Development Engineer till en av Sveriges ledande fönstertillverkare

Sista anmälningsdag: 23 juni, 2024

Vi söker nu en Development Engineer, som även har erfarenhet från projektledning till vårt produktutvecklingsteam där vi utvecklar fönster för framtiden.

Vårt erbjudande till dig

Arbetet som Development Engineer/konstruktör innebär bland annat att delta i och leda utvecklingsprojekt där du får möjligheten att verkligen se och förstå stora delar av vår organisation. Du kommer i samverkan med andra funktioner att delta i utveckling av våra produkter, vilket bland annat innebär att ta fram CAD-ritningar, göra beräkningar, uppdatera teknisk information, samt skapa produktionsförutsättningar och underlag som krävs för att producera våra produkter på ett standardiserat sätt.

Produktutveckling är en viktig stödfunktion till vår värdekedja, så i rollen kommer du även att ha i uppgift att tillsammans med produktionen ständigt arbeta för en personsäkrad, kvalitetssäkrad, hållbar och effektiv process.

Arbetsplatsen är Edsbyn i natursköna Hälsingland där också vår produktion finns och majoriteten av våra omkring 600 medarbetare. Det är människorna som är Svenska Fönster, vi är stolta över vår arbetsplats och varje dag strävar vi efter att bli bättre, tänka mer effektivt och bli lite miljövänligare.

Vem är du?

Vi söker dig som har viljan att lära dig nya saker, som har drivet att ta både dagliga arbetsuppgifter och projekt i mål och samtidigt har intresse och förmågan att dyka in i detaljfrågor. Du gillar utmaningar, drivs av utveckling och har en ständig vilja att bli bättre, att hitta nya lösningar och leverera ett större kundvärde.

Du är engagerad, driven och bra på att samarbeta med andra. Som projektledare ser vi även att du har förmågan att skapa engagemang hos andra, vara kommunikativ, strukturerad och disciplinerad.

Din bakgrund och kompetens

Du har ingenjörsexamen från högskola eller universitet med inriktning exempelvis industri eller maskinteknik alternativt erfarenhet från liknande roller och kunskap inom 3D CAD. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete enligt LEAN-principerna.

Då Svenska Fönster ingår i den internationella koncernen Dovista är samarbete med våra kollegor en naturlig del av vardagen och kräver förmåga att kunna kommunicera på både svenska och engelska. Resor förekommer i tjänsten och du får i den här rollen förmånen att se andra delar inom vår koncern.

Välkommen med din ansökan till en av Sveriges ledande Fönstertillverkare

Du som vill utveckla både dig själv, oss som företag och våra fönster - Välkommen med din ansökan!  

Sista ansökningsdag är den 23 juni 2024, men sök redan nu då urval görs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

 

Vi har redan gjort vårt val av rekryteringskanaler och undanber kontakt kring rekryteringshjälp och annonsering.

Svenska Fönster är en del av Dovista-koncernen med cirka 6 000 anställda och tillsammans är vi den ledande leverantören av fasadfönster och ytterdörrar i Europa med tydliga varumärken och stark lokal förankring. Koncernen ägs av VKR-koncernen – ett danskt familje- och stiftelseägt företag med cirka 19 000 anställda i ett 40-tal länder. Dovistas organisation i Sverige består idag av tre bolag; Svenska Fönster, Mockfjärds Fönster och Velfac, med en sammanlagd omsättning på ca 2 miljarder och ca 650 anställda.