Artiklar & Inspiration

Underhållsfria aluminiumfönster – som du (nästan) aldrig behöver ta tag i

Artikel, Fönster

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Underhållsfria aluminiumfönster – som du (nästan) aldrig behöver ta tag i</span>
 

Genom att ta ett klassiskt högkvalitativt träfönster och förse det med en aluminiumbeklädnad på utsidan skapas ett aluminiumbeklätt träfönster. Designen och färgen på beklädnaden gör att fönstret ser ut som ett träfönster. Samtidigt som den skyddar fönstret mot vädrets makter och gör att du inte behöver underhållsmåla fönstret, vilket du behöver med ett rent träfönster. Det enda du behöver göra är att torka av smuts från aluminiumet i samband med att du putsar glaset och smörja eventuella låshus, gångjärn och spanjoletter med 1-2 droppar olja, en gång per år. Riktigt smidigt faktiskt.

Hur hållbara är aluminiumfönster? 

Ett modernt träfönster kan enligt Trä- och möbelföretagen hålla i mer än 50 år. Med en aluminiumbeklädnad på utsidan förlängs den livslängden ytterligare. Om någon del av ett fönster skulle gå sönder, till exempel handtaget, erbjuder vi dessutom reservdelar via våra återförsäljare. Det gör att fönstret inte behöver bytas ut bara för att en mindre del går sönder.  

Svarta aluminiumbeklädda träfönster ur serien Balans från Svenska Fönster.
Aluminiumfönster har lång livstid.

Är fönsterna helt av aluminium eller av trä?  

Vi erbjuder aluminiumbeklädda träfönster. Det har ett träfönsters alla fördelar och har dessutom ett yttre väderskydd av aluminium för extra hållbarhet och för att vara så gott som underhållsfria.  

Fördelar med aluminiumbeklädda fönster 

  • Underhållsfria och funktionella 
    Inget skrapande, slipande eller målande. Helt enkelt fönster som du nästan aldrig behöver ta tag i. 
  • Större frihet med färger 
    I grundpriset för våra aluminiumfönster med trästomme ingår nämligen valet mellan hela tio standardfärger. Du kan välja olika färger på insidan och utsidan av fönstren. Se alla våra färger.
  • Otroligt lika träfönster 
    Eftersom de flesta gillar utseendet på träfönster har vi försökt anpassa träkonstruktionen för att göra aluminiumbeklädnaden så lik ett träfönster som möjligt, med matt finish på aluminiumytan och detaljer i konstruktionen som efterliknar hur träfönster byggs. 
Ett aluminiumbeklätt träfönster har träfönsters alla fördelar och har dessutom ett yttre väderskydd för att vara så gott som underhållsfria.

Nackdelar med aluminiumbeklädda fönster 

Aluminium är energikrävande att framställa och därmed ett material som hur miljö- och klimatsynpunkt ska hanteras med förstånd. Ett aluminiumbeklätt fönster håller dock mycket länge och sänker husets energiförbrukning under hela sin livstid. Dessutom går aluminium att materialåtervinna den dag i framtiden då fönstret behöver bytas ut.  

Kan man få aluminiumfönster med spröjs? 

Spröjs är en väldigt fin accessoar som verkligen passar till aluminiumbeklädda träfönster. På Svenska Fönster kan man få både avtagbara spröjs som är placerade på utsidan av glaskassetten eller fasta spröjs mellan glasen i kassetten. Här kan du lära dig mer om spröjs och få lite inspiration

Vrid-, källar- och fasta fönster – finns de som underhållsfria? 

Så klart de finns som aluminiumbeklädda svarta träfönster! Precis som våra fönsterdörrar, skjutdörrar, sideswing och sidohängda fönster. Du kan få alla våra nästan produkter i aluminiumbeklädnad faktiskt.  

Svenska Fönster balans svarta aluminiumbeklädda träfönster
Hus med flera stora, fasta och svarta fönster från Svenska Fönster med aluminiumbeklädd utsida.

Vad har aluminiumfönster för pris? 

Ett aluminiumbeklätt träfönster kostar något mer i inköp än ett rent träfönster med samma funktioner och kvalitet. Men sett till fönstrets långa livslängd kan det vara det alumiumbeklädda fönstret som har lägst kostnad, då du aldrig behöver bekosta färg till det och det har ännu längre livslängd än det rena träfönstret.  

Hur köper jag aluminiumbeklädda fönster? 

Då finns våra eminenta återförsäljare till din hjälp. Här hittar du alla återförsäljare, både online och butiker.