Artiklar & Inspiration

Inredning vid fönster – för din personlighet!

Artikel, Fönster

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Inredning vid fönster – för din personlighet!</span>

Med ljusinsläpp, avlastningsyta och utsikt är fönster som gjorda för inredning. 
Möjligheterna är nästintill oändliga, men om du utgår från din personlighet kan du skapa ett utrymme som du kommer trivas i. I det här blogginlägget ger vi växtfantaster, prylfyndare, nattugglor och minimalister inspiration till inredning och dekoration av fönster.

Dekoration fönster

Prylfyndaren

Har du en förkärlek till vackra ting och vill visa upp dem?
Som dekoration i fönster har de en självklar plats. Låt unika släktklenoder samsas med loppisfynd och souvenirer.

Ett tips är att jobba med udda nummer. Om du placerar sakerna i grupper om tre eller fem får ditt fönsters inredning en avslappnad men enhetlig känsla. Att ställa saker två och två kan se stelbent och strikt ut i vissas ögon, men hur du vill dekorera dina fönster är såklart helt upp till dig.

 

Svenska Fönster Optimal läshörna
Nattugglan

När man tänker på fönster tänker man ofta på naturligt dagsljus. Men hur härligt är det inte att blicka ut från sitt hem när mörkret faller och dag blir natt?

För att skapa en härlig plats att vistas på under kvällstid, dekorera ditt fönster med en källa till varmt och inbjudande ljus. Kanske kan en grupp av söta ljuslyktor göra susen. Om du vill kunna lämna rummet utan att släcka, drapera en elektrisk ljusslinga som dekoration över fönstret.

Har du en trädgård, placera utomhusbelysning som visar träd, stenpartier och andra detaljer från sin bästa sida. Ställ fram en bekväm stol och en lampa för mer komplett inredning vid ditt fönster. Vips så har du fått till en mysig hörna att krypa upp i med en god bok.

­

Växtfantasten

Ta vara på chansen att odla soldyrkande växter! Med amplar får du till hängande dekoration i dina fönster. En annan variant är att låta klätterväxter slingra sig från fönsterbrädan upp mot taket. När de blir större får du till ett maffigt intryck i fönstret, som verkligen sätter prägel på inredningen. 

Läs även: Norr eller söder? Fyll alla dina stora fönster med växter!

Småplantor

Ställ fram miniplantor i grupp för ett intressant stilleben och varför inte ha små sticklingar som dekoration i fönster? Om kombinationen av sol och element gör platsen för varm för andra växter rekommenderar vi klassiker som kaktusar och suckulenter.

 

 

Svenska Fönster Optimal dekor

Minimalisten

Om du inte klarar av ytor med mycket prylar, inga problem. Inredning i fönster kan vara avskalad och ändå ha en hel del personlighet. Kanske kan du ställa fram en lite större dekoration på fönsterbrädan, som verkligen får synas. Några väl valda böcker eller tidningar gör sig också fint som blickfång. Känner du att det ändå blir för mycket? En variant är att måla fönstret i en kontrasterande färg, för ett uttrycksfullt men minimalistiskt blickfång. Gardiner är det mer traditionella sättet att rama in fönster på. Använd skira material där du vill släppa genom ljus och tunga draperier i rum som du skärma av från omvärlden då och då.

Läs även: Stora fönster utmanar gränsen mellan inne och ute

Vi hoppas att den här guiden har gett dig inspiration till inredning vid dina fönster. Kika gärna på vårt utbud om du är intresserad av nya fönster!