Artiklar & Inspiration

Skapa känsla av att ta bort gränsen mellan ute och inne

Artikel, Fönster, Inomhusklimat, Fönsterdörrar

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Skapa känsla av att ta bort gränsen mellan ute och inne</span>

­Så suddar du ut gränsen mellan inomhus och utomhus

Många av oss upplever närhet till naturen som härligt rogivande. Men hur tar man med sig känslan från skog och hav in i hemmet? Att låta stora fönsterpartier släppa in massor av dagsljus och visa upp utsikten är ett riktigt bra sätt, som kan kombineras med andra för ett maffigt intryck. Läs vidare för att få tips på hur du ger ditt hem en naturnära känsla.

Material från naturen

Sten, trä och andra naturmaterial är perfekta för att sudda ut gränsen mellan ute och inne på ett diskret sätt. Låt träets egna mönster synas och gläds åt de unika linjerna i din marmorskiva. Klä sovrummet i lin och bomull, kanske med ett härligt fårskinn att värma fötterna på under kalla mornar. Häng en rislampa i taket, ställ fram en korg i rotting och låt handgjord keramik ta plats.

Läs även: Sunkigt och slitet förädlades till industriromantiskt och modernt

Elda i kamin och tänd levande ljus

Känslan av en brasa som sprakar i en öppen spis och stearinljus som lyser upp om kvällen är speciell. Det är något särskilt med levande ljus och värmekällor som ger hemmet ett ombonat intryck. Med doftljus som sprider aromer av naturen får det en extra dimension.

Svenska Fönster Optimal svartlaserad insida vardagsrum

Med nyanser från skog och mark

Jordiga färgnyanser är behagligt för ögat. Matcha inredningen med vad som syns genom dina fönster, för en sömlös övergång. Toner av grönt, brunt, rött, grått och gult samsas väl. För att förhöja utseendet kan du bryta av med en annan färg på några detaljer. Ett perfekt rum för jordens nyanser är sovrummet, där avkopplande känsla och mjuka färger faller sig naturligt.

Läs även: Stora fönster utmanar gränsen mellan inne och ute

Låt växter liva upp

För att komplettera stiliga och enkla färger – pigga upp med växter! Blanda gröna nyanser och växter i olika höjder, med blad i olika form och textur, för en diskret men imponerande effekt. Vill du hellre ta det i en annan riktning? Blanda in spännande växter med bladverk i rosa, gult, vitt och andra oväntade nyanser. Blommor i färger som sticker ut kan också bli en härlig färgklick bland jordiga toner.

Naturligt dagsljus och gränslös utsikt
Svenska Fönster Optimal svartlaserad insida
 

Med stora härliga fönster släpper du in maximal mängd dagsljus och maximerar utsikten. Öppna upp ditt hem och låt naturens skönhet synas från insidan. Följ årstidsförändringarna från frukostbordet eller soffan. Om du väljer fönster från oss kan du täcka en hel vägg med fönster, med stilfullt smala karmar i kvalitetsträ. Komplettera med en stor skjutdörr för att öppna upp mot utsidan. Mer utsuddad gräns mellan utomhus och inomhus är det svårt att uppnå.

Vi hoppas att du har fått några idéer om hur du kan skapa känslan av utomhus inomhus med enkla medel. Att använda naturen som en del av formgivningen är grundläggande för oss.