Svenska Fönster 202201206619

Inspiration & guider

Gillar du att ta del av experters råd, se andras smarta och snygga lösningar eller fördjupa dig i olika guider? Här finns allt det och mer därtill! Trevlig läsning!

4-3_sektion_12-1

Inspiration

Få lite härlig inspiration

4-3_sektion_13

Artiklar

Läs spännande reportage

4-3_sektion_14

Guider

Få hjälp med det du behöver

De vanligaste frågorna

Här ser du de vanligaste frågor och svaren från våra användare. 

Kan jag reklamera en produkt?

Om det är något fel på din produkt vänder du dig till din återförsäljare som har sålt produkten till dig, så hjälper hen dig. Om du upptäcker något fel på produkten eller i leveransen ska du anmäla inom en vecka efter leverans och innan produkten har hunnit monteras. Har något gått snett under transporten eller vid leverans? Då behöver du anmäla felet omedelbart till fraktföraren vid leverans. 

Förutom att vända sig till sin återförsäljare eller transportören behöver du ta bilder på skadan. Ta flera närbilder och ett par bilder på längre avstånd, förslagsvis någon meter samt 2-3 meter. Det ska framgå tydligt skadans omfattning och vilka produkter som skadan avser. 

Du kan med fördel göra din felanmälan till din återförsäljare digitalt via en QR-kod som sitter i fönsterkarmen. Genom att scanna koden kommer du till ett formulär där du får beskriva och skicka in bilder, medan övriga uppgifter om produkten är förifyllda. När du har skickat in formuläret hanteras det av din återförsäljare, som återkommer till dig med besked om hur din felanmälan hanteras. 

Kan jag få en offert på era produkter?

Vi har tyvärr inga priset att lämna ut utan detta administreras av våra lokala återförsäljare runt om i landet så vänligen kontakta en av dessa för att få ett pris på det produkter du behöver. Du kan också bygga upp och designa dina fönster i våra Fönsterväljare. 

Här hittar du alla våra återförsäljare. 

Till Fönsterväljaren

Frågor om jobb? Jag vill söka jobb hos er.

På vår karriärssida kan du hitta allt du behöver vet om att jobba för Svenska Fönster. Här kan du båda hitta tjänster som vi just nu söker och göra en spontanansökan. 

Till karriär

Kan jag se era produkter fysikt någonstans?

Våra återförsäljare har utställningar i sina butiker där man kan titta på våra produkter. Vissa har större montrar andra mindre. Vi rekommenderar att du kontaktar dem om det är en specifik produkt du vill titta närmare på. 

Här hittar du alla våra återförsäljare

Några tips efter att du har köpt fönster

Englandsgården Svenskafönster 20230203-11

Så monterar du dina fönster

Ett fönster är aldrig bättre än dess montage. Men oavsett om du monterar dina fönster själv eller låter hantverkare göra det har vi samlat tips hur du går tillväga.

js-strandvik-0271

Så monterar du dina fönsterdörrar

Förutom fönster så ska oftast en eller flera altandörrar monteras. Här får du alla tips om hur du kan gå tillväga. 

Englandsgården Svenskafönster 20230203-2

Så tar du hand om dina fönster

För att ens fönster ska leva riktigt länge behöver man ta hand om dem. Här har vi samlat våra skötselråd. 

4-5_sektion_05

Du bestämmer designen

Har du testat Fönsterväljaren?

Fönsterväljaren är ett planeringsverktyg där du designar dina fönster själv, men även kan få stöd av en expert. När du är klar får du en offert från en av våra återförsäljare.