Kontakt

Socialt ansvar

Det är människorna som är Svenska Fönster. Det är omkring 850 olika individer med familjer som vi vill ska ha ett bra liv och en meningsfull fritid. Många av våra anställda pendlar till sitt arbete – men majoriteten bor i lilla Ovanåkers kommun med sina 11 000 invånare.

Här är sporten bandy kultur och Svenska Fönster är stolt sponsor av ortens bandyhall och även huvudsponsor för Edsbyns IF Bandy som under de senaste åren vunnit flera SM-guld.
Sponsringen av bandyn är det av Svenska Fönsters sociala arbete som syns mest – men fokus ligger faktiskt på barn, ungdomar, kommunens föreningsliv och på att gynna en hälsosam framtid.

Det med stöd av VKRs medarbetarfond ur vilken anställda kan söka pengar till flera olika ändamål. Det kan vara händelser med allvarliga konsekvenser, för att den anställdes barn ska kunna studera utomlands eller till allmännyttig verksamhet i företagets närområde. Med visst stöd från fonden har Svenska Fönster bland annat sett till att det finns lånecyklar för barn i cykelparken, utrustning i slalombackens lekområde och att frisbeeföreningen har en fin golfbana.

Svenska Fönster gör även en livsviktig insats genom att vara vänföretag till Barncancerfonden och 2019 arrangerar vi Run of Hope med insamling till just Barncancerfonden. Vi deltar även varje år i Blodomloppet för att bidra till den livsviktiga blodgivningen och våra medarbetare får lämna blod på arbetstid.


Svenska Fönster AB, Snickarvägen 12, 828 81 Edsbyn, Tel: +46 (0) 271-291 00,