Svenska Fönster 202201206619

Inspiration & guider

Gillar du att ta del av experters råd, se andras smarta och snygga lösningar eller fördjupa dig i olika guider? Här finns allt det och mer därtill! Trevlig läsning!

4-3_sektion_12-1

Inspiration

Få lite härlig inspiration

4-3_sektion_13

Artiklar

Läs spännande reportage

4-3_sektion_14

Guider

Få hjälp med det du behöver

De vanligaste frågorna

Här ser du de vanligaste frågor och svaren från våra användare. 

Jag får kondens på mina fönster, är det bra eller dåligt?

Kondens på utsidan av fönster är vanligt under tidiga höstmornar. Den brukar försvinna när solen börjar värma glaset och är faktiskt ett tecken på att fönstret är välisolerat och energieffektivt. 

Kondens på insidan av fönstret är däremot inte bra. Det skadar produkten och kan vara tecken på ett mindre bra inomhusklimat.

Här berättar vi mer om kondens på fönster. 

När på året kan man sätta in nya fönster? 

Till skillnad från en del andra renoveringar i husets skal kan fönsterbyten genomföras under hela året. Det är tack vare att man byter ett fönster åt gången och hållet i väggen därmed är tomt under endast någon timme. Huset hinner därmed inte bli utkylt. Men vill du montera fönstren själv och inte vet hur snabbt du kan göra det kan det vara skönt att göra jobbet när det är behaglig temperatur utomhus.

Hur funkar Svenska Fönsters garanti?

Vi på Svenska Fönster ger våra kunder en generös garanti som omfattar alla fönstrets funktioner, eventuellt extra montage och följdskador. Vår garantitid är dessutom mycket längre än den tid det tar för dig att upptäcka ett eventuellt tillverkningsfel, vilket ger våra kunder full trygghet.  
Läs allt om vår garanti här. 

Vad kostar ett fönster eller en fönsterdörr? Måste jag skicka in en prisförfrågan? 

Det är många saker på påverkar priset på fönster och nästan alla fönster specialtillverkas för varje kund. Därför behöver återförsäljarna räkna fram priset på de fönster du vill ha innan de kan återkomma med ett prisförslag. Du kan läsa mer om vad som påverkar priset på fönster här.

Tips! Du kan påverka priset på ditt fönster eller din fönsterdörr genom alla tillval du gör. Olika tillval kostar olika mycket. Om du skickar in din prisförfrågan kan du och din valda återförsäljare gå igenom ditt projekt i lugn och ro.

Måste jag skicka in en prisförfrågan? Jag vill gärna veta priset direkt.

Som vi nämnde ovan så är det många parametrar som påverkar priset och för att vi ska kunna ge dig ett så exakt pris som möjligt så behöver återförsäljarna känna till detaljerna om vad du önskar för produkter och tillval. Du kan jämföra återförsäljarnas priser gentemot varandra.

Hur lång tid tar leveransen?  Och hur går den till? 

Om du väljer att beställa fönster tar det omkring sex till åtta veckor innan dina nya fönster levereras till din återförsäljare och du kan hämta dem där.

Vi på Svenska Fönster har även ett stort utbud av fönster i de vanligaste modellerna och storlekar på lager, redo för leverans. Efter beställning tar det endast en vecka innan vi har levererat dem till återförsäljaren. 

Många återförsäljare lånar ut släpvagnar gratis till sina kunder eller hjälpa till med hemleverans. För de privatpersoner som anlitar en hantverkare för att montera fönstren brukar denne kunna hämta fönstren hos återförsäljaren. Fönstren ska vara väl emballerade och fixerade mot underlaget när de transporteras.

Vi rekommenderar alltid att man är minst två personer när man hanterar fönstren.

Vad är det för mått på produkter? T.ex. från karmens ytterdel till glasytan?

För att hitta dessa måste du gå till den produkten du är intresserad av, under fliken ”Tekniks Info” kan du få fram produktdata och informationen du behöver. Här ska all information vara samlad. Har du våra fönster idag så kan du scanna QR-koden som sitter i fönsterkarmen. Den innehåller alla information och länkar till sånt du kan behöva veta om dina fönster.

Till våra produkter

 

Kan jag se era produkter fysiskt någonstans?

Våra återförsäljare har utställningar i sina butiker där man kan titta på våra produkter. Vissa har större montrar andra mindre. Vi rekommenderar att du kontaktar dem om det är en specifik produkt du vill titta närmare på. 

Här hittar du alla våra återförsäljare

Vi har även två showrooms - ett i Bromma och ett i Helsingborg med våra produkter. 

Våra showrooms

Några tips efter att du har köpt fönster

Englandsgården Svenskafönster 20230203-11

Så monterar du dina fönster

Ett fönster är aldrig bättre än dess montage. Men oavsett om du monterar dina fönster själv eller låter hantverkare göra det har vi samlat tips hur du går tillväga.

js-strandvik-0271

Så monterar du dina fönsterdörrar

Förutom fönster så ska oftast en eller flera altandörrar monteras. Här får du alla tips om hur du kan gå tillväga. 

Englandsgården Svenskafönster 20230203-2

Så tar du hand om dina fönster

För att ens fönster ska leva riktigt länge behöver man ta hand om dem. Här har vi samlat våra skötselråd. 

4-5_sektion_05

Du bestämmer designen

Har du testat Fönsterväljaren?

Fönsterväljaren är ett planeringsverktyg där du designar dina fönster själv, men även kan få stöd av en expert. När du är klar får du en offert från en av våra återförsäljare.