Kontakt

Socialt ansvar

Social hållbarhet

Det är människorna som är Svenska Fönster. Det är omkring 900 olika individer med familjer som vi vill ska ha ett bra liv och en meningsfull fritid. Många av våra anställda pendlar till sitt arbete – men majoriteten bor i lilla Ovanåkers kommun med sina 11 000 invånare. Vi ger våra medarbetare en god arbetsmiljö, erbjuder friskvård och jobbar för mångfald.

Här i Edsbyn är sporten bandy kultur och Svenska Fönster är stolt sponsor av ortens bandyhall och även huvudsponsor för Edsbyns IF Bandy som under de senaste åren vunnit flera SM-guld.
Sponsringen av bandyn är det av Svenska Fönsters sociala arbete som syns mest – men fokus ligger faktiskt på barn, ungdomar, kommunens föreningsliv och på att gynna en meningsfull och hälsosam framtid.

Läs mer och ansök om sponsring här.

Vi ägs i grunden av en dansk fond som arbetar globalt genom att ge stora bidrag till forskning, miljöinsatser, sociala projekt och kultur. Våra ägare VKR har även en medarbetarfond ur vilken anställda kan söka pengar till flera olika ändamål. Det kan vara händelser med allvarliga konsekvenser, till den anställdes barn slutgiltiga utbildning eller till allmännyttig verksamhet i företagets närområde. Med visst stöd från fonden har Svenska Fönster bland annat sett till att det finns ett utegym i Alfta, ett teknikområde för mtb-cykling utanför Edsbyn, utrustning i slalombackens lekområde och att frisbeeföreningen har en fin golfbana.

Läs mer om Medarbetarfonden och ansök om medel till allmännyttiga ändamål här.

Svenska Fönster har även deltagit i Blodomloppet för att bidra till den livsviktiga blodgivningen och våra medarbetare får lämna blod på arbetstid.


Svenska Fönster AB, Snickarvägen 12, 828 81 Edsbyn, Tel: +46 (0) 271-291 00,