Artiklar & Inspiration

Inbrottssäkrare hem med rätt fönster

Artikel, Fönster, Säkerhet, Fönsterdörrar

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Inbrottssäkrare hem med rätt fönster</span>

Inbrotten i Sverige ökar. Men om du gör det besvärligt för tjuven minskar du risken för att drabbas. Ett smart drag är att se till att ha  fönster med ökat inbrottsskydd därhemma, noga testade för att skydda och förebygga inbrott i ditt hem.

I Sverige sker det varje år omkring 20 000 inbrott i bostäder. Den vanligaste vägen in är genom ett fönster eller en altandörr på husets baksida. Många villaägare vill därför ha helt inbrottssäkra fönster, men sanningen är att inget fönster är helt säkert mot ett inbrott. Däremot finns det fönster med ökat inbrottsskydd gör det svårare för tjuven att bryta sig in i ditt hem och minskar risken för att ditt hem ens blir utsatt.

Vad finns det för inbrottsskydd för fönster?

Alla våra treglasfönster har säkerhetsspanjoletter och utåtgående varianter har inbrottssäkrare gångjärn. Som tillval erbjuder vi dessutom förankrad limning, som är en förstärkt förankring av glas och fyllningar. Om man vill göra det ännu svårare för tjuven är laminerade fönsterglas ett alternativ, eftersom dessa är svårare att krossa och tillsammans med ett handtag med cylinderlåsning blir det ännu svårare att göra inbrott.
Läs också: Funktions- och säkerhetshöjande tillval

Stärkta glas

Ett laminerat säkerhetsglas har, precis som det låter, en laminering i form av en mellanliggande folie som håller ihop glaset så att det blir starkt. Lamineringen håller samman glaset även om det utsätts för våld, vilket också minimerar risken för skärskador om en olycka sker.
Läs också: Glas & fyllningar

Brett sortiment av skyddsklassade fönster

Vi har lösningar med hög säkerhet, både som standard och tillval. Vi jobbar hårt för att ligga i framkant och utvecklar ständigt vårt sortiment och alla våra produkter går igenom tuffa tester. Som en del av detta erbjuder vi bland annat inåtgående och utåtgående fönster som går att få godkända i Skyddsklass 1& 2 av Svenska Stöldskyddsföreningen. Produkter som blir godkända i denna säkerhetsklass står bland annat emot ett våldsamt försök till inbrott som pågår i hela 15 minuter. Dessa produkter klarar även testet i europeiska inbrottsklassningen RC2.

Trygg hemma med produkter från Svenska Fönster

Behovet för säkerhet har ökat med åren och där ser vi till att möta marknaden. Att byta till fönster med förhöjt inbrottsskydd är en viktig del i att stärka det fysiska skyddet kring din bostad. För oss är det viktigt att du kan känna dig trygg hemma och därför finns vi där för dig. Varmt välkommen att kontakta din återförsäljare för frågor och funderingar gällande fönster och säkerhet.