster har man arbetstidsförkortning, en förkortning av arbetstiden med fullständig lönekompensation.

03.

Genom Svenska Fönsters företagshälsovård får medarbetarna tillgång till Företagssköterska, Fysioterapeut, Naprapat och samtalshjälp. Utöver detta finns så klart all den företagshälsovård som det är lagkrav på att tillgå.

04.

Svenska Fönsters medarbetare har personalrabatt på alla företagets produkter.

05.

Alla anställda kan ansöka om Preem mastercard som ger rabatt per liter drivmedel, sparränta, försäkring och räntefri delbetalning. Preem erbjuder drivmedel som innehåller förnybar råvara. Genom detta erbjudande kan vi hjälpa vår personal att minska sina utsläpp av koldioxid.

06.

Som anställd hos Svenska Fönster finns möjlighet att få en extra lön utöver den föräldrapenning som en föräldraledig anställd får av Försäkringskassan. Föräldralönen regleras i kollektivavtalen.

07.

Svenska Fönster arbetar aktivt med friskvård och har en grupp med medarbetare vars uppdrag är att ordna friskvårds- och andra aktiviteter för sina kollegor. Företaget har egna gym där personalen får träna och ger även ett friskvårdsbidrag till medarbetarna.

08.

För tjänstemän har Svenska Fönster kollektivavtal med Unionen och för kollektivanställda med GS-facket. Genom kollektivavtalet får du betald föräldraledighet, semester, tjänstepension, löneförhöjning och mycket me

09.

Svenska Fönster har ett rabattavtal hos Karl Hedin i Edsbyn, vilket alla anställda på Svenska Fönster kan ta del av. Rabatten är olika beroende på produktgrupp.

10.

Våra ägare VKR:s mission är att behandla koncernens anställda bättre än de flesta andra företag. Genom Medarbetarfonden får våra medarbetare och deras närmaste familj betydelsefulla ekonomiska stöd vid sjukdom och olyckliga händelser. Medarbetarfonden ger 
även fina stöd till medarbetares barn när de går sin slutgiltiga utbildning.

Läs mer om medarbetarfonden

Har vi lediga tjänster? Se det här!

Vi finns i Sveriges mitt

Edsbyn

Snickarvägen 12
828 30 Edsbyn

Hitta hit

Stockholm

Tornvägen 17A
190 60 Stockholm

Hitta hit

Söderhamn

Flygstaden Byggnad 34
826 70 Söderhamn

Hitta hit

Vi tar gärna ett stort ansvar

Vi är en stor arbetsgivare i Edsbyn och vi tar gärna ett stort ansvar i närområdet. Vi är engagerade för en hållbar framtid och samverkar med kommunen, utbildningsaktörer och studenter för att erbjuda studiebesök, praktikplatser och examensarbeten. Ett exempel är den ettåriga yrkesutbildningen Träindustri och fönstertillverkning inom ramen för vuxenutbildningen i Ovanåkers kommun med omfattande praktik i vår produktion. 

Vårt bolag tar ett stort socialt ansvar som kommer vårt samhälle till del, både genom sponsring av föreningar och det finns även medel att söka från Medarbetarfonden för allmännyttiga ändamål i närområdet till våra verksamhetsorter.

1-1_sektion_04-1