Guider

Skötselråd för fönster och altandörrar

Guide, Fönster, Hållbarhet

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Skötselråd för fönster och altandörrar</span>

Ditt fönster kommer att utsättas för vädrets alla för- och nackdelar – därför bör du ibland putsa, kontrollera och underhålla det för att det ska fortsätta vara lika vackert och tätt som den dag det tillverkades.

Fönster behöver kontrolleras och underhållas

I våra utförliga skötselråd får du veta vad du ska kontrollera och vilket underhåll du behöver göra. Som ägare av fönster från oss bör du läsa dem och ta med det i skötselplanen för ditt hus. Och låt dig inte skrämmas. Den årliga kontrollen och skötseln är inte omfattande. 

I skötselråden får du även veta hur du utför enklare justeringar av dina fönster, våra tips för rengöring och svar på vanliga frågor. Du kan också ta del av användbara funktioner och handgrepp som du har nytta av. 

Aluminiumbeklädda fönster behöver minimalt med underhåll

Våra aluminiumbeklädda träfönster beskrivs ofta som så gott som underhållsfria. Det är för att utsidan bara behöver torkas av, aldrig målas. Däremot behöver beslagens rörliga delar smörjas varje år på alla produkter. 

Rena träfönster kräver något mer underhåll

Ytbehandlingen av trä ska ses över årligen. Om det finns blåsor, flagning eller liknande så ska detta åtgärdas genom att fönstret slipas och målas. Alla detaljer om hur det går till hittar du i skötselråden

Englandsgården Svenskafönster 20230203-1

Fönster och altandörrar ska hållas stängda i stor utsträckning

Fönster och dörrar ska hålla väder och vind utanför huset. Därför genomförs alla tester på våra produkter i stängt läge. Och då våra produkter är tillverkade i trä, som är ett naturmaterial som rör sig med ändringar i temperatur och fukt, ska fönster och fönsterdörrar hållas stängda merparten av dygnets tid. Om fönsterbågar eller dörrblad står öppna under längre tider kan buktigheter och funktionsproblem uppstå. Detta täcks inte av våra garantier.

Vi önskar dig lycka till med dina fönster och hoppas att de ska vara till stor glädje för dig. 

 

Se våra skötselråd