Miljö & kvalitet

Högkvalitativa fönster från Svenska Fönster

För att vi ska kunna tillverka fönster av högsta kvalitet krävs att vi är ansvarsfulla i såväl valet av råvaror och komponenter som vid tillverkning och leverans. 

4-3_sektion_04

Certifierat enligt 9001

Vårt kvalitetsarbete grundar sig på över 85 års tillverkning av fönster av furu, anpassade för det skandinaviska klimatet. Det är också certifierat enligt ISO 9001, vilket innebär att vi har ett kvalitetssystem med fokus på att arbeta förebyggande, göra rätt från början och jobba med ständiga förbättringar av alla våra arbetsprocesser. Allt för att våra fönster ska leva upp till dina krav och önskemål.

Vårt virke

För att kunna tillverka högkvalitativa träfönster krävs högkvalitativt virke. Vi använder den finaste furun som vi förädlar i vår komponentfabrik. Där scannas virket  i jakt på kvistar. Dessa kapas sedan bort och virket sätts ihop med trälim under högt tryck till fina, täta och starka fingerskarvar. Det gör att skarvarna blir lika starka som de oskarvade delarna av virket.
Det enda som är starkare än massivt trä är flera bitar med massivt trä. Därför lamellimmar vi alla delar av fönstret. På så sätt vet vi garanterat att våra fönster inte slår sig eller blir skeva med tiden. Ingen vet riktigt hur gamla våra fönster kan bli.

21-9_sektion_02
SF_Tall
SF_Hus_Modernt

Rätt hyvlat och ytbehandlat

Vi har stort fokus på hållbarhet och hälsa. Därför använder vi endast vattenburen impregnering och färg. Något som ställer mycket höga krav på förarbetet. För om inte hyvlingen är väl utförd så kommer träfibrerna att resa sig när de kommer i kontakt med vatten. Det gör att vårt virke är så fint hyvlat och värdigt vår ytbehandling, för vår färg är flexibel och varken spricker eller gulnar trots att åren går. Och för att ge ditt fönster extra hållbarhet så ytbehandlar vi träet innan fönstret monteras. Då får alla sidor av träet full teckning av rötskydd och färg.

4-3_sektion_25

Varje produkt kontrolleras noggrant

För att du ska få ett vackert och välfungerande fönster sker vår kvalitetssäkring i flera led. Precis som varje träbit scannas så sker samma sak med varje glaskassett. Och när fönstret är färdigt kontrolleras både utseende och funktion innan fönstret emballeras för att skyddas under transporten till det hem där det ska finnas och användas under mycket lång tid. 

Garanti

Vi är stolta över våra fönster och vill att du ska känna detsamma. Därför är det självklart för oss att lämna en omfattande garanti som gärna får jämföras med andra i branschen. Vår garanti täcker reparation, alternativt vid behov ny produkt, och vid reparation utförs den vanligtvis på plats av våra erfarna fönstertekniker. Garantin omfattar även för följdkostnader som kan uppstå genom fel på produkten. 

4-5_sektion_20
SF_Bok
illustration_sektion_07
igeltjarn_171030_099-1

Energibesparingskalkylatorn

Så mycket kan du spara med rätt fönster

Genom att välja Svanenmärkta fönster till ditt hus istället för vanliga moderna fönster kommer du att sänka din energiförbrukning med mer än 50 kWh per kvadratmeter fönsteryta varje år. Men vad innebär det då i pengar? Det kan du räkna ut utifrån ditt hus fönsteryta och uppvärmning i Energibesparingskalkylatorn. Och kom ihåg att nya fönster har en livslängd på minst 50 år och är alltså en riktigt långsiktig investering.

Miljö och kvalitet är en kombination

shutterstock_1201013188-1-1

Våra fönsters livscykel – steg för steg

Varför är det viktigt att granska en produkts livscykel? Här får du veta vilka som är de fem stegen i våra produkters livscykel, hur vi arbetar med dem och hur det gör skillnad, nu och i framtiden. 

JW_230202_210628_print

Energieffektiva fönster

Förutom att fönstren ser ut och känns som vanliga träfönster är de även mycket lättskötta.

Englandsgården Svenskafönster 20230203-7

Svanenmärkning

De flesta av våra fönster och fönsterdörrar går att få Svanenmärkta med extra lågt U-värde tack vare varmkant och ett extra energiglas.

Fokus på miljö och kvalitet — från ord till handling

Svenska Fönster erbjuder innovativa och attraktiva tjänste- och fönsterlösningar för människors välbefinnande i Sverige. Vi vill bygga vidare på vårt positiva miljöarbete, skapa värde för våra kunder och tillsammans bedriva hållbara affärer som bidrar till en hållbar utveckling.

För oss går kvalitet och miljö hand i hand och vårt ledningssystem är certifierat enligt ISO 9001 och ISO 14001. Vårt kvalitets- och miljöarbete bedrivs genom våra strategier att bli bäst på att bli bättre, skapa attraktiva lösningar och vara en ledande premiumpartner.

js-strandvik-0471

EPD - miljövarudeklaration

Miljö- och klimatfrågor är mycket viktiga för oss och vi vill att alla våra intressenter ska känna förtroende för vårt miljöarbete. Därför erbjuder vi öppen och relevant information i form av EPD (Environmental Product Declaration), så kallad miljövarudeklaration.

Englandsgården Svenskafönster 20230203-10